PROFI SNAŽILKY

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1961
10.1.06 15:49

Ahoooj Pafco!!!
Vitej tady. Ty jsi stydliva? :D Neboj, mi ti tady neublizime. Doktor ti delal hormonalni rozbor?
Holky ja ted zkoumam ty teplomery. Ja uz nevim, jakym tomam merit, normalnim se mi to nechce merit pet minut, a ten digitalni mi zase prijde po urcite dobe nespolehlivy, tak ja uz nevim. Jak to delate vy?
Mate nastavenych nejak tech pet minut nebo jak? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.1.06 15:53

Ahoj NIKDO,
testy jsem žádné zatím nepodstoupila - doktor to asi zkouší…na ultrazvuku se mu nezdály moje vaječníky. Cyklus nemám také zrovna dvakrát pravidelný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.1.06 16:19

Pafcule, ty testy bys mela ale mit bezpodminecne. A manzel spermiogram. Protoze jak jsem psala, neni nam uz petadvacet, takze nejak moc cekat… Ja vim, o cem mluvim. Bylo mi tricet 8O :( 8O . Jeste tem mam narozeninovou depku 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.1.06 16:30

Hmm - ale s tím zatím nic neudělám… Nedokážu si představit, že bych si sama doktorovi říkala o nějaká testy (snad ví co dělá). Uvidíme co mi poví na příští kontrole.
S tím, že manžel nakluše jako první v pořadí na spermiogram ale počítám…

• Citovat
  • Upravit
5525
10.1.06 16:54

nikdo, ja jsem merila obyc. teplomerem, mela jsem nastaveny dva budiky, na jeden strcit teplomer, na druhej vyndat…

ja budu stimulka od zitrka - clostilbegytem… i kdyz vlastne uz jsem od vanoc, to jsem dostala prvni agolutin
dneska prisly vysledky z krve, tak prolaktin a estradiol mam v norme- to jsem teda docela rada… a hCG neg., ale to se dalo cekat, po vikendu,ze?

s tou ovu je to dost slozity… tesne pred ms klesne hladina estrogenu a progesteronu, to nastartuje FSH, ktery zpusobi zrani folikulu, zraly folikul produkuje estrogeny…prudky narust hladiny estrogenu stimuluje LH a znovu FSH, ty zpetne pusobi na folikul aby praskl a uvolnil vajicko…
z praskleho folikulu se stava zlute telisko, ktere produkuje estrogeny a progesteron /ten zpusobi zvyseni BT/, pokud nedojde k otehotneni, telisko po urcite dobe /12-16 dni/ zanika a estrogeny a progesteron klesaji…

aby dochazelo k ovulaci musi fungovat vsechny tyhle hormony spravne…
casto se stava, ze k ovu dochazi, ale je nedostatecnost zlutyho teliska a nevytvari se progesteron, BT zustava dole, ale pozna se to na sonu… leci se to dodanim progesteronu v druhe pulce cyklu. tim ze se nevytvari progesteron tak vajicko i kdyby bylo oplodneny nema sanci se uchytit…
Clostilbegyt /latka klomifen/ blokuje receptory pro estrogeny v mozku a tim stimuluje vetsi produkci FSH, ktery podporuje zrani vajicka

snad jsem to napsala cely a srozumitelne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
10.1.06 16:58

tak jen doufam, ze ma manzilek spermijky v poradku, abych ten stimulacni program nemela zbytecne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
10.1.06 17:26

Aholky ,,stimulky" (to se mi líbíííí)
Tak jsem už taky konečně doma,teda to jsem si zase očetla,ale už si skoro nepamatuju,co bylo na začátku dne :( Zak k tomu co si pamatuju:

Vítám nové holčiny i ty staronové z čekatelek :D

Zdenik: no dobrý, hormony jsou v poho a příště bude i to HCG!! A vy se zatím na SPG nechystáte? Nás tam teda Dr. poslal taky až později,až po 3/4 roce snažení , až když mi napsala Clomhexal.A bohužel jsou mršky trochu pomalejší :cry: ,ale ještě nevím přesný hodnoty.

Pafcule:já se mé Dr. do řemesla taky moc nemíchám,kdybych jí začala diktovat, co má dělat,asi by ze mě nebyla nadšená,spíš se jí na ty vyšetření nebo hodnoty zkus nějak taktně zeptat a třeba ti vysvětlí,jak to s tebou zamyšlí dál. Každý Dr. má jiný postup,ale byla by škoda, cpát se hormonama a přitom by byl problém třeba někde jinde.

Macelino:manža o emiminu ví,taky mi pomáhal hledat problém,když jsem se nemohla zaregistrovat na starý heslo,občas mi mrkne přes rameno a diví se našim šifrovaným zkratkám,já ho hned vyháním,ať to nečte,že to jsou naše babský pokecy,tak ať se sem nemíchá,když tomu stejně nerozumí :lol: :lol: Ty naše šifry jsou pro něco dobrý :lol: No,znáte chlapy,všichni by nás asi nepochopili,jak si tu popisujem ty naše intimnosti :wink:

Lio:tak to vypadá nadějně :D vaječníky se už asi pěkně rozběhly,tak ať tam máš brzy pořádný jajca :!

