PROFI SNAŽILKY

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5525
8.1.06 19:29

to prejde :)
takova hloupa rada: nic si z toho nedelej :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
8.1.06 19:41

Nikdo: klííííííd :! Nebuď tragéd,určitě to nebude nic katastrofickýho a při nějakém problému ti určitě hned nabídnou nějaké řešení (medikamenty,podrobnější vyšetření…) ale to předbíhám,třeba to vůbec nebude potřeba a vše se srovná samo :) Držím pěstičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
9.1.06 09:58

Ahoj holčiny,

děkuji vám moc za gratulace k mé MS :lol: . U mě už se to tak prostě musí brát :wink: . Zdeník to dobře zná!

Maceli, tak vkládáme do tebe velké naděje! Už jenom 14 dní!!!

Mirulko, tak vydrž do 35. DC! Jsem na tebe zvědavá!

Zdeniku, ta folikulometrie se dělá vyginální sondou (UTZ), Dr. se musí dostat k vaječníkům. Já dnes začínám s clostilem.

Nikdo, ty chceš taky dostat na prdel?! Nestresuj se! Už jsi jednou těhu byla, tak jakápak neplodnost?! Že ti tu knížku vezmu a vyměním ti jí radši za nějakej časopis?! :lol: Pak máš chmurný myšlenky. Dr. ti doplní chybějící hormony synteticky a musí se zadařit tutově (když se předtím zadařilo jen tak!!!). Víš, že psychika je mrcha mrchovitá, hned po mrše červené!
A Nikduško, prosím tě, jak jsi to myslela, že MS po 12. hodině se počítá až od druhého dne (myslela jsi jako 12 večer nebo 12 dopoledne?). Tak snad jsem nic nepokazila, že jsem si to o den posunula. Já už jsem dnes v podstatě 4. DC. Ale kvůli tý folikulometrii je to tak lepší. Takže dnes začínám s Clostilem. A v druhý půlce ten Duphaston. Tam si upravím dávkování. Místo od 13. DC ho dám až od 16. DC, jak mi tu kdysi radila Anet z inseminace. Zkrátím to, tak doufám, že i tak MS přijde v krátkém termínu. :wink:

No, já teď jen srším optimismem! To víte, začala jsem nový cyklus, tak mám novou krev v žilách. Tak až budete někdo potřebovat povzbudit, tak hurá za mnou! :D
Zatím pa a pěkný pracovní týden!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
9.1.06 10:10

ahojky :D
jéé je fakt že mě Lioness svým příspěvkem nabila energií..hurá ta se při pondělku hodí :!
Jen jsem chtěla přispět tím, že mě doktorka kontroluje folíky ultrazvukem na břiše, vždy musím mít plný močák a pak to prý jde hezky vidět. Ale vnitřním to jde taky, to zase musí být prázdný. A jelikož mě se chce pořád na záchod, tak je pro mě lepší varianta břicho :) v podstatě dává na výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
9.1.06 10:27

Ahoj holky, přeju všem hormonálně vyrovnaný týden 8)

Lio: gratuluju k MS. Mě to vždycky napřed naštve, ale pak si uvědomím nový začátek :! :D
Nikdo: nevěš hlavu. Ale pocit, že všechno jde kolem mě a tu divnou zpomalenost a nezúčastněnost mám taky. Četla jsem někde něčí příspěvek…a ta holčina měla takovýhle nálady na začátku těhu :! Já teď ale nejsem ve správné fázi cyklu na těhu a tak to přičítám tomu, že nepracuju. Jsem v posledním ročníku VŠ a čeká mě brutální jaro nad přípravou na státnice, takže jsem skončila s prací (kde jsem btw potkala dnes už manžílka:) a teď studuju.,.. není to zrovna na plný úvazek a připadám si šíleně nevyužitá a hlavně mám čas se pozorovat :?

Jsem právě 12.DC a zjistila jsem, že mi včera výrazně změkl čípek! To se mi nikdy zatím nestalo. Teplotu měřím teď prvně, ale čípek jsem občas „skoukla“. A včera mi stoupla teplota. Ale jen o 0,3, ale vydržela to i dnes.. Tak jsem rovnou zkusila, taky prvně, i prstíčkovou metodu :oops: A ležela jsem „PO“ víc než půl hodinu s nohama nahoře. A pak ještě pro jistotu na bříšku, protože mám zakloněnou dělohu a někde jsem se dočetla, že to pomáhá…

Ve středu jdu k tomu novému gyndr, to budu 14. DC.. Zjistí na UTZ případně proběhlou ovu??? Hrozně se bojím dělat si naděje :( Počítej s horším, doufej v lepší :wink:
Ještě jedna úvaha/dotaz a už skončím, jsem totiž grafoman, tak na mě bacha :wink: MS mám vždy tak 4 dny a pak další 3-6 dní lehce špiním…Četla jsem, že je to nedostatek progesteronu a blbě fungující lute fáze předchozího cyklu… Co vy na to? Úplně vidím, jak se ten nový gyndr vyděsí, až na něj tohle všechno vytáhnu… Doufám, že mě nebude považovat za hypochondra (což ovšem jsem :D )

