Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, můžu se připojit k vaší diskuzi? Sleduju to tady všechno už dost dlouho, a protože už dost dlouho sleduju i sama sebe a manžílek už to nechce poslouchat
, ráda bych se k vám připojila a sdílela všechny současný strasti a budoucí radosti s váma
Stručně o mě…snažíme se o mimi půl roku, předtím jsem brala 8 let HA, po vysazení mam cykly pravidelný po 27 dnech…jenže stejně nic. Podle mých měření (zatím jen sliny pod mikroskopem, od tohohle měsíce i teplota, hlen a čípek) nemám ovu vůbec, nebo jednou kolem 22. dne… Můj, teď už bývalý
, gyn mi řekl, že počkáme rok a půl a pak mě začne testovat atd… Vzhledem k tomu, že teĎ už nemyslím na nic jiného, bych se do tý doby zbláznila… takže ve středu jdu k novému dr..kamarádka mi ho doporučila, že prý je milý, ochotný, všechno vysvětluje a je rád za dotazy…zní vám to nepravděpodobně? Mně taky
Chci vás poprosit, poraďte mi, co všechno po něm můžu chtít??? Jaký testy a měření atd. vám dělali a co k něčemu bylo a co už ne… Budu moc vděčná, chci být pořádně připravená, ať to vezme trochu spád..doufejme
Jo, jinak cvičím Mojžíšovou a za týden jdu na odblokování..měla jsem už dřív problémy s páteří - neustále zablokovaný krk a kost křížová, takže v to vkádám velký naděje… už i to cvičení mi dělá moc dobře… No, rozepsala jsem se až hanba… Těším se na odpovědi a předem za ně děkuju ![]()
nazdarek…
Lio, tak zase nic a pocity jako PMS mi taky zmizely…
no ale fertility mi v tom desnym grafu vystrachal ovu na 49.den, tak uvidime… jinak na tech nemeckych strankach co doporucila nikdo, to ovu nevidi… to je sranda, ne? no ale my vime, ze amici jsou benevolentnejsi… aspon to dava trochu smysl. to ovsem znamena, ze ms prijde kolem 65. ufff, to zni strasne…
lio, taky ti sex a tepla vana nezabiraji?
nez jsem to precetla, tak jsem zapomnela, co jste tam vsechno psaly… takze se omlouvam, a abych si nepripadala sobecka, preju // tem co jsou po ovu, a ovu tem co jsou v prvni pulce ![]()
Lio: začínaj mě ty pupínky štvát
Ještěže není léto, plavky..........atd. ufffffff........do té doby… třeba už se budeme všechny tady z té diskuse boubelatit a psát si těhu pocity
hihi
Jinak mně taky dr.nepředepsala měření BT, ale začala jsem s tím sama. Teprve teda 2 měsíce, ale jde o zvyk, nijak mě to neotravuje. Po ranním budíku měřím, trvá mi to minutku…mám digi teploměr, výsledek pípne fakt dost rychle. …
Navedla mě k tomu vlastně Mirule
. Dá se tím dost zjistit, např. kdy byla ovu, popř. den, kdy přijde mrcha*
Je to rituál asi jako každodenní čištění zubů ![]()
Pa a hezkej víkend * * *
Ahojky Agáto,vítám tě mezi námi. ![]()
Jinak neboj,půl roku zatím není nic hrozného,ale vím,že to moc mrzí,když to stále nejde.My se snažíme teď rok. Je dobré,že máš pravidelný cyklus a že si změnila toho Dr.,čekat rok a půl a teprve pak něco řešit není určitě dobré.Ten doktor,co se k němu chystáš asi spadl z nebe,ne
Určitě ti poradí něco,co je dobré pro tebe,každá jsme jiná,ale pokud já vím,tak mezi prvotní vyšetření patří hormonální profil z krve,ultrazvuk zda je vše OK a zda ovuluješ,spermiogram manži a když pořád nic tak někdy posílají na laparoskopii,aby si tě prohlédli zevnitř.Ale vše je na individuálním zvážení lékaře a tvého stavu.Toto je jen má zkušenost. Ty sleduješ OVU podle slin na mikroskopu a vychází ti? Já ho mám doma asi už půl roku a OVU bych polde něj měla celý měsíc,pořád mám kapradinky.
Nikdo:tak pak nám tady udělaš přednášku o hormonech,jo? Teď budeš taková poloviční endokrinoložka
Zdravím do Německa ![]()
Lio: mě to sledování teplot a grafíky moc neznervózňují,alespoň mám přehled.Já bych byla zase naopak nervozní,kdybych nevěděla na čem jsem.Takhle do toho můžu ,,kecat " doktorce a sdělovat jí,co jsem vysledovala. Je pravda,že se podle těch výsledků snažím ,,znásilňovat"
manžu,ale nic nepřeháníme a když není chuť,tak se svět nezboří,berem to s klidem.
Karotko:tak aby ty pupínky nebyly už ty počínající neštovice
Nééé,dělám si srandu.Neboj. ![]()
Mirul: nedělej si srandičky
Brrrrrrrr - neštovice !!! Vypadám na to, hihi, ale prodělala jsem je v dětství. Naštěstí.ufff.
Zdravím Agatu
. Pojď mezi nás, jsme tu dobrá parta * * *
Změna lékaře je určitě ta správná věc a posune věci kupředu. Na co by ten bývalý gyndař čekal rok a půl ???
![]()
Jůůůůůůůůj !!!
Abych ti poradila, jak to probíhalo u mě: my se s amnžou snažili půl roku. Nedařilo se
, a protože mám ráda rychlá řešení, tak jsem lékařku na gyndě požádala o „popostrčení“ . Než jsem ale začala užívat lentilky, čekalo mě vyšetření hormonálního profilu(krev) a UTZ.......a manžu vyšetření spermiogramu.
teď když jsem se oba dozvěděli, že nám to vyšlo OK, tak jsme více klidnější a snažíme se tedy s větší motivací… ![]()
Jo a mikroskop jsem měla zapůjčený od kamarádky na půl roku, ale přestala jse ho používat, protože.......
protože se mi ani jendou neobjevily kapradinky
. Asi jsem něco dělala špatně.
Tak hodně štěstí, papa
ahoj Agato,
mimochodem, kdybych mela dceru, tak jsem chtela Agata jako jmeno ![]()
vitej tady
No ja vim, jako to je snazit se pul roku a poslouchat: chce to trochu trpelivosti, mas cas…atd.
Ja jsem vlastne tady taky proto, ze jsem ti nechtela porad otravovat manzela
Chudinka.
Jak uz psala Mirul, nejdriv bys asi mela zjistit podle teplot jestli dochazi k ovulaci ( ovsem ja jsem zarny priklad toho, ze to jeste nemusi nic znamenat
) meli by ti udelat hormonalni rozbor (zjisti ti estrogen a progesteron, popripade prolaktin a stitnou zlazu. Jo pokud nema manzel deti
, tak spermiogram.
No a podle tech hormonu by ti meli pomoct dal, ja v to teda doufam, protoze mam pry snizene hornomy.
Kolik mas vubec roku?
Holky s tema pupinkama, no alespon vim, co me ceka ![]()
Dneska vecer jde manzilek hrat stoni tenis, a ja se pustim do cteni te knizky, takze bude potom prednaska.
Vsak jsem taky uca
![]()
Ahojte holkyyy!
Já mám taky pupínky na zádech
, ty jsem dřív nemívala, je to jasný, to ty hormony, ach jo, za měsíc jdu na ples budu si muset pořídit nějaký slušivý plesovky s rolákem ![]()
Agáto
Vítej
Jsme tu opravdu dobrá parta a moc si tady fandíme, je to fajn, já osobně se vždycky těším co u holek novýho, taková podpora je fakt důležitá. No a našimi problémky nemůžeme pořád manžílky zatěžovat, chlapi jsou holt jiný.
tak krásný tulivý večer ![]()
Hlavne tobe tulivy vecer Marcelino, kdyz uz mas tak krasny foliiiiik. ![]()
Takže hormonální profil, UTZ a spermiogram… Zní to hrozně, ale já se na to fakt těšim
Dokonce se těšim i na manipulaci kostrče po tý Mojžíšový, což se dělá přes konečník…jenže
doufám, že se mi „tam“ pak fakt všechno pohne a půjde to. Tohle opravdu nepochopí nikdo, kdo to nepřožívá
Ten exgyndr mě prý nechtěl stresovat všema vyšetřeníma a nechtěl se nechat přesvědčit, že tohle je pro mě horší. No, ale vzhledem k tomu, že většinou se mě snažil vypakovat do 5 min, tak spíš byl línej ![]()
Ten mikroskop..taky mi to nějak extra jasně nevychází.. kapradinky buď nemám vůbec, nebo jednou po 20. DC, ale zato pak byly i na začátku MS ![]()
Jo, a je mi 25 a máme necelý měsíc po svatbě. Kolik je vám? Možná jste to už někde psaly, jenže úplně celou diskuzi jsem ještě nečetla..
Macelino:tak krásné a hlavně plodné tuleníčko
Ty plesový šaty s rolákem budou fakt SUPER
Budeš na plese prostě JEDINĚČNÁ
![]()
Agato:mně je 29,letos bude 30
Toto letí ![]()
ahoj holky, čtu vás už dlouho. pořád hledám opovědi na moje otázky. Za několik pár dní mi bude 30 let. S manželem se snažíme o mimi dva a půl roku. Už jsme byli snad na všech vyšetřeních i v Praze na imunologii. Vše je v naprostém pořádku, teda skoro. Beru zase další prášky - Clomhexal 50. Jsou to už několikáté prášky. Jsem vyčerpaná. Uvažuji o umělém oplodnění, ale mám strach, že se to taky nepovede. Momentálně čekám na MS. Bolí mě bříško, mám citlivé brdavky, že by?Jinak holky, všem přeji jen to vytoužené mimi!
Vítám další snažilku Ajusu . Pokud nemíváš normálně takovéto příznaky před MS,tak by to mohlo být dobré znamení. Držím ti palečky,ať je to ono…//
A kdyby to náhodou nevyšlo,neuvažuješ spíš nejdřív zkusit IUI než hned IVF? Ale o tom teď nepřemýšlej,třeba to nebude už potřeba ![]()
Ahoj Ajuso, ty mas za sebou i laparoskopii? Na co beres ten Clomexal nebo jak se to pise?
Me bylo v zari 30
Ale nadavno se me v Brne na ulici nekdo ptal jestli uz mi bylo 18
Snazime se vlastne od brezna s kvetnovym uspechem (pozdeji neuspechem ![]()
Ajuso, na co beres ten Clomhexal nebo jak se to pise?
Marcelino - co tuleni? Bylo uspesne?
To vis, s takovym folikem a s injekci pro stesti, to uz je odpovednost
![]()
Holky, ja se vcera zacetla do te knizky o tech hormonech, no musim pokracovat, ale zatim psala, myslim Lia se na to ptala, ze by nedavala dohromady chemii a prirodni lecbu, takze pokud berete Progesteron, tak uz zadne progesteronove caje atd.
Taky psala, ze pry davky progesteronu (v druhe pulce
) i co se tyce anovulacnich cyklu
by meli do tri cyklu ten cyklus upravit. (Smarjaaaaaaaaaaa tri cykly v jedne vete
![]()
No snad jste to pochopily ![]()
Ja jdu opet malovat pracovnu. Zatim pracovna, pozdeji detsky pokoj ![]()
Holky me se zkloubily dva maily dohromady, takze Ajuso, ptala jsem se jenom jedenkrat
ok?
Paní doktorko endokrinoložko,děkuji za přednášku a budu se těšit na další
S tím progesteronem to je zajímavý,3 cykly…No a mě ho dala Dr. jen na jeden a už teď vidím,že nezabral.Dnes jsem 31.DC,tak to mi to cyklus moc nezkrátilo
Tak hezky studuj ty malířko pokojů (jééé,ty jseš žena mnoha profesí
) a budem se těšit na další dobré rady. Jo a k té Ajuse,Clomhexal je stejný jako Clostilbegyt,na zrání folíků,já ho měla minule taky.
Pááááá