Propadnutí v 1.třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
18.4.23 11:58

@Keyllah Já si návštěvu PPP, po zkušenostech kolegyň se lestními dětmi a PPP ohledně zralosti, se svým červnovým drobným chlapečekem raději odpustila. :lol: A dobře jsem udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
18.4.23 12:01
@unuděná píše:
@Stonyllka Tohle by ale měla umět vyhodnotit ta učitelka, nakolik špatná známka dítě motivuje k lepšímu výkonu nebo naopak zadupe do země. U nás třeba celkem funguje pozitivní motivace (žádné tresty za zapomenuté pomůcky, ale naopak razítko, když je dítě připravené dobře) a učitelka moc dobře ví, které děti může známkovat „naplno“, a kterým raději dát jen podpis a doporučení na domácí opravu.

Tak jasně, ona to ví. Ale u nás stačí, že vidí, že někteří jedničku dostanou a oni ne. Teda jednomu je to fuk, druhý se z toho hroutí. Takže kdyby se neznamkovalo, nám by to pomohlo. Necítili by se horší než ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
18.4.23 12:05
@Svistice píše:
@Havlova Právě. Výběrové či jazykové školy zrušily (protože inkluze), třídy výběrové nebo nějak zaměřené třídy téměř nejsou, pokud náhodou ano, je jich jak šafránu a až od druhého stupně. Z víceletých gymnázií se díky Cermat přijímačkam stalo něco, co rozhodně nějak neodpovídá mé představě „výběrovosti“.
Pokud člověk není zrovna z Prahy nebo Brna, tak u nějaké „lepší“ státní školy typu Menza logisticky nedostupné. Soukromé školy pro většinu české populace finančně nedosažitelné a opět nejsou na každém rohu.

Tak u nás v malém městě je třída pro nadané deti už od první tridy na jedné ZŠ, ale nějaká vyrovnávací třída pro slabší děti ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.4.23 12:06
@Zabatko píše:
Co je na tom špatného? Tak podívej třeba u dcery ve třídě. Kluk s nižším intelektem s asistentkou. Psali matematického klokana. Kluk s pomocí asistentky vyhrál. Jak k tomu přijdou chytré děti? Na ty někdo bere ohled? Nebere, ty se musí protloukat s pomocí rodiny samy. Nebylo by levnější a pro všechny lepší, kdyby děti s nízkým IQ chodily do speciální školy, kde by se jim pedagog věnoval dle jejich potřeb a nebyly pořád ve všem poslední? Protože soutěživost je jaksi přirozenou součástí života a pobízí děti a vlastně každého k překonání sebe sama, k lepším výkonům a učí vytrvalosti atd.

Ksakru, u kluka ve škole deti k soutezivosti ve vzdělávání nepobízí. Jak je tedy možné, že se věnují učení? :think: A on je rozdíl mezi dětmi s nižším IQ a těmi, které mají jen poruchu učení. A u té soutěže bych z Last hodnotila děti, co mají asistentku a ty bez asistentky.

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
18.4.23 12:08
@SAJ píše:
Ale vždyť ty se svým dítětem nepracuješ, ne? :think: Neustále píšeš, že je to úkol školy a skvělých zahraničních učitelů. :think: :think:

A proto nemám nárok na vysvědčení a vědět, co za ten rok dítě zvládlo? 8o :think:

• Citovat
  • Upravit
1498
18.4.23 12:16

Já jen koukám, kolik by Vás posílali děti na zvláštní školy 😐. Moje dítě v druhé třídě má dysgrafii. Drape hrozně, plete teda ještě pár písmen( občas). Někdy plete tvrdé měkké souhlásky a e z hackem. Čtení horší, ale přečte a rozumí tomu. V ostatních předmětech průměr, někdy dokonce vyniká znalostní z přírody, hysterie. Velmi nadaný pohybové, společenský tahoun kolektivu. Učitelka mírněji hodnotí psaný projev a gramatiku. Jako fakt by měl být na zvláštní? To bych v životě nedovolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
18.4.23 12:20
@hulala píše:
Já jen koukám, kolik by Vás posílali děti na zvláštní školy 😐. Moje dítě v druhé třídě má dysgrafii. Drape hrozně, plete teda ještě pár písmen( občas). Někdy plete tvrdé měkké souhlásky a e z hackem. Čtení horší, ale přečte a rozumí tomu. V ostatních předmětech průměr, někdy dokonce vyniká znalostní z přírody, hysterie. Velmi nadaný pohybové, společenský tahoun kolektivu. Učitelka mírněji hodnotí psaný projev a gramatiku. Jako fakt by měl být na zvláštní? To bych v životě nedovolila.

Jako promiň, ale je dost rozdíl mezi dítětem, které škrábe jako kocour a přehazuje písmenka a hůř čte a rozumí tomu a dítetem, které není schopno napsat ani jednoduchá slova a nepřečte krátký text tak, aby tušilo, co v něm je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
18.4.23 12:45

@j.a.n.i1 tak to je jasny, ale já teda nikde nečetla, ze by na tom dcera zakladatelky byla takhle ( nebo četla blbé, dvacet stránek jsem teda neprelouskavala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42222
18.4.23 12:45
@Stonyllka píše:
Tak u nás v malém městě je třída pro nadané deti už od první tridy na jedné ZŠ, ale nějaká vyrovnávací třída pro slabší děti ne.

U nás je jedna ZŠ. Další je pak dojíždět do Pardubic nebo Hradce. A tam nebyla spádová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.4.23 12:53
@hulala píše:

Ale tohle už fakt hysterie….. :mrgreen: On je rozdíl mezi dítětem s prokázanou “dys”, který má průměrný a nadprůměrný intelekt a mezi dítětem, co má nižší inteligenci, je na školu nezralý nebo má výrazný problém. Ty si to zas vztahuješ na něco, o čem tady nikdo nemluví… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1498
18.4.23 12:59

@Janli Jo už koukám co jsem tam zas napsala :roll: a ještě z místo s :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.4.23 13:01
@hulala píše:
@Janli Jo už koukám co jsem tam zas napsala :roll: a ještě z místo s :P

Fakt jsem se zasmála, živě jsem si to představila….. :mrgreen: Dík

• Citovat
  • Upravit
56505
18.4.23 13:08
@Stonyllka píše:
Tak jasně, ona to ví. Ale u nás stačí, že vidí, že někteří jedničku dostanou a oni ne. Teda jednomu je to fuk, druhý se z toho hroutí. Takže kdyby se neznamkovalo, nám by to pomohlo. Necítili by se horší než ostatní.

Tak s tím něco udělej. S tím hroucením. Jen, ať se známkuje. Proč by se mělo ustupovat menšině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
18.4.23 13:10
@hulala píše:

Děti s dys poruchou a normálním intelektem do zvláštních škol nikdo neposílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.4.23 13:13
@topazio píše:
Tak s tím něco udělej. S tím hroucením. Jen, ať se známkuje. Proč by se mělo ustupovat menšině?

Souhlasím. Pokud rodiče děti nepeskují za horší známky, ale od první třídy vysvětlují, že známky jsou tu proto, aby věděli, co mají docvičit, v čem se zlepšovat a kde naopak je to v pořádku, tak se z toho žádné dítě hroutit nebude. Špatné přijímání známek dětmi bývá v drtivé většině vinou přehnaně ambiciózních rodičů, případně pitomých keců babiček. Dcera (premiantka třídy) zrovna včera přišla, že má zase dvojku z matiky a jestli bych s ní mohla ty příklady projít. Úplně s klidem, bez nějaké negativní emoce, protože věděla, že ani ode mě se nějaké negativní emoce nedočká, i kdyby dostala kouli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí