Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.
Lio: Utrogestan a Duphaston se používá na srovnání cyklu a taky na udržení mimíska po případném oplodnění.Jeden obsahuje progesteron a druhý má stejné účinky jako prog. Já teď beru právě na srovnání cyklu Proveru,ta ho taky obsahuje.A s Clostilem se určitě brát může,myslím že ho hodně holčin dostává po lentilkách. Zkus se na to zeptat Dr.
Já jsem dnes 21.DC a druhý den beru tu Proveru.Trochu jsem si upravila její dávkování
tak snad to nebude vadit.Měla jsem ho brát od 16.DC do 26.DC obden,ale protože jsem pořád čekala na OVU a ta asi nepřišla,začala jsem ho brát až 20.DC ale každý den až do 26.DC,takže vlastně sním stejné množství,ale v kratší době. Tak snad to zabere a cyklus se mi zkrátí. Já ho měla po vysazení HA taky až 55 dní dlouhý,ale teď po roce se to trochu srovnalo a již 2× jsem ho měla 35 dní. Tak snad to zabere ![]()
Taky je u vás tolik sněhu
Za oknem to je hezký,ale na silnici to bude vražda ![]()
Mějte se krásně,pááá
Ahoj holčiny,
nelekejte se, změnila jsem si obrázek. Rybička bude doufám pro štěstí
. Mirul, zítra jdu k Dr., tak se ho zeptám a asi ho požádám o Duphaston nebo Utrogestan, jsem zvědavá, co mi na to řekne. Jinak MS stále nikde. Je to fakt zoufalství
. Jinak Proveru jsem taky brala na srovnání cyklu, ale tenkrát mi bylo 15 let. No, mně moc nepomohla, nakonec jsem vyfásla v 15 letech antikoncepci a vlastně jí brala až téměř doteď. Jediná ta mi srovnala cyklus. No, ale když chci otěhotnět, tak jaksi HA mi je na prd, že? Je to fakt začarovanej kruh. Ale musím se pochlubit, na vaši radu už 3. den pravidelně piju čajík. No, tak snad to bude mít efekt ![]()
Jinak jak jste na tom vy? Je tu nějak liduprázdno.
Asi všechny dovolenkujete? No, je mi tady bez vás smutno
.
Ahoj Lioness, trošku som sa začítala do Vašej diskusie. U nás (v inseminaci) je trošku pusto, tak som sa rozhodla pripojiť na chvíľu k Vám. Ja som mala podobný problém ako ty. Od 13 som mala nepravidelnú MS (nedostavila sa aj 2-3 mesiace) a v 18 som začala brať HA. Tú som vy:,–(ila pred 2,5 rokom a MS sa dostavila len po vyvolaní. Preto mi Dr. predpísal Duphaston. Beriem ho už dva roky MS chodí pravidelne. Mala som 2 roky anovul. cykly a posledné mesiace sa mi to upravilo a ovulujem. Pred mesiacom som bola na vyšetrení inzulínovej rezistencie - čo sa mi potvrdilo a Dr. povedala, že to spôsobuje tú neprav. MS, tak som dostala lieky, ktoré by mi mali pomôcť. Uvidíme........
Dúfam, že som ti aspoň trochu poradila.
Pa, pa Anet
![]()
Ahojky,tak jsem tady taky,já se nedovolenkuju,bohužel
,teď jsem přišla z práce,ale zítra už mám volníčko ![]()
Lio:tak hodně úspěchů s čajíkem a vytrvej…
Já ho začala pít už jen jednou denně půl litru,2× jsem to už nějak nestíhala,ale zase jsem si k tomu přidala MACU a pokouším se alespoň jednou denně cvičit Mojžíšku,ale ne vždy to stihnu. Vždy po cvičení mě příjemně hřeje v podbřišku,tak snad to má efekt,který to má mít.Jsem takový samouk podle videokazety a instrukcí od mé kamarádky rehabilitační sestry.
Jinak já jsem dnes 22.DC (když už nemám ten krásný metřík
)
Ahojky ![]()
já se dovolenkuju, ale mám čas sem občas zajuknout co nového…
Lio:díky za odpověd ohledně dlouhých cyklů a jsem zvědavá jak zítra pořídíš u doktora a taky na výsledky SPG
Anet: určitě se mezi nás zapoj, čím víc holek tím líp a udělej si taky metřík ať máme přehled ![]()
Mirule bude hlásit když jí ten metřík nejde ![]()
Karotko, JJ, Nikdo - kde jste?
Krásný večer
Ahojky,
tak asi jen já a Mirule pracujeme?
No, já dnes byla u Dr. a on měl dovču, takže v pondělí si skáknu na agolutin, protože jak jste si možná všimly mého metříku, tak jsem už zase 48. DC a MS v nedohlednu. Tak uvidíme, co se vyvrbí.
Jinak Anet, děkuju, prosím tě, co to je ta inzulínová rezistence? Ty mě děsíš
. Ty mi možná poradíš. Myslíš tedy, že když se bere třeba Duphaston, tak že vlastně, když je po něm pravidelná MS, že dochází k ovulaci? Nebo se musí ještě nutně použít Clostilbegyt nebo Clomhexal na vyvolání ovulace (když mám anovulační cykly?).
Maceli, SPG už máme za sebou docela dlouho. Vyšel nám v pořádku. Za což jsem nesmírně ráda. ![]()
Jinak přeji všem krásného Silvestra a šťastný nový rok a hlavně ty toužebně očekávané // !!!!
A doufám, že příští týden se tu sejdeme už v hojnějším počtu!!!
![]()
Pa Lio
Ahojky holčiny,jelikož zítra asi nebudu nic stíhat tak Vám už nyní přeji krásného a veselého Silvestra,šťastný Nový rok a do roku 2006 už konečně vytoužené těhulkovství ![]()
Lio: já si myslím,zcela laicky,že Duphaston a Utrogestan se dává až druhou polovinu MC,právě aby připravil dělohu na těhotenství nebo případně při neotěhotnění po jeho dobrání vyvolal MS,ale pokud máš anovulační cykly,tak by asi byl potřeba ještě Clomhexal právě na to vyvolání ovulace,ale nevím,zda to je správný názor,když se Anet po něm srovnala i OVU. Tak ti přeju brzkou MS,ať se můžete zase nanovo snažit,nebo aby nepřišla dalších 9 měsíců (to by bylo lepší,že?
) Já ji budu čekat asi za 5-7 dní,ještě budu brát do neděle Proveru a pak budu vyhlížet mrchu ![]()
Mějte se pohodově
Pááá Mirule
ahoooooooooooooooj deckaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
Konecne jsem opet pripojena k internetu, ted jsme tyden stehovali a nemeli jsme ho zapojeny.
No ja teda nehlasim nic moc. Presto, ze mi vysel pozitivni ovulacni test, tak mi doktor rekl, ze nevidi zadne vajicko, a i podle teplot to vypada na anovulacni cyklus. Teda ja jsem to snad jeste nikdy nemela. Alespon o tom nevim.
Ale vubec me moc nepotesil, protoze rekl, ze mam snizenou hladinu hormonu, jak estrogenu tak progesteronu. Tak to je teda super
Na druhou stranu jsem rada, ze se mnou nekdo zabyva. To bylo porad: musis byt trpeliva, na hormony mas casu dost atd. Kdybych nesla k nemu tak se muzem snazit vecne.
Holky nevite, co se v takovem pripade dela? U me sice k ovulaci dochazi, ale mozna, ze to vajicko neni schopne oplodneni, nebo co ja vim.
Doufam, ze uz na to brzy neco dostanu.
Takze ja hlasim sice 15 DC, ale zatim zadnou ovulaci.
Jinak holky - KRASNY NOVY ROK 2006 A AT JE NASIM STASTNYM ROKEM!!!
Ahoj holčiny ![]()
moc vás zdravím!
NIKDO: je fajn že se s tebou už něco děje a že jsi pod dohledem. No je mi trochu divný, že tvrdíš že nebyla ovulace a vyšel ti pozitivní ovulační test. Mě minulý měsíc taky vyšel pozitivně, doktorka tvrdila,že ovu proběhla a pak stejně nic. Vajíčko bylo, spermie byly - taky mi vrtá hlavou proč se nespojili???
No a s těma sníženejma hormonama: předepsal ti něco?
MIRULE:držím palce ať se paní mrcha už neukáže ať dá už pokoj ![]()
LIO:ten tvůj 48.DC je fakt zvláštní..tak ať už co nejdříve dostaneš injekci a začínáš nový a určitě daleko nadějnější cyklus!!! Takže holčinky vám všem a také JJ, Karotce atd vůbec všem snažilkám přeju do Nového roku ať už se netrápíme a radujeme se z našich vysněných miminek!!!!
Ahoj Marcelino, my jsme minuly cyklus vychytali uplne presne, a stejne nic. S tim pozitivnim ovulacnim testem, ja jsem si ho delala hned rano, takze to proto asi vyslo falesne pozitivne. Jinak mi zatim nic nepredepsal. ale myslim, ze pristi mesic uz asi jo. Ja jsem sice teprve 15 den, ale myslim,ze tento cyklus asi ovulace nebude.
Ahojky holčiny,
tak jak se připravujete na Silvestra? Já se asi za chvíli pustím do přípravy chlebíčků a jednohubek a podobných mňamek, protože do půlnoci budeme s manžou doma a přijde k nám návštěva a po půlnoci vyrazíme do šumu. ![]()
Nikdo, je fajn, že už jsi zase zpátky a víme o tobě! Je opravdu dobře, že Dr. začal s tebou něco dělat! Třeba se ani nenaděješ a budou tam // !
Jinak já do toho nového roku vkládám naděje, hlavně se těším na jaro. Chci už, aby ten rok 2005 byl za mnou, protože pro mě nebyl zrovna nejlepší.
To dnešní volno je fajn, jindy na Silvestra musíme do práce, tedy aspoň já, ale jelikož dnes to konečně vyšlo na sobotu, jsem ráda. Člověk se aspoň trochu prospal a je to takové klidnější.
Dnes jsem 49. DC a stále nic, minulý měsíc jsem to 49. DC už dostala. Takže si myslím, že tento cyklus trhnu rekord.
V pondělí už se docela těším na agolutin, ale přijde mi, že takhle „uměle“ vyvolaná MS je naprd. No co nadělám. Já ji neměla nikdy pravidelnou (jen s HA). Už se těším, až se tady ukáže JJ, potřebuju z ní vytáhnout, co jí řekli v Pronatalu na ty dlouhé a nepravidelné cykly. Čím to je.
No, nechám tyhle věci stranou, dnes se musíme veselit a trochu si popít
![]()
VESELEHO SILVESTRA VSEM A SPOKOJENY NOVY ROK 2006
A JEN SAME DVOJITE CARKY
![]()
Ahojky všem snažilkám v Novém roce 2006
![]()
Tak už se mi po vás stýskalo ![]()
Přeju Vám všem hodně zdravíčka a štěstíčka, úspěchy v osobním i pracovním životě, samé velselé příhody, moooc lásky od nejbližších, pohodu a úsměv na tváři
a hlavně:
ať se nám VŠEM splní ta nejtajnější přání* * * *
a brzy // ![]()
Měla jsem doma pár dní před Silvestem neveselou příhodu s PC, něco v počítači bouchlo a Pc přestal fungovat !!! Super. Zrovna, když má člověk volníčko a čas na diskusi a maily. Zákon schválnosti. Než se našel někdo, kdo to všechno opravil, nastal nový rok, takže se hlásím se zpožděním až teď* * *
Hlásím, že OVu proběhla zhruba někdy po Štědrém dnu, ale tentokrát jsem ji na sobě tak moc dobře nepocítila,– jako posledně… takže uvidíme… Navíc to bylo tentokrát bez kontolního UTZ a injekce, takže si moc nefandím. Tento rok bude šťastnější* * * pro nás všechny, uvidíte ![]()
Tak se ozvěte, jestli sjte tu některá, papa Karotka
Ahoj holky,
PRAJEM VÁM ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2006. HLAVNE, ABY SA NÁM TO KONEČNE PODARILO A KAŽDÁ MALA ČO NEVIDIEŤ MIMI
![]()
Lio, takže sa vrátim k tomu duphastonu. Ja ho beriem už dva roky a MS je pravidelne. Doktor mi povedal, že keď bude MS pravidelná tak sa to zvykne upraviť a ovu je spontánna. Čo sa posledné tri mesiace stalo. Som dosť prekvapená, lebo do teraz som mala ovu len s inj. (od tablet. som mala cysty). Neviem ako Dr. prišiel na to vyšetr. inzul. rezist., ale rozhodol sa ma tam poslať a bingo - rezistencia sa potvrdila. Dr. na vyšetrení ma ujistila, že to nie je nič vážne, je to len zvýšený inzulín, vďaka tomu sa vytvára na vaječníkoch nejaký povlak a ten to všetko blokuje. Tým je tá neprav. MS a anovul. cykly. Dostala som lieky po ktorých by sa to malo upraviť. Dr. spomínala, že k nej chodili s týmto istým problémom a otehotneli. Tak dúfam, že to bude aj môj prípad. ![]()
Dúfam, že som ti aspoň trochu poradila.
Zatiaľ pa, Anet
Ahoj holky!!
Ráda bych se mezi vás přidala ![]()
macelino neboj,já měla úplně ten samý problém,navíc jsem to dostala včera,což mě docela překvapilo,pak naštvalo a nakonec mrzelo.Holt příště..
jo a chtěla jsem se zeptat..nevíte některá o něčem,co by podporovalo otěhotnění??Třeba že bych mohla žádat po doktorce nebo volně prodejné..díky ![]()
Jinak všem přeju ať jim ta mimíska brzy přijdou!!!!
Ahoj Haidule, dobra prezdivka.
No to je dobry dotaz
Bohuzel nevim, ale kdyby nekdo, tak to by me taky zajimalo
![]()
Jinak holky mezi nama, ja mam tento cyklus zrejme anovulacni, ale tim jak se nemusime tulit podle kalendare se tulime o 106
Psychika je fakt mocna carodejka.
Karotko, diiiiiky za pranicko, no uvidime vsechny za rok v tuto dobu. ![]()