Procitnutí z mateřství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
15.7.13 13:53
@Lo píše:
@martina.se že v 10ti měsících nechodí? :roll: to je teda katastrofa :mrgreen:

děsný, viď.. on mi chudáček zaostalej začal chodit až v 16cti měsících, to bylo teprve haló.. spousta lidí už ho prohlašovala za fyzicky zaostalého.. co na tom, že je to šikula, ve škole má samé a baví ho příroda a pod.. nevešel se do tabulek.. mmchdm, nevejde se do nich teďkon, 140 cm v 7mi letech je taky mimo tabulky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
15.7.13 13:53
@Lo píše:
@martina.se že v 10ti měsících nechodí? :roll: to je teda katastrofa :mrgreen:

no ta moje oblíbená maminka z kategorie „vím vše nejlépe“ mi řekla, že u ní neexistuje, aby dítě v roce ještě nechodilo… A to měl syn právě těch 10 měsíců… Já to ignorovala, on je trošičku chlapeček vyšší než ostatní a vypadá starší. Pomyslela jsem si své a uložila do paměti pro příště. A pak po dalších a dalších příště už to vyvřelo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.7.13 13:55
@vendulaaa píše:
no ta moje oblíbená maminka z kategorie „vím vše nejlépe“ mi řekla, že u ní neexistuje, aby dítě v roce ještě nechodilo… A to měl syn právě těch 10 měsíců… Já to ignorovala, on je trošičku chlapeček vyšší než ostatní a vypadá starší. Pomyslela jsem si své a uložila do paměti pro příště. A pak po dalších a dalších příště už to vyvřelo… :mrgreen:

vítej ve světě vysokých dětí, to si ještě vyslechneš, neboj.. mám doma to samé :mrgreen: v roce vypadal na 3, to bylo pořád, proč ho vozím, už má dávno chodit sám a spoustu dalších.. Jen se směju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
15.7.13 13:56

Jo a co teprve chlapi, ten můj se chlubil v zahrádce, že malá už sama chodí na nočník(někdy se zadařilo a zrovna jsem se trefila do její potřeby ),Ale podle něj je už skoro bez plenek :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379

Dnes jsem premyslela nad jinou, ac podobnou veci. Starsi mam u babicky, chlap v praci a ja doma s prdatkem.Vola mi znama, jestli muze prijit na kavu, tak jsem se vymluvila. Delam to casto, ale kdyz me je doma dobre.Rada odpocivam. Nebavi me dlouhe prochazky, vylety sama s detma, ani kocarkovani. Nerikam obcas, to zas jako jo.Taky nemam ve svem okoli primo tu pravou maminku, usitou me na miru. Otravuje me 50× odpovidat, proc moje dite/deti neji na hlad hranolky a jine,,dobroty,, a proc jeste nenocnikujeme, proc chlapovi denne nevyvaruji hostiny…ach jo, jsem rada za emimino z pohodli domova. Vsechno ostatni radi delame jako rodina s chlapem a je to hrozne fajn.Moje kamaradka pro chvile samoty, odreagovani, rady, zvaneni, srandy je moje mamka :mrgreen:…Teda mam i jine kamaradky, moc dobre a fajn, ale nemam potrebu se snima porad slizat a resit deti, muze a pod. Vetsina z nich zije jinak nez ja, tak mozna proto. A z porovnavani si nic nedelej, nerekla bych, ze je to vzdy mysleny spatne. U prvnich deti je to asi castejsi.Na kamaradku se vybodni, mozna je jen vyrizena z nespavce a stve ji to. Kojeni kdekoli mi naprosto, naprosto nevadi, pokud se zena trosku otoci, ci zakryje a nepolozi pomalu cecek na stul.Me se zveda kufr, kdyz vidim matku jak blafa cigaretu na dite, nebo si zapali vedle sediciho starsiho potomka..A to jsem sama kuracka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285

@martina.se a já mám zas tlusťocha - ve 4 měsících 7,6 kg a samozřejmě, můžu si za to sama, jelikož mu dávám to hnusné UM :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505

Když se seznámím s novou mamkou a začne blekotat o tom co už umí, neumí, mělo by umět apod. Zarazím jí a řeknu jí, že se nerada o těhle věcech bavím, že nerada srovnávám a to, že jsme matky neznamená, že se budeme jenom o dětech.
Já tohle nemám taky ráda.
K emiminu největší chyba je v tom, že to hodně ženských špatně vyloží, nebo to špatně pochopí.
Někdo nějakou poznámku nemyslí tak jak zní.
Někdo rád rýpe, někdo poradí. Já bych si to nebrala, prostě je lepší být nad věcí než si brát něco co napíše nějaká osoba za kompem.
Jednoduše se na rýpalky z vysoka vykakat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953

Některý matky jsou fakt dost…kašlat na to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130

