Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jemys píše:
Jé, zakladatelko, mluvíš mi z duše. Já už kvůli tomu přestala chodit s malou na místní pískoviště, páč na to fakt nemám![]()
na pískovište posílám tatinka protože já na to taky nemám… ![]()
Víš, většina ženských, já někdy také
jsou jako slepice. Když nasypeš pod plexisklo zrní, tak se utlučou.
Takle funguje většina z nás, potřeba být důležitý mnohdy převažuje nad nutností být milý a empatický
@dadasik
@dadasik píše:
na pískovište posílám tatinka protože já na to taky nemám…
My tam chodíme až kolem sedmé večer, to tam nikdo není aspoň nemusím poslouchat jak je ten můj kluk strašně neohrabaný ![]()
Ja jsem zrovna nedavno prisla na myslenku, ze matky jsou samostatna skupina lidi, se kteryma si moc nevim rady. Byla jsem vzdy otevreny clovek a co si myslim to reknu. Ale s ostatnima maminkama uz si davam sakra pozor. Proroze se mi zda, ze vsechno berou osobne a utocne. Jako, ze kdyz se zeptam jak maly od kamaradky dopadl na kontrole, jak zvladl ockovani a jak byl velky. Tak jsem se pak dozvedela, ze to jsou sokrome otazky a znervoznuji tu maminku timto. A ja to pritom myslela uplne normalne se zajmem, jelikoz mi to prijde normalni. A celkove debaty s maminkama nezvladam. Clovek se pomalu boji cokoli rict, aby se to maminek nedoktlo. Nevedela jsem, ze jsou maminy ak slozite. Zatim v tim tapu a doufam, ze se to zlepsi.
Osobně snad takové neznám nebo je ignoruji, já ani nevím
Prostě mě přijde, že jsem se nesetkala ani s latkačním šílenstvím, ani žádné přesvědčování skrz pleny či očkování, dělám si to jak chci já, pokud někdo chce, tak poradím. O svých dětech mluvím, když to chce druhý vědět, sama to nikomu necpu, pro mě jsou stejně nejkrásnější a nejšikovnější
![]()
Asi je to o přístupu. Obklopuji se lidmi, se kterými mám něco společného a svědčí mi
Navíc rozlišuji komu co řeknu, třeba ženským na patchworku jsem ani neřekla, že jsem podruhé těhotná, neměla jsem ten dojem, že by je moje neduhy zajímaly ![]()
Je to divny, v podstate je to vytahovani, coz delaji v hojnem male deti- ty maji vsechno vetsi, lepsi apod., ale nedelaji to dospeli nebo aspon ne verejne. Zvlastni, ze se matky vytahuji, co se tyce deti.
@kozisek je to paradox ale jí si pořád nejvic rozumím s muži
![]()
Chodíme na zahrádku na pivo, kde je dětské hřiště znám se tam s maminama a dětma, děcka si spolu hezky hrajou je to tam fajn až na jednu výjmku..
Chodí tam s vnoučatama jedna paní má skoro 3letého vnoučka a 5lettou vnučku. Malého milují.
Hračky jsou společný každej si hraje s čím chce jen oni z toho dělají problém, neustále na ně řvou, ale furt
![]()
Když jím řeknu, že si s tím balonem hrát můžou a že jsem ráda, že nemusím chvilku okolo malýho lítat..Tak stejně na ně furt řvou a nadávají, že to nesmí, že to není jejich apod.
Ta malá spravovala malýmu čepku a za to dostala tak na zadek, že sem nestačila zírat, tisíckrát jsem jim říkala, že mi to nevadí at si sním hrajou, ne furt na ně jenom musí řvát.
Děti mají být dětmi.
Nemám ráda když lidi na děti pořád řvou to je tvoje hraj si se svýma, nikomu je nepujčuj.
Jasně ty straší děti se mají zeptat jestli si to mužou pujčit, já myslím ty mladší co si o to říct neumí.
Mnojo devčata radite ignorovat ale společnost clovek potřebuje, tak jak tedy najít maminku s nevykojeným mozkem?
Holky a nejste moc vztahovačné
protože mě se třeba nikdy nestalo, že by se někdo povyšoval svoje děti nad mé
ve skupině měsíc porodu, třeba byli děti které už pomalu chodily a můj si ležel
nebo děti mluví, můj hejkal
co se týče pískoviště a hřiště, vždyť není nic jednoduššího jít domů, nebo si jít hrát jinam, když někdo opravdu něco cpe. Ani co se týče dojení, látkování mi nikdy nikdo nic necpal ![]()
Tak oni umí také kecat, ale chápu to. Já se přiznávám, že mě třeba k smrti unavuje kafíčkování, návštěvy u kamarádek a tak, prostě tohle nemusím, pokud chci být mezi babincem, vyrazím do MC a pak jsem ráda, že mám doma klid
Případně důstojně mlčím a čučím na děti, jak si hrají, takže na mě nikdo nemluví ![]()
@Jasněnkaa píše:
Holky a nejste moc vztahovačnéprotože mě se třeba nikdy nestalo, že by se někdo povyšoval svoje děti nad mé
co se týče pískoviště a hřiště, vždyť není nic jednoduššího jít domů, nebo si jít hrát jinam, když někdo opravdu něco cpe. Ani co se týče dojení, látkování mi nikdy nikdo nic necpal
Ono knedlík do určitého věku není nic špatného, pak se člověk naběhá až až ![]()
@Jasněnkaa píše:
Holky a nejste moc vztahovačnéprotože mě se třeba nikdy nestalo, že by se někdo povyšoval svoje děti nad mé
co se týče pískoviště a hřiště, vždyť není nic jednoduššího jít domů, nebo si jít hrát jinam, když někdo opravdu něco cpe. Ani co se týče dojení, látkování mi nikdy nikdo nic necpal
Mě taky moc ne, ne tady na emiminu, měla jsem jen jednu známou, která už známá není..
Já tohle prostě ignoruju, neřeším to je nejlepší řešení ![]()
Když někdo začne a rejpe furt tak udělám pápá
![]()
@kozisek píše:
Ono knedlík do určitého věku není nic špatného, pak se člověk naběhá až až
jo, je to krásné období, jen leží, jedí a spí ![]()