Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lio, ja dokonce vim, ze spousta mych kamaradek nemala vubec zadne priznaky. Vubec. Takze to s tim vubec nesouvisi. Jeje, ja bych byla tak superstastna, kdybych nemela zadne priznaky a akorat by tam mrcha (a to spineni predem) nedorazila. Ja jsem uz od malicka vedela, ze chci mit ctyri deti. Ale sny jsou asi od toho abych se neplnily.
Ja si radeji ani nepredstavuju, ze jsem tehotna, jinak bych asi zesilela.
Lio: No,to máš nabytý vánoční program,tak to ti to vážně uteče jako voda a najednou bude Silvestr a ty zjistíš,že mrcha ještě nepřišla a na TT budou //.Moc ti to přeju
Určitě to chce testovat až tak 14 dní po OVU,jak si psala,ale asi je fakt lepší počkat delší dobu,až bude větší jistota.
K těm příznakům těhu si taky myslím,že u někoho nemusí být žádné,některá ženská o tom vážně třeba ani neví a zjistí to až po nějakém měsíci.Takže učitě špinění není podmínkou.Mám 2 kamarádky,které o těhu dlouho ani nevěděli a pak jim bylo taky OK,bez zvláštních příznaků.
Všem moc a moc děkuji za podporu, už je to o moc lepší.
Nastala další změna, odpoledne mi volala sestra, která mi říkala výsledky, prý si mám zajít ke svému gyndr. pro agolutin a nechat napsat clostil. Změnili dávkování, od třetího dne mám brát dva po dobu pěti dnů. No a jelikož mi vychází jedenáctý den cyklu zrovna mezi svátky, budu muset počkat ještě další měsíc a pak se objednat na kontrolu. Rovnou jsem se jí zeptala jestli by byl problém přejít do teplického Pronatalu. Prý to vůbec nevadí, jelikož spolu velmi úzce spolupracují. Takže alespoň nebudu muset dojíždět tak daleko.
Mirule: brzy budeš přibírat kila kvůli něčemu jinému, věř tomu, máš dobře našlápnuto a na lapaku rovnou zapomeň.
Lioness: Tobě také zvýšili dávkování, myslím, že to budeme mít stejné, jen já budu mít oproti tobě měsíční zpoždění, tak se tedy pěkně snaž ať se mám na co těšit. To s tím prolatinem je to zajímavé. Já sice zas tak pozdě spát nechodí, alespoň tedy myslím - 22,30 až ve 24,00, ale zase brzy ráno vstávám, ve 4,45. Takže někdy spím tak těch pět hodin i míň. Možná že to bude tím, takže budu muset chodit spát se slepicema. ![]()
Nikdo: budu Ti držet palečky, aby výsledky byly přesně takové jaké mají být. Je to hrozně těžké, ale asi budeme muset být trpělivé, no co naděláme. S tím plyšákem jsi mne pobavila, to se Ti povedlo, já sice žádného po ruce nemám, ale myslím že hračka našich hafánků bude také stačit a ještě z toho budou mít švandu. ![]()
Pa JJ
Tak než jsem stačila sesmolit svůj příspěvek jsou tu tři nové.
Lioness: moc a moc držím palečky, ať na Silvestra jste už tři a Ty si připiješ na nový rok dobrým čajíčkem. To bude teprve ta správná oslava. ![]()
Pa JJ
No holky, teda tady to večer pěkně žije!
JJ: Já teda spím málo, ale proti tobě jsem úplnej břídil
! To je opravdu maloučko. Možná by to chtělo začít chodit spát dřív. Já chodím spát tak stejně jako ty, ale vstávám až tak kolem sedmé! Zkus to schválně. Myslím, že ti to i jinak prospěje! A neboj nic, to že budeš proti mně pozadu a nepůjdeš na kontrolu ještě neznamená, že nemůže přijít ovulace a pak taky //! Právě že já víc věřím tý přírodě! Ona je hooodně nevyzpytatelná!
Nikdo a Mirul: tak jste mě potěšily, zase jsem měla pravdu
, zítra to kolegyni natřu
. Já si taky myslím, že příznaky nemusí být vůbec žádné. Každý organismus to snáší jinak a je to hodně individuální.
A kdepak máme zbytek holek? ![]()
JJ, moc ti děkuju, ale já zas až tak nepředpokládám
Nechám to osudu. Ono si to mimčo jednou k nám cestičku najde
K nám všem, tomu věřte. Musíte! Zrovna dnes jsem měla pěknou nabídku nové práce za super peníz, tak jsem zvažovala
. Ale jsem už zvyklá v mé dosavadní práci a nevím, nevím… ![]()
Lio, to ber! to je nejlepsi zpusob jak otehotnet ![]()
Holky ja jsem se s vama chtela podelit o jednu skvelou zkusenost. Musim napsat, jakeho skveleho manzel mam. Predstavte si, ze kdyz jsem nadavala na to kazdodenni mereni, tak rikal, ze to zkusi se mnou, tak uz tyden meri v sedm hodin rano teplotu (v podpazi
No neni to super priklad manzelske pospolitosti?
![]()
nikdo, no to je super! Máš fajn manžela a asi má i smysl pro humor, ne?
A obdivuju tě s tím měřením, já jsem z vás největší lajdák
Mně to zatím nic neříká.
A nikdo, ještě jsem se chtěla zeptat, ty bydlíš v Německu, to máš i manžu Němce? Nebo jak jsi se vlastně dostala do Němec? ![]()
jojo, muj manzel je Nemec. Po prvni schuzce jsem myslela, ze se vidime naposledy, protoze se mi zdalo, ze je to fakt hrozny suchar, ale pak jsme se parkrat sesli i na dyl, atd. no a ja jsem se nastehovala k nemu. No a ted v zari z toho byla svatba.
Ja mam pocit, ze je to proste andel.
Ale samozrejme je hodne tezke zit s nekym, kdo nezna nase pohadky, Cimmermana, ceske komedie atd. To mi hrozne chybi. Ale za vsechno se plati ![]()
ps. s tim merenim, me uz se do toho ani moc nechce, ale prisla jsem k tomu novemu doktorovi a on to chce na posouzeni cyklu. Merim digitalnim, tak to jde.
Mě právě potěšila ta zpráva od JJ (z Pronatalu), kde jí Dr. řekl, že měření BT vůbec není směrodatné a dokonce vím, že někteří doktoři se přiklánějí k tomu, že je to zastaralá metoda. Tak vám nevím. No, mě to samozřejmě hraje do noty ![]()
Jinak máš asi trochu pravdu. Já si neumím představit, že by můj manžel neznal Lucii postrach ulice, českou arašídovou nugetu, drožďovou pomazánku ze školky, Krakonoše, céčka… a toho by bylo ještě moc. Ale je fakt, že máš zase jiné výhody
Ona každá věc má své pozitivum. Zase umíš výborně cizí jazyk a okusíš něco jiného. Taky mě to vždy lákalo, ale zakotvila jsem v našich vodách.
Jinak jsme na tom podobně, já se taky letos vdávala, ale v srpnu
. A chodíš někam do práce? Nebo si lebedíš doma? ![]()
jéé holčiny vy se činíte, děláte mi radost, že moje zřizovací fórum vzkvétá, tak šup šup ať jsme všechny těhulky…
pro JJ: Na teplický pronatal ti můžu sehnat číslo, začala tam teď jezdit jedna moje známá, zatím si nestěžuje, ale teprv jim dělali všeljaký rozbory, všechno jim vyšlo OK, tak teď jezdí na ultrazvuk. Dokonce jí tam ten doktor dal číslo k němu na mobil, ať ho kdykoliv kontaktuje kdyby něco potřebovala.
A kde přesně bydlíš? Já jsem z Mostu.
Lio: určitě testni na Vánoce, já (NE)očekávám mršku na Štědrý den, tak když do té doby nebudu mít žádné příznaky jako každý měsíc (bolavá prsa,poslední dobou i špinění) tak stopro testnu, i když bude teprve 28.DC.
tak zatím papa dobrou a tulivou noc ![]()
Ahojte holky!
Hlasim 1 DC. Ale to jsem uz vedela od te doby cojsem spinila takze zadne zklamani. Ale: predstav te si 28. den cyklu.!! No u me uplny rekord
Myslite, ze za to muze ten kontryhelovy caj? Ja jsem ho zacala pit pred mesicem, fakt pravidelne, a vysledek je tady. Takze tuleni bude pred Silvestrem
No to se hodi. Trochu se opiju, aby to lip slo.
A co vy? Nejake novinky??
![]()
Mejte se moc krasne.
Ahoj holky,
vy mě snad donutíte pít ty bylinné čaje! Snad tomu začnu věřit! ![]()
ahoj Lio, ty jeste nic nepijes?
Ty mas nervy!
![]()
Vis co, ja jsem na ty prirodni cachry machry taky moc neverila. ale asi pred rokem jsem si o tom zacala neco vyhledavat. Ne na urcite tema, ale jenom tak. Koupila jsemsi knizku: zenske prirodni lecitelstvi, a tam jsou kapitoly na vsechny mozne problemy: no nejdriv jsem si vyhledala kvasinky, ale pozdeji i poruchy cyklu anovulacni cykly a tak. Myslim, ze by to melo pomoct, a nebo: vule tva te uzdravuje. ![]()
A ten kontryhelovy caj je osvedceny staletimi. Tim rozhodne nic nezkazis.
Ale taky je mozne ze se mi to prodlouzilo z jineho duvodu, co ja vim.
Ne ne, byl to ten kontryhelovy caj
![]()