Nikdo:tak dej zítra vedět,jak si dopadla a co ti Dr. naordinoval.Ty se na to stimulování vyloženě těšíš ,viď? :wink: Já měřím BT elektronickým a zatím dobrý,jen někdy přeslechnu to pípání,když u toho ještě skoro spím :?

Já jsem dnes 34.DC a zatím jen občasná bolest podbřišku a zad,k tomu se mi přidala blokace lopatky a bolí to jak čert,jsem celá nakřivo a chodím jak ,,Kvasimodo" :( Už jsem si koupila těhu test,tak pokud ráno mrcha nedorazí,zkusím to,ale nedávám tomu velkou naději,BT je jen 36.8 C :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
10.1.06 17:34

mirule, nevim jak u tebe, ale u me je 36.8 VYSOKA teplota :)
ten SPG mi dr. nechava na CAR, tam me chce poslat za 2 mesice, kdyz neuspejem s Clostilem… tak to nechavam bejt, vydrzeli jsem to nevedet pul roku, vydrzime dalsi dva mesice… mozna kdybych byla v poho, ze bych ji k tomu nutila, ale ja cykly v poradku nemam a nejakou tu stimulaci stejne potrebuju, tak se SPG zatim nespecham…
jen doufam, ze jsou jeho mrsky ok :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
10.1.06 17:40

Zdeniku tak to to máte suprově naplánovany,už za 2 měsíce do CARu? No,samozřejmě ti přeju,abyste tam už nemuseli :D :! A už máš vybráno do kterého půjdeš? Já o tom už občas přemýšlím,protože nevím nevím,jak se to bude dál vyvíjet.Docela mě láká Podolí,prý tam je nějaké nové centrum a slyšela jsem na něj chválu a mám to i blízko z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
10.1.06 18:48

mirule, no dr. rikala, ze se ji zda, ze vubec nemam ovu, tak kdyz nepomuze clostilbegyt, ze se nebude hnat do lecby a celkovy vysetreni je drahy, tak to necha na nich
taky jsem uvazovala o podoli, mam to kousek domu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
10.1.06 18:55

Tak to je dobrá Dr. když tě hned pošle do CARu,někteří se to snaží různě řešit sami a někdy to je jen ztráta času a nakonec tam stejně člověk skončí.Tak ti přeju,abys ten CAR už ani nepotřebovala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
10.1.06 19:10

Aluu Ovu testy jsem zkusila hned první měsíc abych se přesvědčila, že je po revizi všechno v pořádku. Udělala jsem si ho 15 DC a hned tam byli // a OVU jsem pociťovala hned druhý den v podbřišku. Pak jsem to měsíc nechala a tenhle to zase zkusila a opět 16 DC, takže tam je to v pořádku…snad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.1.06 20:21

ahoooooj deckaaaa,
Ja dneska koumam nad tema teplomerama, ja mam totiz uz k tem digitalnim nejake podezreni. Ale s tim normalnim zase pet minut… 8O Ale asi to udelam jako Zdenik, dva budiky, nebo jeden s tim, ze za pet minut zazvoni znovu.
Mimochodem Zdenku diky za prednasku, super.
Mirul - vis, ze se docela tesim, mam pocit, ze se konecne bude neco dit. Drzim palce na testovani, jo a u me je 36,8 taky vysoka teplota, zalezi jakou mas pred ovulaci.
Dneska me tak divne boli bricho, jako pred mrchou me bolelo vcera, a dneska uplne jinak. Lio kdyz jsi mela anovulacni cyklus nebo Zdeniku, jak vas bolelo brich :?: :D To jsou otazky,ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
10.1.06 20:27

P.S. Zdeniku a ktery hormon mas teda v neporadku, kdyz nemas ovulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
10.1.06 22:17

nikdo, to mas tezky s tema hormonama… to by mi musela udelat vsechny ty hormony a nejspis v nekolika fazich cyklu… mozna ze mam jen nedostatecnou odpoved vajecniku na FSH a proto ho potrebuju vic, nebo mam malo progesteronu, nebo je ten problem uplne jinde…
to prvni se prave zjistuje tim, ze se pri clostilbegytu kontrolujou foliklz, jestli rostou… a kdyz rostou a presto to vypada na anovu, tak to je nejspi nedostatek progesteronu… ale presne to nevim, nejsem gynekolog a tohle znam jen z obecny casti mediciny..

ad bolesti bricha… normalne mivam pred ms par hodin takovy divny pocity az slabou bolest v podbriskach, ale treba ted po tom agolutinu jsem ten pocit nemela vubec… akorat me z utery na stredu v noci vybudila silena bolest bricha, ale z ceho presne to bylo nevim a aby to bylo prems, to bylo dost brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová