Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holčiny,
také přeji všem jen štěstí v novém roce a každému to, co si nejvíc přeje
!
Vítáme mezi námi Haiduli.
Žádné léky ani volně prodejné na otěhotnění mě nenapadají. Akorát možná bylinné čaje. Měly by zharmonizovat ženské orgány. Tak ty můžeš zkusit. Stačí když zajdeš do nějaké bylinkárny a oni ti namíchají, když jim řekneš, že chceš otěhotnět. Znají to. A nebo mi taky radili u nás v bylinkárně zkusit nějaké přípravky, kapičky nebo tinktury od firmy Naděje - paní Podhorná. Zkus si tohle zadat do vyhledavače a na internetu má také svojí stránku. Úplně jsem zírala, co bylinky všechno dokážou. Zatím jsem to ještě nevyzkoušela, ale asi do toho půjdu.
Děkuju moc Anet za rady. Jsem ráda, že vím o nějaké „inzulínovém problému“, ale zatím to nechám být. Uvidíme. Dnes jsem byla konečně u Dr., protože jak jste si jistě všimly mého metříku (vypadá to dost směšně
), tak jsem dnes 51. DC a stále bez MS. Takže dnes mi Dr. píchnul agolutin na vyvolání MS, předala jsem mu výsledky spermiogramu, tam říkal, že by neměl být problém, že muž je v pohodě, no a pak mi dělal cytologii a ultrazvuk a zkonstatoval, že moje vaječníky jsou takový lenoši lenochovitý. Tak mě moc nepotěšil. Tak jsem mu říkala, jestli to taky není tím, že ten clostil beru, dá se říct, cca jednou za 50 dní. Jiné holky tak cca za 30 dní, tak jestli těmi dlouhými intervaly to právě není. Že jim taková dávka (po tak dlouhých intervalech nestačí).
. Tak říkal, že zřejmě je to tím. Pak mi ale tvrdil, že MS by se měla srovnat po Clostilbegytu, což na mě asi neplatí. Nakonec jsem ho požádala, jestli by mi nenapsal něco na upravení cyklu. Moc nechtěl, že už je to dost hormonů. Říkal, že budeme muset sledovat, jestli se nedělají cysty. Tak snad to bude OK. Takže mi napsal Duphaston. Ani nevíte, jak se těším na to, až budu mít MS pravidelnou po 28 dnech (jako s antikoncepcí). To bude bájoooo
. Na jednu stránku jsem moc ráda, že to vše bude takové zase rychlejší a nebude mě tolik ubíjet to čekání, ale zase na druhou stránku mě trochu straší to množství hormonů. Už teď to občas blbě snáším, ta pleť a návaly, to je síla. Ale co bysme pro mimi neudělaly, že
.
Nikdo, nevěš hlavu, třeba zrovna budeš překvapená! A takové milování je hezčí než snažení, ne? Mám to vyzkoušený ![]()
Karotko, to nevadí, že jsi přišla až dnes, hlavně že k nám chodíš!!! V jednotě je síla
. A taky neboj, třeba si to tvé tělíčko přebere jinak a budeš taky zírat.
Uf, to jsem se nějak rozepsala. Kdepak máme zbytek? Tak koukejte něco napsat. Takže já už se těším na MS, snad agolutin zabere co nejrychleji a pak ze mě bude hormonová královna ![]()
ahoj Lio,
no tvoje cykly jsou teda fakt sila
Ale s tema hormonama, ja je asi budu brat taky, ale proc vlastne delaji takovou paseku, kdyz je nemame, tak se prece musi doplnit ne?
Me normalne dneska poboliva prava strana, no ja snad jeste tu ovulaci budu mit nebo co
![]()
I kdyz tento mesic jsem to uz zabalila.
Lio a kdy jdes na ten Clostil? Ktery den po MS?
Mirule, nahlas stav! ![]()
Ahojky,
Nikdo, Clostil mám rozepsanej 3. - 9. DC, 2× denně a Duphaston 13. - 25. DC. Pak vždy 14. DC folikulometrie a 28. DC bych měla dostávat menstruaci. Tak uvidíme, ale budu moc ráda, když se to vše zrychlí. Unavuje mě čekat víc jak 50 dní, když vím, že to k ničemu nevede. A máš pravdu, proč tak Dr. blázní, když nám ty hormony vlastně chybí! Tak je jenom doplníme, nic víc. Ale oni asi mají strach z cyst. Mám jednu známou, brala Clomhexal a Duphaston a má teď velkou cystu se kterou musí jít na laparku, takže se musíme modlit, aby nás nic takovýho nepotkalo. I když ta laparka prý taky občas není k zahození. Často v ní je zakopanej pes. Tak musíme vložit nadějí do dalších hormonů! ![]()
A co jinak,holky, opily jste se na Silvestra? Já docela jo a druhý den mi nebylo nic moc, protože jsem spala jen od 5h ráno do 7h, protože jsme spali s manžou u známých na baráku a oni mají 2 malý děcka a ten mladší dvouletej nám ráno šel dělat hned v 7 hodin společnost
. No, aspoň víme, na co se máme těšit. Ale jsou to hezký starosti. Dnes ráno na gyndě byly samý holčiny s bříškem, no je to pěkný, už se taky jednou těším
A my se dočkáme! Brzy budeme jezdit rallye s kočárkem!
Lio, zaujalo ma čo si písala, ako máš brať ten Duphaston. Ak som správne pochopila tak ten Clostil máš na rast folíkov, však? Ale trochu ma prekvapilo ako máš brať Duphaston. Ja ho beriem až po folikulometrií a po ovu. Pred ovu by sa v žiadnom prípade nemal brať. Mne vždy doktor vypočíta kedy bude ovu pichne pregnyl a deň nato mám začať brať Duphaston.
pa, pa
A ešte niečo k tým cystám. Ja som nikdy z Duphastonu cystu nemala. Raz som mala, ale z Clomhexalu a tá sa po 3 mesiacoch vyplavila. Tak sa neboj tvoje telíčko to určite zvládne.
![]()
Holčiny, nevím, jestli to bude působit i na vás, ale mně gyndr. doporučila po vysazení HA (předtím jsem měla MS dost nepravidelnou a těsně před užíváním HA jsem asi 1/2 roku neMS vubec) pít 2× denně bylinnou „VZ“ čajovou směs. Prý je to dobre na záněty, vaječníky a všechny ty naše nemoce a musím říct, že po vysazení mám MS prakticky pravidelně ![]()
Někdo z nově příchozích, nemáte nějaké zkušenosti se zvýšeným prolaktinem a Mysalfonem ?! ![]()
ahoj Aluu,
a nevis, co je to za cajovou smes? Ktere byliny pijes? Ja bych taky dala prednost cajiku ![]()
Ahoj Anet, já mám dokonce jednu známou a ta má dávkování Duphastonu od 11 do 25. DC! Ale zatím se jí nedaří.
Myslíš, že ten Duphaston může nějak nabourat případnou ovulaci?
Co ti doktoři blbnou? Nejspíš asi mrknu do příbal. letáku a snad si to dávkování upravím
!
Nikdo: dobromysl nať, truskavec nať, šípek plod, mateřídouška nať, čekanka nať, řebříček nať, hluchavka květ, heřmánek květ, jitrocel list.
Mají ho málo kde, jediná lekárna, o které vím a taky ho tam kupuju v malých pytlíčkách (cca 70 g), je na Praze 4 - Chodově
![]()
Lio akurát čítam ten leták. Ono ak to máš na úpravu cyklu tak sa užíva 11-25 deň menš. cyklu. Ale ty si aj stimulovaná takže to je niečo iné. Ja idem vždy 10 a potom 14 deň na folikul. a až keď praskne tak mám brať Duphaston. On je aj na udržanie tehu a berie sa aj počas tehotenstva. Tak neviem, ja už tomu niekedy ani nerozumiem, len viem, že mi ho doktor pred ovu zakázal brať. Keď nabudúce k nemu pôjdem tak sa ho opýtam, ako to vlastne je. Ale aj baby s inseminece ho berú tak ako ja
![]()
pa,pa
Diky Aluu, tak to teda nevim, kde ho sezenu, divala jsem se na nemecke stranky, a tam psaly, ze v prvni pulce berou malinikovy caj a v druhe kontryhalovy caj.
Lio, ja teda nevim, taky jsem zvedava co mi predepise. Kdyz se nekde podivas na grafy normalniho hormonalniho prubehu, tak uvidis, ze ten progesteron je pritomny i na zacatku, ale mnohem min. Smarjaaaaaaaaaaaaa, ale ti doktori by snad meli vedet co delaji ne? Na co tak dlouho studovali? ![]()
jůůůůůůůů tady se to rozepsalo. Zdravím nově příchozí snažilky
!!! A kde jste zbytek???
Lio: ty tvé dlouhé cykly ti FAKT nezávidím, zatímco máš jeden, jiné holčiny maj pomalu už druhej MC… Čajík pij hezky i nadále a snad ti tvá nová rybička přinese v tomto roce štěstí ![]()
Mirule: moc ti fajndím s tím cvičením. Já nemám ani čas, ani chuť…i když se přemlouvám, žer bych fakt mohla začít
ufffffff. Tak se drž, ozvi se nám a ať už mrcha nezaklepe na dveře ![]()
Aluu: jak se daří v dalším snaženíčku? Už se budou aleje zelenat???
S tím zvýšeným prolaktinem od stresu máš asi pravdu. Mám dvě zaměstnání a jsem dost vytížená, k tomu nějaké ty nervičky (zažívám poměrně často…). Podle výsledků horm.profilu jsem v poho…právě až na zvýšený prolaktin
Ach jo !!! Ale zatím s tím nic lékařka nedělá.
papa
Ahoj,ahoj,ahoj......
Tak já hlásím dnes 26.DC,včera jsem dobrala Proveru a čakám na mrchu
,myslím si že teď snad OVU ani nebyla
takže nedávám žádné naděje.
Vítám nové snažilky
To bude teď drbárna
Víc hlav,víc ví ![]()
Karotko:už máte ty ,,odborné výsledky" z SPG? Určitě je vše v pohodě,ne?
Nikdo:já piju podobný čajík,má být přímo od Ludmily Mojžíšové,ale k těhu mi taky zatím nepomohl (když nepočítám ten minulý divný nevydařený pokus
) ,tak nevím .Ten by ti měli namíchat v každém bylinkářství.Když budeš chtít,napíšu ti sem jeho složení.Po jeho první dávce,asi v říjnu se mi zkrátil MC a nešly ze mě žádný ,,kusy".Sorry! No tak vidíš,třeba ti proběhne OVU až teď,to by nebylo ještě moc pozdě.Hlavně ji dobře vychytejte ![]()
Lio:já si myslím,že by ten Duphaston měl být taky asi až po OVU,ale Dr. snad ví,co má dělat.I když mě teď Dr. taky napsala Proveru ,aniž by přemýšlela o tom,že v tý době třeba ještě nebudu mít po UVU.Tak jsem si to dávkování poupravila
Tak ať ti už konečně dorazí mrška,ať můžeš začít s těmi novými lentilkami,huráááá do toho ![]()
Aluu:Sleduješ po pití toho tvého čajíku nějaké změny? Se zvýšeným prolaktinem zkušenosti nemám,to ti moc neporadím ![]()
Haidule: Nějaký zaručený 100 % recept na otěhotnění bych taky brala
Já jen beru vitamínky Babyplan,piju čajík (ten hlavně na zkrácení cyklu) a teď se krátce pokouším sama podle kazety cvičit Mojžíšku,ale mimi zatím není ![]()
JJ: už nesmutni a přijď zas mezi nás! Hlavu vzhůru,tento rok bude určitě šťastný pro nás všechny ![]()
A zdravím samozřejmě i ty ostatní,které jsem nejmenovala. Mějte se fajn,pa Mirule
holky, for je v tom, ze ja asi nepotrebuju nic na zkraceni cyklus. Moje cykly jsou spis nepravidelne
od 21 do 29 ale to je naprosta vyjimka, spis tak 24,25
Tento cyklus naprosto nechapu, je to poprve, co asi fakt nemam ovulaci.
Mirule diiiky moc za nabidku, myslis, ze se to da sehnat i v Nemecku? ![]()
Ja mam ve ctvrtek zase termin u doktora, tak uvidim co mi rekne.
Predpokladam, ze mi na pristi mesic neco predepise, protoze ta moje ovulace sice probiha, ale asi nijak kvalitne. ![]()
Holky, tak uz tady nekdo zahlaste //, na povzbuzeni ![]()
Jinak jsem se dneska divala na jedny nemecke stranky o prirozenem planovani rodicovstvi, a reknu vam damy, ze to teda maji fakt vymakane. Tam ty zenske snad zvani o vsem moznem. Maji samostatne forum jenom na pozorovni plodneho hlenu.
![]()
Ahóoooooooj!
teda to je pěkná drbárna, to mám z vás holky radost!
Já jsem do Nového roku vstoupila s přesvědčením že tentokrát to již vyjde a miminko se podaří
Musíme v to věřit ![]()
Jsem zvědavá na Miruli jestli mrcha dorazí, dej nám vědět! Jinak prosímtě odkud máš ty cviky od Ludmily Mojžíšové, že bych alespoň pár také zkusila.. Lioness tak jak si na tom ty? Už začínáš nový cyklus? Tentokrát ten zaručeně pravý! S těma tvejma hormonama to už natuty musí vyjít!
Jo a na rallye s kočárkem se taky už moc těším! Nikdo ne abys nám přesedlala jen
na německý stránky když je mají vymakanější, tady se toho taky spoustu dozvíš
Karotko zaurgovala bych tvoji doktorku s tím prolaktinem, třeba je to to všem je zakopanej pes, srovná se to práškama a budeš těhulinka jedna radost! Aluu,Anet, JJ co nového?
Já jdu v pátek na kontrolu ultrazvukem jak rostou folikuly tak jsem zvědavá!
Pa a ozívejte se!