Procitnutí z mateřství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K-Black
15.7.13 13:42
@dadasik píše:
Já to znam bohužel i z realu nejen z netu… a nejhorší je když ženská jde na potrat z jakýhokoliv duvodu, často z nemoci nebo nevyvynutí plodu, žana má žal na srdcia nektere maminky si ješte kopnou nejakou hnusnou poznámkou… to se už vytrací pokora a empatie? :think:

tak to jsou pindy a ne kamarádky :roll: kamarádka má říct svůj názor, být upřímná, ale ve vhodnou chvíly. Když se mi něco nelíbí, tak řeknu svůj názor ale respektuji rozhodnutí toho druhého.

• Citovat
  • Upravit
25179
15.7.13 13:42

Tak všechno, co píšeš, je čistě každého věc. Já rozhodně nepatřím mezi ty soupeřící a k nové dovednosti mamince jiného dítka klidně popřeju :) Snažím se být empatická, trpělivá a chapající maminka, miluji své děti (i když teď bojuju s uřvaným novorozenětem).
A že někdo očkuje, neočkuje, látkuje, nelátkuje je jeho věc a já nikoho nepřesvědčuju co má a nemá dělat. Jen když se zeptá, tak řeknu svůj názor, zkušenost… Vidíš to dost černě, nebo máš ve svém okolí takové matky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
15.7.13 13:44

@dadasik já to taky znám z reálu, naštěstí jen od jedné maminky, té už se snažím vyhýbat. Je strašně chytrá a přitom hloupá, z těch jejích řečí to přímo čiší. Nerozumí ničemu, nemá ani zkušenosti ani vzdělání, ale mluví o všem a samozřejmě vše ví nejlíp. Minule už jsem se jí nevyhnula a taky to tak dopadlo, můj pohár trpělivosti už přetekl. Takže jsem jí odpovídala tak, že jí došlo, co si myslím. No a už mám klid, už mě ani téměř nepozdraví… Ale jsou i normální maminky, těch znám naštěstí víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
15.7.13 13:46

@Jasněnkaa to je pravda automaticky počítme s tím že to všichni myslí špatne a vubec nejsme naladěny na pozitivní notu…
@suik tak jo asi souteživost ale i sport má pravidla, taky se pochlubím a kdo říká že ne tak keca ale ta soudnost tam není, nezištná pochvala se uplně vymítila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30965
15.7.13 13:46
@dadasik píše:
Než se mi narodila dcera, tak jsem žila v domění že mamky jsou něco jako božstvo, jsou empaticke, trpelive, citlive, chapající a všemožně podporující silne bytosti. Mojí dceři ted bude rok a pomaličku zjištuju jak hořce jsem se mylíla :,( Maminky se mezi s sebou dohadují to je lepší pro deti, každa mama dela pro své dítě to nejlepší podle svého přesvědčení, proč se tedy často setkávám s pocitem že maminky opačný nazor nerespektují a vnucují ten svuj názor… nebo když se maminka pochlubí že se jí díte zacalo přetáčet na bříško proč jen čiste nenapíšeme gratuluju nebo šikulka a místo toho si přečtu pche to moje díte dela už dávno :roll: Nechci si obhajovat proč nelatkuju, očkuju, masíruju díte, čtu jí pohadky i když pořádne netuší co říkam, nestuduju nejmodernější vychovny metody a já nevím co ještě… těšila jsem se že s mateřstvím přijdou i noví lidé, znalosti a hlavně pohodička nekde v parku probrat jak ti naši muži zlobí, děti rostou a hlavně mluvit a předávat si zkušenosti s respektem k opačnému názoru… Nechci to globalizovat samo že jsou i normální mamky ale já asi potkávám jen ty který mi nesedí :nevim:

Spis je mylne si myslet, ze porodem se zena zmeni automaticky k lepsimu. Matky jsou prurezem vsech socialnich skupin a charakteru, tudiz od velmi chytrych po velmi hloupe, od velmi bohatych po velmi chude, od empatickych po sobecke… Urcite se nezmeni vsechny v idealni bytosti a netvori bozstvo. Tedy s kolika lidmi jsi si sedla pred materstvim, tak zhruba s tolika lidmi si sednes v materstvi, jen se mozna kamaradky zmeni diky zmene tvych priorit, ktere materstvi prinasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.7.13 13:48

@dadasik takové lidi ignoruj a hotovo.. taky jsem poslouchala, jestli můj mladej není zaostalej, protože v 10ti měsících nechodí a pod.. Mám všechny na háku, ať lidi na netu nebo v reálném životě. Dítě nesrovnávám, jestli očkuju, látkuju nebo bůhvíco, tak do toho nikomu nic není :mrgreen: nauč se tento postup, neřeš to a budeš mít klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024

@Cuddy a dokonce bych řekla, že se ty horší vlastnosti mateřstvím ještě umocní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130

Tak já nevím asi přitahuju šileny maminky :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
15.7.13 13:49
@vendulaaa píše:
@Cuddy a dokonce bych řekla, že se ty horší vlastnosti mateřstvím ještě umocní

souhlasím :palec: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285
15.7.13 13:50

@martina.se že v 10ti měsících nechodí? :roll: to je teda katastrofa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

Ale vždyť můžeš sedávat s jinýma maminama a bavit se o tom, o čem píšeš… Určitě se najdou takové, které nebudou dělat „pch, to my dávno“ a nebudou mít chlapa, co pracuje čtyři hodiny denně za sto tisíc a zbytek dne stráví doma přebalováním mimina, abstinent, nekuřák, nejlépe bez bývalek…

• Citovat
  • Upravit
6024

@dadasik já zase opilce a kdejaké individuum, to si nevybereš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
15.7.13 13:52

Jo to znám, moje děti dělají vše později, od mluvení, chození, přetáčení, prostě všechno jsou už takové. A co všechno jsem si od holek vyslechla, jedna mi dokonce naznačila, že jsou postižené(až na jednu, ta říká, že každé má svůj čas s čímž úplně souhlasím). Naštěstí to neřeším, každý at si říká co chce. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130

@Cuddy já se spíš pohybovala mezi muzi a ti se nemeni:) a nemyslela jsem žee se porodem automaticky mení ale naladí se na pozitivní vlnu, srovnají si priority dokaží podporovat, naslouchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys

Jé, zakladatelko, mluvíš mi z duše. Já už kvůli tomu přestala chodit s malou na místní pískoviště, páč na to fakt nemám :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex