Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, pokud jim nic neřeknete a přítel je tam vždy pustí, tak kde je problém?
Podle zákona majitel bytu nesmí vstoupit do pronajímaného bytu bez předchozího ohlášení, že přijde, hlásit to nemusí jen v případě, kdy hrozí závažné poškození.
Více třeba tady
vhttps://okolobytu. cz/clanky/kdy-smi-vlastnik-bytu-vstoupit-do-pronajimaneho-bytu-plati-jednoducha-pravidla/
@j.a.n.i1 pritel nechce delat problemy. A co by jim mel rict? “Nepustime vas sem”
kdyz proste prijde s tim, ze “nutne” se potrebuje podivat na to a na to.
Zakladatelka
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 pritel nechce delat problemy. A co by jim mel rict? “Nepustime vas sem”kdyz proste prijde s tim, ze “nutne” se potrebuje podivat na to a na to.
Zakladatelka
No, tak co na tom chceš řešit, když to vlastně řešit nechcete
Tak úplně nejjednodušší je jim prostě neotevřít nebo říct, že se vám to teď nehodí a jestli mohou přijít třeba v úterý k večeru.
Příspěvek upraven 05.03.20 v 13:43
Tohle bych si jako pronajímatel nikdy nedovolila a jak píše Ou - nesmí se to. Doporučuji najít s přítelem slušnou, ale ráznou odpověď a nepouštět je. Úplně natvrdo bych to neříkala, ať nemáte zle, ale co třeba když zase zazvoní, tak ať přítel otevře na škvíru a dělá, že telefonuje a řekne jim, že nemůže, že má pracovní hovor? Nebo ať prostě neotvírá
docela bych byla zvědavá, zda třeba nezkusí vlézt dovnitř i tak, když si budou myslet, že nejste doma ![]()
@Bídžej Proč by to pronajímatel nesměl, on prostě zazvonil a nájemník ho dobrovolně pustil do bytu na návštěvu… a možná ani netuší, že to těm nájemníkům vadí.
@j.a.n.i1 ale oni klepou na dvere a my nemame kukatko, takze nevime kdo za tema dverma je.. tak jak “neotevrit”. Spis jsem to chtela s nekym probrat a poptat se na zkusenosti ostatnich, jak to resili oni a jestli je tohle vubec normalni
.
@j.a.n.i1 píše:
@Bídžej Proč by to pronajímatel nesměl, on prostě zazvonil a nájemník ho dobrovolně pustil do bytu na návštěvu… a možná ani netuší, že to těm nájemníkům vadí.
Nesmí udělat to, že si bez předchozího oznámení vynucuje vstup, což oni podle zakladatelky dělají ![]()
@Bídžej no presne tak. Taky bych si to jako pronajimatel nikdy nedovolil a hlavne aspon bych napsala tu blbou sms “za hodku prijdu”, kdyz uz nic
no jenze nevime jak jim to naznacit nebo opatrne rict, ze by nam to mohli alespon dopredu oznamit, tak, abychom si je proti sobe zase neznepratelili. Jako pronajimatele jsou zase hodni v tom, ze vse co chce zmenit na byte nebo upravit dle sebe, tak nam dovoli. Ale tyhle navstevy me opravdu vytaci ![]()
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 ale oni klepou na dvere a my nemame kukatko, takze nevime kdo za tema dverma je.. tak jak “neotevrit”. Spis jsem to chtela s nekym probrat a poptat se na zkusenosti ostatnich, jak to resili oni a jestli je tohle vubec normalni.
No tak promiň, ale jestli o tom chceš jen drbat, vezmi na kafe kámošku
ostatní to řeší tak, že buď neotevřou, nebo to pronajímateli řeknou. Pokud nic z toho u tebe nejde, tak není, co řešit ![]()
Majitel bytu má na občasnou kontrolu právo, ale musí se jednat o ohlášené návštěvy a rozhodně nesmí obtěžovat nad přiměřenou míru, což v tomto případě bohužel je. Na rovinu si s nimi promluvte, že vám toto vadí a jste ochotni je do bytu pustit jednou za měsíc. Pokud je tam dobrovolně pouštíte, je to váš problém. Míč je na vaší straně a vy si musíte vymezit hranice.
@Bídžej píše:
Nesmí udělat to, že si bez předchozího oznámení vynucuje vstup, což oni podle zakladatelky dělají
Ale oni si ho evidentně nevynucují, jen jim přítel zakladatelky nikdy neřekl ne a to je prostě rozdíl.
Hledam radu, jak jim to opatrne rict, ze by navstevy mohli dopredu oznamovat a jestli s tim ma nekdo zkusenost. Kdyz prijde majitel pred dvere a pritel otevre, tak mi vazne neprijde vhodne mu zabouchnout pred nosem a rict “dnes ne”
![]()
@Anonymní píše:
Hledam radu, jak jim to opatrne rict, ze by navstevy mohli dopredu oznamovat a jestli s tim ma nekdo zkusenost. Kdyz prijde majitel pred dvere a pritel otevre, tak mi vazne neprijde vhodne mu zabouchnout pred nosem a rict “dnes ne”![]()
No prostě za ním zajdi a popros ho, aby se příště ohlásil předem. Když se bude cukat, tak ho upozorni, že to je jeho povinnost ze zákona.
Zdravim vsechny,
Anonym z duvodu - kdyby to cetl nekdo znamej
bydlime s pritelem rok v pronajmu a majitele bydli hned vedle. Chci se zeptat na zkusenosti tech, kteri bydli taky v najmu, zda vam delaji majitele prepadovy navstevy? Protoze u nas to takhle funguje
vzdycky si najdou nejakou prkotinu kvuli ktere prijdou, treba ze se potrebuji podivat na topeni a projdou vsechny pokoje. Z 99% jsou navstevy vzdy dopoledne kdy tam nejsem a je doma pouze pritel. Jednou chcou zkontrolovat topeni, podruhe se divaji kde by sla zavest klimatizace, pak zase prijdou ohledne termostatu. Pripadne mi, ze se chteji podivat, jak tam bydlime a jestli to tam udrzujeme nebo ja nevim. Je mi to dost neprijemny, na poradek si docela potrpim a pravidelne gruntuji kazdej vikend cely byt, ale proste pres tyden toho casu moc neni a mame tam takovej ten provozni neporadek. Napr obleceni, trosku nadobi no znate to. Nemeli by alespon ze slusnosti svou navstevu treba dopredu oznamit a ne nam klepat az na dvere a delat prepadovky? Jsem z toho spatna, protoze nevim kam tim miri a hlavne ja si potrpim na poradek pred navstevou..diky za vase rady