A koukám, že v NEočekávání budeme za zhruba 2 týdny s macelinkou :! :) Tak přeju úrodu, když tak poctivě zaléváš kytičku :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
9.1.06 10:43

Ahoj Agáto :D
jen se gyndaře na všechno zeptej, někteří jsou rádi a někteří se tomu jen usmívaj, třeba mě při poslední kontrole doktorka řekla: „Jé, vy toho ale víte, vy byste měla být o něco hloupější“ a nemyslet pořád na to otěhotnění :D
no a domluveno za 14 dní obě // na testu, jo??? :! :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
9.1.06 11:17

macelino, ono je to vetsinou tak, ze cim vic toho vis, tim vic se bojis uz dopredu…
diky za info o folikulometrii… me totiz dr. nic o mereni foliklu nerekla, v praci mam sono, ale jenom to „brisni“, a tohle vysetreni my nedelame, tak jsem chtela vedet , jestli to jde :) a udelam si ho sama, snad to bude videt :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
9.1.06 12:22

Teda holky,
nejprve dobre odpoledne pondelni. Ja mam fakt chmurne predstavy :? Lio diky za vyhruzku :D . Ja bych toho fakt nemela tolik cist. Ale vite, ze ta psychika dela divy? Kdyz jsem v kvetnu otehotnela, tak jsem byla doma v Cesku a nepomyslela jsem na to ani jedenkrat.
Lio - myslela jsem po 12. v poledne. ale uz nevim, kde jsem to cetla. Kazdopadne vecer je jasny, zacalas to pocitat spravne. No kdyby se ti to poradne rozjelo, tak kolem 13. 00 nebo tak tak bych o te teorii (viz. vyse) docela pochybovala, ale takhle…)
Agato - no ja myslim, ze u tebe je naprosto skvela prilezitost otehotnet :D Ja kdyz jsem se pripravovala na statnice, tak jsem kazdy den skoro hruzou zvracela, vubec jsem nemohla jist, proste des, des, des :evil: Zaznamenavas teplotu do online grafu? Pokud jo, tak ukaz :D O 0,3 stupne je dost dobre, to byla urcite ovulace.
Vite co holky? Podle me muze byt docela sranda pozorovat zenskou ktera chce otehtnet po sexu :D :D Jake dela prostocviky :! :D Ja taky nohy a zadek nahoru, a Agata nejdriv nahoru potom na bricho :D :D
Chudaci nasi manzilci.
Zdeniku - to mas teda fakt dobry, ze si muzes sono udelat sama. Ale je divne, ze ti to neudela ta doktorka, protoze by se to fakt melo kontrolovat. Ale pristi cyklus ti to treba uz zkotroluje.
PS. Lio dobrou chut!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
9.1.06 12:26

nikdo - prostocviky, haha, mela bys videt nas…
my nejradsi koncime zezadu :oops: … no a ja se pak otacim na zada, ale musim byt zaspuntovana :oops: , aby to neteklo :lol:
to se chechtame dokonce i my a to se ani nevidime :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
9.1.06 12:54

Jé, tak holky, já nedělám nic, žádný cviky. Jen si vezmu kalhotky a vložku a spím až do rána a nechám pěkně působit :lol: . Párkrát jsem zkusila „prstíkovou metodu“, ale mám pocit, že po ní všechno vyteče :D Tak vám nevím. Ale myslím si, že když si ty spermijky chtějí najít cestu, tak si tu cestu najdou! Nesmíme z toho dělat takovou vědu. :lol: Důležité je, být v pohodě 8) !!!

Teda Zdeniku, ty se máš, že si můžeš sama udělat sono. Ale já být tebou, normálně to tvé Dr. nakaž, po to clostilu se můžou tvořit cysty! Ať tě kontroluje!!! :wink:

Nikduško, vidíš, co jsem ti říkala? Nemyslet na to a je to, že? A můžou být hormony, jaký chtějí!!! Sama jsi to psala, když jsi byla v Čechách, že jsi myslela na jiný věci a bylo to, viď? To je pro nás poučení!

A proto zavádím jiné téma, je to sice pořád o miminu, ale ne o jeho „vyrábění“. Tak děvčata, je mi jasný, že každý by si přál mimi a hlavně zdravý. Ale co byste radši, holku nebo kluka? A jaká se vám líbí jména? Trochu to tu rozjedeme :P . Nemůžeme se pořád plácat v hormonech, injekcích, folikulometriích, teplotách, mikroskopech, grafech, knihách a řečích o MS.....

Takže začnu já. Samozřejmě bych byla ráda za zdravé mimi, ale já bych radši holčičku a klidně moc ráda i dvojčátka (ale v tomto případě holku a kluka). Takže u mě vede holčička a jmén se mi líbí víc. Třeba Linda, Nela, Terezka (to je manžovo favoritka), Vanda aj. :wink:

Nikdo, nemáte tam v Německu nějaké pěkné jméno pro holčičku :wink: ?

Takže pište, pište, jsem holka zvědavá :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
9.1.06 13:29

Je Lio, tak fajn, nez zacnu tak se jeste zminim:

Agato, toto jsem nasla:

Hnědé špinění po menstruaci

Pokud trvá déle než dva dny, je pravděpodobně dáno nepravidelným odlučováním sliznice dělohy. Je to téměř vždy výsledek ne zcela optimální funkce hormonů luteální fáze předchozího cyklu. Zdravý vývoj sliznice dělohy během luteální fáze je nutný pro zdárné uchycení zárodku, takže snažilky by stav měly konzultovat s lékařem.

Jinak Lio, me se libi jmeno Adam, pro holku Agata :D . V nemecku se mi libi treba Franziska - Frantiska. Cesky to zni trochu zastarale :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
9.1.06 14:25

JJ

Ahooooj snažilky,
koukám, koukám co všechno jsem prošvihla za tu dobu co jsem tu nebyla. Pěkně se rozjíždí diskuse. :wink:
Ahoj nové snažilky, budu si o vás muset zpětně všechno přečíst, abych byla v obraze.

Lioness je opět připravena na startovní čáře, tak Ti přeji aby to byl sprint a ne maratón. :lol:

Tak já jsem byla minulou středu v teplickém Pronatalu. Konečně jsem se dozvěděla v čem je můj problém, mám PCO, tedy přeloženo polycystické vaječníky. Tento nepříliš vábný název způsobuje všechny moje problémy. Tedy dlouhé a anovulační cykly, MS bez vyvolání nemožná, problémy s pletí, vlasy, váhou atd., atd. Každý měsíc mi uzrává hodně vajíček do určité velikosti, místo jednoho či dvou, které nakonec uzrají, se mi jich tam tlačí hodně a nakonec neuzraje ani jedno, vytvářejí se cysty. Dále je povrch vaječníku silný a i kdyby tedy vajíčko náhodou uzrálo tak se nemůže prodrat napovrch. :cry:
Výsledkem je, že bez pořádných léků a pomoci doktorů to nepůjde. Tento týden bych měla mít schváleny injekce Fostimonu a hned další cyklus jdeme na to, tedy na IUI. Tak doufám, že injekce zaberou a že to vyjde abych ze sebe nemusela jehelníček dělat dlouho. Pozor zajímavá info: injekce mi bude píchat manžel. Tak mi držte prosím palce ať to přežiju.

Pěkně jsem se rozpovídala.

Omlouvám se, bude mi to ale ještě chvilku trvat než se zorientuji.

Pa JJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
9.1.06 14:46

Nikdo, díky za ujištění! Všechno mu to ve středu budu vyprávět :D Uff, normálně se těšim na gynekologii :roll: :D

Lio, dobrý nápad. Já jsem vždycky chtěla holčičku. Ale teď se mi začíná líbit představa mít syna. Můj manžel se moc hezky chová ke svojí mámě, umí se postarat, a mně by se líbilo taky mít jednou takovýho syna. Ale holčičce bych možná víc rozumněla.. Takže teď mi to je opravdu jedno.. A dvojčátka by se mi líbily moc. A jména: Emma a Martin. Agata se mi taky líbí, ale já jsem blázen do A.Christie a nechci dávat jméno po oblíbené spisovatelce, ale uvidíme. Líbí se mi i moje jméno - Kristýna,jenže už máme kluka vymyšlenýho po tátovi, tak to nechceme přehánět :lol: Na jménech jsem se dohodli, hned když jsem to zkoušeli podruhý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
9.1.06 15:17

JJ - ja vim, ze to musi byt hrozne, ale na druhe strane vim, ze vsechno je lepsi nez ta nejistota. Takze ted, kdyz uz vis, kde lezi tvuj problem, jde se na to… :D :D A urcite to klapne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
9.1.06 15:19

AHOJKY JJ !!!!!!!!

no konečně, že jsi se ukázala! :lol: Už jsme měly o tebe strach!!! :! Takže je dobře, že s tebou začali něco dělat, tak pěkně píchej injekce, uvidíš, že to k něčemu bude. A spermiogram máte v pohodě?
Jinak - sice máme obě dlouhé cykly, ale u mě to určitě nebudou PCO, protože mě pro změnu spíše ta vajíčka nedozrávají. Takže u mě opačný problém. A řekni mi JJ, prosím tě, co ti dali na ty dlouhý cykly? Mně nepomohl na nepravidelný cyklus ani clostil, takže jsem k němu dostala ještě duphaston na upravení cyklu. Takže od teď už snad budu mít jen krátké cykly. Teď jsem čekala zase na MS nějakejch 55 dní. No děs a hrůza. A máme tady kolegyni - Zdenika, taky má dlouhé cykly. Čekala taky snad 57 dnů. A JJ, ty máš tu špatnou pleť, vlasy, apod. z těch hormonů nebo je to z těch PCO? Já mám taky ty záda šílený. Je to hnus. Ještě že je zima.

Agato, můj manžel se taky hezky stará o svojí mamku, máš pravdu, je to hezká představa. Ale ne každej kluk je takovej! Takže já si zatím stojím na holčičce :D .

A co ostatní ženský tady? Přáli byste si holčičku nebo raději chlapečka? A jaká jména se vám líbí? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová