Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den ![]()
Jůůů, tak koukám, že se nám vrátila Mirule
. To je bájo !!!
Vidíš, jak jsi to pěkně provedla.
Holky, máte krásnééé metříky
,pokud mi vyjde čas, určitě si ho zřídím a doufám , že nedopadnu podobně jako Miruš. ufff… Uvidíme…
Nikdo: nefňukej
, určitě si letos s manžou užijete taky krásné Vánočky ( i bez rodičů…). Za rok třeba klíďo píďo přibyde i ten malej křiklounek* * * a vánoční atmosféra je TU !!!
Popravdě: mě bížící se svátky zatím taky moc neoslovujou, ale těším se na volno a vše okolo Vánoc, jupí, mám to ráda ![]()
Jinak podle lékařky, u které byl manža tneto týden na SPG, to má být na 1- (jedna minus) …on se raduje, že jako OK, ale odbornější výsledek budeme vědět až v lednu.
Tak se mějte parádně ![]()
trošku zmatek
DC se nějak nezobrazilo???
to jsem z toho jelen ![]()
Tak znova
Ahojky,
MIRULE: to je fajn, že si zpátky, chybělas tu!
Lioness: ty opravdu budeš testovat až na Silvestra, nezkusíš to na Vánoce?
Já v sobotu testnu, to bych měla den zpoždění, i když mě už trochu začaly bolet prsa, to je u mně jasný předmenstruační symbol ach jo, ale zatím nešpiním, takže neztrácím naději.
Jsou Vánoce a navíc hned po Vánocích má manžel narozky kulatiny, tak bych potřebovala nějaký originální dáreček (hádejte://)
tak zatím pa
ahoj Holky,
Potvurko, prisla jsi se na nas podivat?
Mirul, to jsem teda jeste nevidela, aby te to kvuli metru nepustilo, ja uz si rikala, to je teda nahoda Mirul 2, tak bezne jmeno to zase neni ![]()
Marcelino, ty vypadas fakt slibne, kolikaty jsi den 24? Nebo tak nejak? a jeste zadne spineni? ty brdo.
![]()
Dobré ráno všem,
tak co nového? Pište holky, najděte si trošku času…
Já trochu smutním , zase mě bolej prsa, normálně jako před menstruací, hlavně ze strany. Špinění zatím žádný.
Holky taky vás tak vždycky bolej prsa? Pa
Macelino: normálně nemám bolesti prsou, ale po prvním cyklu s clostilem jsem si na ně už ke konci ani nemohla sáhnout a nasoukat je do podprsenky byl nadlidský výkon, ale po spadnutí MS to přešlo.
Včera jsem byla v teplickém Pronatalu. Mají tam moc příjemné prostředí a pan doktor byl také velice milý. Byli jsme objednáni k doktorce, ale ta nebyla přítomna, tak nás vzal doktor. Moc mne sice nepotěšil, ale co se dá dělat. Už příští cyklus bych měla být na novém léku, tedy spíš na injekcích. Doktor mne nechtěl strašit, tak mi neřekl o co jde, ale netušil, že si na to stačím sama a vše si na internetu zjistím. Jsou to nitrosvalové injekce a prý hrozně bolí a musí je píchat doktor nebo sestra. Mělo by jich být deset, jedna každý den. Kdo mi je bude ale aplikovat to tedy netuším. ![]()
Lioness: tento doktor mi zase říkal, že dlouhé cykly mohou poukazovat na nějaký problém. Já mám zhoršené hormonální výsledky. Nechtěl mi ale říkat nic bližšího, že budeme postupovat v jednotlivých krocích. Já jsem si ale zjistila, že dlouhé cykly a takové hormonální výsledky ukazují na PCO, tedy polycystické vaječníky (teď nevím jestli jsem to napsala správně). Docela se bojím. Pokud máš ale hormonální rozbor v pořádku, tak se asi nic neděje. ![]()
Ještě vám musím sdělit, že se doktor docela rozčílil, když zjistil, že jsem brala antikoncepci 11 let. ![]()
Dopředu bych se vám chtěla omluvit, že se od zítra na týden odmlčím. Potřebuji si to srovnat a vstřebat, že cesta za mimi bude dlouhá a trnitá, doslova pichlavá.
Krásné vánoční přípravy.
Pa JJ
Ahojky všem,
jsem tady nová snažilka, s mužíčkem se snažíme už 7 měsiců. Teď mi doktorka předepsala Mysalfon a zvýšený prolactin. Máte některá z nás s tímto lékem zkušenosti ?! Jaká je po dopbrání pravděpodobnost, že budeme mít konečně mimi ............... ![]()
Ahoj holky,
Aluu, vítáme tě mezi námi. Bohužel zkušenosti se zvýšeným prolaktinem vůbec nemám, takže ani s léky, ale myslím, že když odstraníte tento problém, tak by konečně mimi mohlo přijít. ![]()
Maceli: to mě mrzí, jestli tě bolí prsa, ale může to být taky znak těhu, nezapomeň! Já tohle vůbec neznám. Já ani nevím, že nějaká prsa mám
. Na tohle netrpím. Ani před MS, ani jindy. Zažila jsem to tak 2× v životě. Tak nezoufej a dočkej času!
Jsem ráda, že se zase ukázaly Mirule a Karotka.
![]()
JJ: přeji, aby ses brzy dala do pořádku, neboj, jsi v dobrých rukou. A třeba se nestačíš divit, jak to bude rychlý. Jen se tomu nepodávej. Mysli na Vánoce, na papáníčko, pohádky a uvidíš. Já jsem měla hormonální rozbor OK, teda tak Dr. tvrdil. Akorát mi je divný, že mi tu krev nebral při MS, nebo jak se to vlastně provádí. No, to si radši nepřipouštím. Taková jsem já. Věčná optimistka.
Ale chci vám dnes nahlásit, že mě nějak začínají bolet záda (to zase bývá můj PMS), takže možná se mrcha přihasí, ale zase si říkám, že už mě možná ty záda bolí i z té blbé kancelářské židle, jak tu teď pořád vysedáváme do noci, tak uvidíme.
Jinak já chtěla testovat na Silvestra, ale nakonec jsem se rozhodla, že budu testovat asi na Štědrý den (kdyby totiž náhodou, tak abych měla originální vánoční dárek)
Ale něco mi říká, že to bude zase moje milá porucha. Ale nevzdávám to
!
Nikdo: ty taky nezoufej. Já se docela těším na Vánoce jen s manžou, je to takový romantický. Hlavně, že máš u sebe člověka, kterého máš ráda a to je důležitý!
Holčinky moje, přeji Vám nádherné a bíle zasněžené Vánoce, mnoho krásných dárečků, které na duši pohladí, pohodu u sledování pohádek a do nového roku, ať se vám všem splní to, co si ze srdce přejete (takže třeba i //)! Takže si to krásně užijte a posílám všem velkou pusu! ![]()
Pa pa Lio ![]()
Ahojky,
Lioness: díky za podporu, pořád ještě neztrácím naději, je fakt, že prsa bolí i v těhu, i když mě zas bolí stejně jako vždycky. No jestli se mrška nepotvrdí dneska nebo zítra, také jako ty budu testovat v sobotu ráno! Tak držme si palce! Třeba na nás bude Ježíšek hodnej.
JJ: Tu kamarádku co také jezdí tam kam ty teď vůbec nevidím, zeptám se ti pak na jméno toho doktora co k němu jezdí, vím, že si přes Vánoce ještě dali pauzu, protože ji taky napsal nějaké injekce, ale snad prý asi 20 a musí tam jezdit na ultrazvuky a vycházelo by jim to kolem Vánoc, tak začne od ledna. Zeptám se jí a dám ti vědět.
Aluu: s tím prolaktinem také nemám zkušenosti, ale tuším, že to není taková tragedie, vždy se srovná hormonama a měla bys normálně otěhotnět
Maceli: Problemy s prsama mam momentalne taky. Nechci Ti brat vitr z plachet, ale nez dorazila MS-cca 5 dni predem, me prsa bolela uplne neskutecne, velike a citlive bradavky. Navic jsem byla strasne unavena, ale pak jsem MS dostala, takze tehu se nekonalo. Mozna je to tim prolactinem, ktery pri zpusobuje tvorbu mleka .............. Zkus si zajit ke gyndr., at Ti vezme krev a zjisti hormony, mozna by to nebylo od veci ![]()
ahoj Aluu, už mi hormony dělali, vyšly mi OK, pouze mírně zvýšený estrogen. No jo, štve mě to, co se dá dělat.
Lioness:dekuji za podporu, uz se tesim az to vsechno budu mit za sebou a pak to pujde samo ........................
![]()
To samozrejme preju uplne vsem tady .................................
![]()