@vendulaaa nechci byt zlomyslná ale jsem ráda že v tom nejsem sama :lol:
@zikado je fajn říct si at si keca co chce ale to že to řekne mamka ktera by mela vedet vic než kdokoliv jiny že každy díte je individualní vubec napadne taková blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.7.13 13:58
@Lo píše:
@martina.se a já mám zas tlusťocha - ve 4 měsících 7,6 kg a samozřejmě, můžu si za to sama, jelikož mu dávám to hnusné UM :pankac:

téda, ty jsi špatná matka, to je děs :lol: se fakt směju, někteří lidi jsou prostě exoti, řešit takové kraviny.. no asi mají nudný život..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
15.7.13 13:59

Tyhle srovnávací matky s dokonalýma dětma si neuvědomují, že tím některým mamkám ubližují :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
15.7.13 14:00

@dadasik, protože lidé jsou zlí, závistiví, nesebevědomí, nespokojení sami se sebou a matky nevyjímaje.. Ale není tak zle, jak to na první pohled vypadá, vždyť stačí, jedna dvě kamarádky maminky a ty ostatní míjet. ;)
Já jsem taky trnem v oku, řeším, co mé děti jedí, strašně to přeháním, nic jim nedopřeju, chudáčci nedostávají sladkosti a pitíčka narvané éčkama, nedopřeju jim chipsy, párek v rohlíku, hamburger ani špekáček a místo toho se dobrovolně hraboším na zahradě na záhonech (kdyby mi to někdo v 16 ti tvrdil.. :mrgreen: ), dělám domácí marmelády, zavařeniny, protlaky, zmrzliny, dostávají maximum ovoce a zeleniny, byť to stojí hromadu práce navíc oproti koupené sušence ke sváče. Všem je jasné, že je toto zdravější, lepší, ale hromada lidí se do mně trefuje.. Ale na druhém konci republiky mám kamarádku, se kterou nás mateřství naopak sblížilo, máme podobný pohled na věc i finanční možnosti a ona na vesnici bojuje proti těm nešvarům a za své názory ještě obtížněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
15.7.13 14:01

Obklopuji se vyhradne lidma „me krve“ a to i tady, takze ja si klidne postezuju na sveho lenocha a z chuti kamaradce pochvalim synka co uz vali sudy snad na vsechny strany :nevim: ostatni ignoruju-jako napriklad prohlaseni, ze UM je plne ecek a zda ta dotycna chce sve ditko zabit :roll: -to jsem cucela jak puk…takze kdo mi je po chuti, ok, kdo neni ma smolika :nevim:
Samozdrejme, ze se snazim jednat na urovni a nesezvu na dve doby nekoho kdo se divi, proc ockuju(svycarska sousedka)..atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
15.7.13 14:02
@dadasik píše:
Já to znam bohužel i z realu nejen z netu… a nejhorší je když ženská jde na potrat z jakýhokoliv duvodu, často z nemoci nebo nevyvynutí plodu, žana má žal na srdcia nektere maminky si ješte kopnou nejakou hnusnou poznámkou… to se už vytrací pokora a empatie? :think:

Ano, lidi jsou hnusní. Např můj syn byl ve 2 měsících velmi vážně nemocný, víc jak měsíc ležel v nemocnici, nesměl být očkovaný, pak se mu projevila epilepsie v následku té nemoci a zase očkovaný být nemohl, do jeho roka jsme nesměli mezi lidi, doktoři mi řekli, že bude zázrak, pokud si v roce sedne, i když není jijak postižený, ale ta nemoc, co měl a léky co bral tohle prostě ovlivňují. V 8 měsících už stál a chodil kolem nábytku. Teď mu je 15 měsíců a sám chodí, ale zbrkle, chce být rychlý, takže raději leze po čtyřech. No zbožňuju ty kecy " Ty ještě nechodíš? To náš Pepík chodil už dávno" jako fakt jsou lidi kreténi. Navíc když někteří z nich ví, co mu bylo a co si chudák prožil. Jako upřímně… Kdyby jen ležel ve svém věku, tak já jsem stejně ráda, že přežil tak hnusnou nemoc! Jinak si nic moc z těch keců nedělám, jen pokrčím rameny. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4476
15.7.13 14:02

@dadasik Tak ale kdyby nas melo materstvi zmenit tak, jak pises… tak by byl svet idealni, ne? Pochybuji, ze se materstvim zmeni povahove vlastnosti cloveka. Pred otehotnenim jsi taky urcite nemela stejny nazor jako vsichni ostatni. Podle mne je zcestne srovnavat skupinu matek z jednoho piskoviste a hrace nedelniho bowlingu. Obe skupiny neco spojuje, ale nelze z toho usuzovat, ze si hned vsechny matky budou rozumet jenom proto, ze maji deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí