Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, me je ted cerstve 27, manzel je o necely rok starsi… a chystame se na nase prvni…
Jezisi, jeste takove „mladice“, ale i tak je to hruza, co ta dnesni doba dela s rozmnozovanim lidicek, co ???????????? ![]()
Mne bude 29 a manzovi 37 a taky se snazime o prvni mimi .....................
No, děvčata, teď jsem se zase namíchla!
Jeden kolega v práci se mi svěřil, že bude mít miminko, a to je s tou přítelkyní ne zas až tak dlouho a minulý týden ještě jeden kolega, ten má rok a půl malé dítě a jeho přítelkyně už čeká další. Prý se tomu nebránili, když znovu tak rychle otěhotněla. Já jim to strašně moc přeju, oba jsou fajn a myslím, že budou skvělí tatínkové. Jen mě mrzí, že nám se to nějak pořád vyhýbá
Tyhle zprávy by měly potěšit, ale mě vždy trochu rozesmutní. ![]()
Lio, uplne Ti rozumim a chapu Te. Moje mamina ma „zakaz“ mi rikat, ktere moje spoluzacky jsou tehotne, protoze jsem z toho vzdycky cela hin. Samozrejme jim to taky preju, ale na druhou stranu chci, abych se mohla taky chlubit brichem. Nejhorsi je, kdyz ctu v novinach, ze ta nebo ona (at uz zpevacka nebo modelka nebo herecka) tehotna a pritom vymetaji kdejake vecirky, pijou, kouri, berou ......., neji kvuli diete a pak si jen tak po nejake 3 mesicni znamosti otehotni
A navic se pak ani nechovaji jako maminy, ktere v brisku nosi novy zivot
![]()
Lio, nic si z toho nedelej, minuly tyden, kdyz se na cekatelkach roztrhl pytel s tehulema /4nove/, tak jsem z toho mela taky depku ![]()
a to jim to vsem preju, protoze vim, ze to nemely vsechny jednoduchy a ze si na to taky pockaly… no ale stejne… proste tomu neporucis…
Když je někdo těhu tady, tak to jsem ráda a moc, protože to je povzbuzení a vím, že ty holčiny to mají „vydřené“ jako my.
Ale jak psala Aluu, většinou ženy v našem okolí otěhotní bez problémů a jsou to často ty, které hulí a chlastaj apod. A nebo páry, které jsou spolu chvilinku, tak jsou těhotní hned
To je trošku zákon schválnosti, no… Děti se bez problémů rodí těm, co o ně ani nestojí a nedokážou je ani zabezpečit a ani vychovat (viz kojenecké ústavy) a ti lidé, kteří jsou pro vychování děcka jak stvořený, tak si to prostě musí vydřít! A je to taky hodně o psychice, holky. Ty prostitutky z E55 na případné těhu ani nepomyslí a proto se jim taky hned zadaří! Já vím, že se to lehce řekne: „nemysli na to“, je to těžký, ale musíme to nějak obejít, prostě ty hlavinky zaměstnat. Práce, rekonstrukce, dovolená..... Nemáte to některá v plánu. My už máme bohužel po rekonstrukci…to kdybych věděla…
Já asi zařadím nějakou dovču, lyžovačka apod… ![]()
lio, kdyz ono je to tezky… ja jsem na to nemyslela 5 mesicu, merila jsem si sice BT, ale na zada jsem se otacela porad
a jinak jsem to neresila, protze jsem chtela jeste zustat v praci… no a k nicemu mi to nebylo, kdyz mam v haji hormony ![]()
To máš pravdu. Člověk by asi mohl myslet na cokoli a když mám prostě „anovuláky“, tak mi to je naprd. A je sice pravda, že třeba za rok se mi může, jednou, dvakrát objevit OVU, ale nejsem takový přeborník, abych se zrovna do těchto vzácných dnů trefila. Máš pravdu. Každej říká, nemysli na to, ale nikdo z nich, kdo to říká, nebral hormony. Už jenom, že zapíjíš ten prášek, tak si zákonitě musíš uvědomit, proč ho asi zapíjíš. A navíc ty dlouhé cykly, to je ubíjející, člověk neví, co… No, já se vždy těším na folikulometrii. Hop a nebo trop…http://www.gify.nou.cz/…bory/l15.gif
Lio,
ja na to ani nemyslim,na vsechny ty prostitutky, kttere otehotni, kdy se jim zachce (nebo spis nezachce), na vsechny ty, pro ktere deti vubec nejsou dulezite, a maji je a berou je uplne samozrejme, to bych se musela zblaznit. ![]()
Pro me byli deti vzdy priorita cislo jedna, ale bohuzel jsem musela udelat vysku, ktera mi zabezpecila prioritu cislo dve. ![]()
Ja nevim, jestli jste verici, ja porad nevim, nevim, na co mam verit, jestli na osud. Jestli je uz vsechno predem dane.
Vim, ze miliony lidi jsou na tom mnohem hur nez ja, ale stejne se v soucasne dobe citim hrozne. Nevim a nechci to vedet, jak se asi musi citit clovek, kteremu je receno, ze ma par mesicu zivota. Nevim, jestli existuje Buh, a zavidim vsem tem, kteri vi, ze je.
Holčiny, ![]()
když tak pročítám poslední příspěvky, je mi smutno. Holky, kolem mě spousta kamarádek, známejch těhotní, úplně bez problémů, mě se pořád každej ptá a já říkám, jo jo už se do toho taky dáme, tenhle rok…
Mám radost když někdo otěhotní, ale zároveň se do mě zařeže další vroubek smutku. Přesně jako Lio. Ale my za to nemůžeme, to tak prostě je, proč ostatní bez problémů a my musíme takhle čekat.
Už několik dní mě ZASE bolí prsa, ten můj klasický předmenstruační jev, už to poznám a jsem z toho zase zklamaná. Tak já už nevim, přesně jako vy si vždycky plánuju dovolenou a jiné podle toho kdybych už byla těhotná, pořád odkládám lyže,ale teď už na to kašlu a snad se na hory už vypravíme.
Je mi 26 a půl, není to tak moc, ale do třicítky bych první mimčo chtěla. A pak další, fakt je to pro mě moc důležitý a navíc by z něj všichni z naší rodiny měli obrovitánskou radost, to vím.
Ach jo, je tu poslední dobou takovej splín, já TAK doufám, že se to v brzké době některé z nás podaří
zatracený hormony a překážky, proč jednodušše neexistuje nějaký jedno vyšetření, kde se zjistí přičina (jako u chlapa) a pak se hned řeší?Tahle nejistota v čem je zakopanej pes je šílená.
Dobre ranko holky,
souhlasim s Maceli, ze tady ted mame strasne depresivne a smutno. No bodejt ne, kdyz se dozvidame same „jobovky“. Je fakt, ze jsem deti vzdycky chtela, ale kdyz jsem chodila na vysku, na deti jsemmoc nemyslela. Rikala jsem si, ze mam jeste dost casu, ale cas bohuzel leti jako blaznivy ..................................
Nikdus, verici jsem jsem, ale kdyby byl Buh opravdu tak spravedlivy, tak by se nedely vsechny ty veci, ktere jsou kolem nas ![]()
Zdeniku, Lio - myslim si, ze i mereni BT se znamka toho, ze zkoumas vic nez vsechny ostatni, ktere se akorat tuli a bud z toho mimi bude nebo nebude. Jenze ono je fakt tezke na to nemyslet. Muj manza me porad tesi a uklidnuje, ze to bude dobry a ..........................., ale nikdy nepochopi asi zadny chlap, jak se ve skutecnosti citime ![]()
Ale my si nebudeme kazit nicim naladu, je patek, vikend prede dvermi, tak si ho uzijme. Vyrazte na hory, na dovcu, proste nekam se rozptylit. Ja se tesim, ze konecne dostanu MS, doberu prasky, budu se s manzou tulit a doufat, ze se mi to srovnalo a budeme zvelebovat domecek ![]()
Ahoj holky,
Aluu, já ale BT neměřím. Já to prostě nedokážu, zkusila jsem to asi 14 dní a šíleně mě to stresovalo. Ale každej to bere jinak. Já zatím nechci. Jedině, že by mi to nakázal doktor. Tak to máte dobrý, že vás manžel utěšuje. Mně teda moc ne. On zaujal postoj, že se o tom u nás doma prostě nebude mluvit a tak to někdy dusím v sobě a jsem ráda, že to můžu napsat aspoň tady. Ale možná to myslí dobře. Nikoho jinýho s tím zatěžovat nechci, třeba mamku nebo ségru. Protože každej má svých starostí dost. Tak já si jdu zapít další clostil, ať se to zase kousek pohne
.
A dost špatné nálady tady, holky, máme páááááááááááttteeeeeek!!!!!! Chtělo by to vyrazit na ty lyže, Maceli!!!
http://www.gify.nou.cz/…ubory/z6.gif
Už mám náladu lepší!!!
Lioness kde bereš takový kráááásnýýý obrázky, fakt to pomáhá
![]()
a já manžílkovi taky moc neříkám, on je radši když o tom moc nemluvíme, říká, že to prostě přijde a že se tím nemám stresovat. Ještě že mám vás.
Krásný páááááátek
Jo a ještě:
Lio dneska mi psala ta kamarádka s dlouhými cykly, normálně to po 28 dnech dostala, a to jí v tomhle měsíci dělali ten odběr na to,jestli probíhá ovu a vyšlo jí že ne. Předtím musela dvakrát na injekci.