Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no je fakt, ze na cekatelkach to jede dost rychle, 10 stranek za den je kdyz tam nejsme, jinak klidne i 20…
vetsina holek zatim nebere nic, mozna pije caje, berou vitaminky, ale to je asi tak vsechno…
Ja byla taky chvili na cekatelkach a pochopila jsem z toho, ze holky neberou zadne „podpurne medikamenty“, protoze zatim to nejak extra neresily se svymi gyndr. - ale to je jen muj pocit.
K MS, ja ji mam posledni mesic celkem „rozhasenou“, o 5 dni pozdeji, ale jinak jsem mela 30 DC. Taky mi bylo predposledne nejak divne, pouze 2 dny a hodne, pak nic a po 2 dnech z nicehonic spineni. Frcela jsem ke dr., vse v poradku, tak fakt nevim ..........
Nikdo, netusila jsem, jake vymozenosti se v SRN daji sehnat
Ja jeste 8,5 prasku (do pristi stredy) a hura na mimi, jsem zvedava, jak na me predepsany „preparat“ zaucinkoval ![]()
Aluu, ony tam maji vetsinou pravidelny cykly a vetsinou ovu… takze neni moc duvod, prot by mely brat podporu, jako my… taky tam vetsina nei dyl nez par mesicu…
no ja jsem tam i tam, protoze na cekatelkach je supr parta , ale taky uz beru hormony ![]()
Ahoj,
tak to já jsem nevěděla, že vy jste stimulky ![]()
U nás opravdu nikdo nic nebere, pouze kontryhelový čajíky a vitamínky a tak, ale všechno přírodní…
Moje kamarádka taky otěhotněla až po nějakých hormonech…a i pá známejch osobností, ne? Takže je jasný že to zabírá a ani se nerozkoukáte a budete těhulky. A pro ty bacili tam přijďte, já je taky pořád chytám… ![]()
Mi se snažíme 3. měsíc a kdyby nám to nešlo, tak jdu do těch hormonů taky, ale mám strach jestli se po tom netloustne…
A bude nám to trvat asi taky dýl, protože už jsme měli takovou malou nehodu
takže teď jsem po půlroční pauze
Zdeniku, ja mam MS sice taky relativne pravidelnou (+/- 2 dny), teda az na tu posledni a jestli mam ovu nevim (nejspis ne, kdyz beru Mysalfon), ale kazdopadne zavidim vsem, kterym to funguje jak ma a nemusi se nicim „krmit“. Navic mam pocit, ze jsem po nich nejaka odula a pribrala v zadku a stehnech - no doufam, ze se to srovna ............. ![]()
Vy se snazite jak dlouho
![]()
Leilo, 3. mesice jsou v pohode, ale pokud bude gydrn. ochotna, tak si nechej udelat vysetreni hormonu z krve............... Mne po odberu prisla na zvyseny prolaktin, ktery ted lecim
Anebo si kup ovulacni testy - dobry je Clearplan, sice trosku drazsi (necelych 600 Kč a je jich tam 5 ks), abys zjistila, jestli ovulujes ![]()
Holky, to naše fórum se jmenuje „nová snažilka“, jak ho tenkrát pojmenovala Maceli. Ale klidně už bysme se mohly jmenovat Holky stimulky. Pak si plno holek myslí, že jsme jen snažilky. Ale my jsme stimulované snažilky
To je malinkej rozdíl ![]()
Ale Zdeniku, ty jsi na tom hodně podobně, myslím, že bys taky měla co nejdřív stimulovat
. Já jsem ráda, že Dr. se mnou začal už v září. Vše je totiž s mými cykly na dlouhý lokte.
Můj manža o emiminu ví, ale řekla jsem mu, že je to jen poradna. Nic víc mu neříkám. Já mu o mímu vůbec radši nemluvím. On je takovej pověrčivej a nechce mluvit o ničem.
Ještě že mám vás
Jako ale není zlej, jestli to teď tak vypadá. Já prostě o tom nechci mluvit, protože on to tulení pak bere jako na povel a stojí to za prd a ani mě to pak nebaví. Takhle je to lepší. Život pokračuje dál, tak jak byl… ![]()
Ja az do zitrka za:,–(ne odmitam, ze jsem stimulovana
![]()
Ne, ted vazne, me kdyby bylo 25 let, tak s tim asi pockam. I kdyz, kdo vi
![]()
Kdyz jste tak mlade, tak proc nepockat treba pul roku. Ale pokud je vam ke tricitce, a po pul roce vam zjisti, ze nemate nejaky hormon, tak je pul roku v pr…li. ![]()
Me pokud ten hormon zabrere, tak at si klidne ztloustnu
No streda se blizi, jsem vazne zvedava. No rozhodne potrebuju ten progesteron, to je na beton.
No to koukas Aluu, to jsou v Nemecku vymozenosti. ![]()
Lio kolik ma tvuj manzel roku?
Nikduš, mně taky asi chybí progesteron, proto nechce vždy přijít MS. Po agolutinu (to je přeci progesteron) přijde. Takže my jsme prostě chudý na progesteron ![]()
Dnes mě začínají bolet vaječníky. Včera jsem začala s Clostilem, tak to je docela brzy, ale Dr. mi říkal, že to znamená, že pracují!!!! Kéž bych už měla větší folíky než minule! Minule mě vaječníky bolely až snad někdy 17.DC. Takže možná už se rozjíždím?
To by byla bomba. Každý krůček je dobrý! A Nikduš, nebraň se tomu, že budeš stimulovaná!
Už tomu stejně neutečeš! A věř mi, že i kdyby ti bylo 25, tak bys nechtěla moc dlouho čekat. Mně teda 25 je, ale když vidím kolem kámošky, že vy:,–(í HA a lup jsou těhotný, tak to mi věř, že už si taky přijdu jak nějakej starej pardál, kterej se snaží pěknou dobu. I když necelých 6 měsíců to je prd, že? No, ale říkám jen ve srovnání s někým…
Já měla tu výhodu, že doktor sám řekl, že nemá vůbec cenu na nic čekat, že začneme se stimulací hned. Asi to zná z praxe. Já si totiž neumím představit, že bych se měla snažit jen tak, i když bych věděla, že mi nedozrávají vajíčka. To by mě asi ubíjelo. Takhle mám aspoň optimismus a vkládám naděje, sice do chemie, ale co, když to jinak nejde. ![]()
Nikdo, hlavne dej zitra vedet, jak jsi dopadla. Jeste mam dotaz - mozna hloupy, ale vy jste v tom podstatne vzdelanejsi ..................
Zdeniku, kdyz Ti nechodi MS, znamena to, ze je nedostatek progesteronu ?! A co zpusobuje neovu ?!
aluu, to mas tezky, ja mam ms docela nepravidelne, ale chodi. 20 - 26 dni. Ale mam treba spineni pred MS, takze mam min progesteronu, to nemusi znamanat vzdycky, ale u me jo.
Pokud nemas ovulaci, tak to spis znamena, ze nemas estrogen, protoze ten je zodpovedny za zrani vajicek, a potom jeste jeden hormon, jestli se nepletu.
Mozna ti poradi Zdenik, to je doktorka.
Ahoj snažilky „stimulky“,
pokusím se přestat být stydlivá a připojím se do Vaší diskuse ![]()
V pátek jsem dobrala svoji první dávku clostilu, kterou mi předepsal doktor po marném půlročním snažení. Jo, jo - biologické hodiny tikaji (třicítku jsem již překročila) - snažím se ale nepropadat panice. Líbí se mi jak se tady navzájem podporujete…