Propadnutí v 1.třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
18.4.23 13:32
@topazio píše:
Má papíry a asistentku. To není inkluze?

Nemá asistentku

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
18.4.23 13:33
@ibis píše:
Bože můj :roll: Ty jsi ta, kdo se tu chlubí :lol:
Čím se chlubím? 8o pokud za chlubeni považuješ to, že píšu, že dítě nedostává ve škole hodnocení v průběhu roku tak jsi dost mimo :think:

Příspěvek upraven 18.04.23 v 13:33

• Citovat
  • Upravit
56505
18.4.23 13:33
@Pitaya1 píše:
Nemotám. Nevidíš rozdíl mezi tím, že doporucis něco ke zlepšení tím, že mu hodnotíš jeho práci a srovnáváš s ostatními? :think:
TY jedno slovní hodnocení. V jiných zemích se známkuje písmeny nebo body. A rodiče neprotestují a nechtějí slovní hodnocení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.4.23 13:34
@Pitaya1 píše:
Nemotám. Nevidíš rozdíl mezi tím, že doporucis něco ke zlepšení tím, že mu hodnotíš jeho práci a srovnáváš s ostatními? :think:

Známkou také jen doporučuješ zlepšení. Nikoho s nikým nesrovnáváš, to nejsou testy na gympl probůh :roll: Hodnotíš, jak dítě danou látku zvládá a co potřebuje dopilovat, stejně jako to jde říct verbálně. Pokud jsi vyrostla v tom, že 1= jsi šikulka a 5=jsi blbá, tak chápu, že je to pro tebe těžko pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.4.23 13:36
@unuděná píše:
Známkou také jen doporučuješ zlepšení. Nikoho s nikým nesrovnáváš, to nejsou testy na gympl probůh :roll: Hodnotíš, jak dítě danou látku zvládá a co potřebuje dopilovat, stejně jako to jde říct verbálně. Pokud jsi vyrostla v tom, že 1= jsi šikulka a 5=jsi blbá, tak chápu, že je to pro tebe těžko pochopitelné.

Ale srovnavas ho s jinými dětmi…bprpicek má 3, takže je horší než Anička, co má jedničku. Ta známka mi neřekne, co konkrétně je potřeba zlepšit. Řekne mi, že diktat napsal na 3. Ale už rodiči neřekne, jestli dítě dalo chyby ve vyjmenovaných slovech nebo chyběly háčky a čárky nad písmeny

• Citovat
  • Upravit
33280
18.4.23 13:37

@unuděná Včera mě testovalo mladší dítě. Doneslo jedničku s vykřičníkem (což starší okomentovalo tím, jestli není pí už padlá na hlavu, neb v klasifikční stupnici nic jako známka s vykřičníkem není) a co já jako na to.ˇ5ákám, že je vidět, že to psaní fláká, protož eještě před pár měsíci psala mnohem lépe, je vidět, že s enesnaží a nepracuje v rámci svého maxima. Tak proto vyfasovala ten vykřičník. „No ale pořád je to přeci jednička, ne?“.
Tak jsme si to vysvětlili, že mi je putna, jestli donese jedničku s vykřičníkem, dvojku, dvojku s hvězdičkou nebo třeba samolepku jednorožce nebo komentář „víc se snaž a neflákej to“, protože podstatné je, že nepracuje v mezích svých schopností a snaží se to očůrat.

Další dotaz zněl, co bych dělala, kdyby přinesla pětku (protože spolužačka má za 4 zřejmě doma Világoš). Odpověď, že asi nic extra ji zřejmě neuspokojila. Tak jsem musela vysvětlovat, že záleží z čeho - pokud dá učitelka test z neprobírané látky, pokud to nafasuje za vyfláknutí se na úkol nebo z něčeho, na co „nemá buňky“, tak reakce bude diametrálně odlišná v každém ze jmenovaných případů.
Protože je fakt, jak to hodnocená vypadá (pokud není vyloženě nějaké urážlivé a ponižující", ale podtatné je, co mi to hodnocení sděluje…

Příspěvek upraven 18.04.23 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.4.23 13:39
@Pitaya1 píše:
Ale srovnavas ho s jinými dětmi…bprpicek má 3, takže je horší než Anička, co má jedničku. Ta známka mi neřekne, co konkrétně je potřeba zlepšit. Řekne mi, že diktat napsal na 3. Ale už rodiči neřekne, jestli dítě dalo chyby ve vyjmenovaných slovech nebo chyběly háčky a čárky nad písmeny

Ne, tak to vůbec není, ne v dnešní době. Žádné veřejné hlášení známek ve třídě neprobíhá, takže si tak maximálně spolužáci v lavici mohou ukázat, co mají. Někdy učitelé známky píší rovnou do bakalářů.
Mimochodem, co je špatného na tom, že Pepíček hůř píše než Anička? Nebo že hůř čte? To přece slyší všichni, i kdyby za to známku nedostali. Tady je vidět tvé pokroucené myšlení - známka neukazuje, že dítě je horší nebo lepší. Ale že něco umí nebo neumí víc, než spolužáci. A to je naprosto v pořádku takové srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
18.4.23 13:40
@Pitaya1 píše:
Nemá asistentku

Co lžeš. Vždyť mu asistentka pomáhá. Tak je i pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.4.23 13:40
@topazio píše:

Nemusí mít. V zahraničí jsou běžně asistenti ve třídách. Dokonce někde je asistence stupeň, než učitel začne učit. Tak první si projde procesem asistence, pak jde učit. Zrovna Vietnam jsem nezkoumela. Jak to mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.4.23 13:41
@topazio píše:
Co lžeš. Vždyť mu asistentka pomáhá. Tak je i pro něj.

Ale není to jeho asistentka. Je tam od toho, aby pomáhala všem a na druhém stupni ji mají jen na pár hodin týdně.

• Citovat
  • Upravit
56505
18.4.23 13:42
@Pitaya1 píše:

Diktáty snad vidíš. Můžeš si je vyžádat u učitele a pomoci dítěti zlepšit pravopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
18.4.23 13:43
@Pitaya1 píše:
Ale není to jeho asistentka. Je tam od toho, aby pomáhala všem a na druhém stupni ji mají jen na pár hodin týdně.

Ale je u něj, protože nezvládne sám číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.4.23 13:44
@topazio píše:
Diktáty snad vidíš. Můžeš si je vyžádat u učitele a pomoci dítěti zlepšit pravopis.

U kluka ve škole diktaty napíšou a sešity si žádné domů nenosím. A pochybuju, že si dítě může brát domů všechny testy, co kdy napíše, nebo že učitelka rodičům napíše, co dítě nezvládlo při ústním zkoušení.

• Citovat
  • Upravit
56505
18.4.23 13:45
@Kelsey píše:
@topazio píše:
Nemusí mít. V zahraničí jsou běžně asistenti ve třídách. Dokonce někde je asistence stupeň, než učitel začne učit. Tak první si projde procesem asistence, pak jde učit. Zrovna Vietnam jsem nezkoumela. Jak to mají.

Ona tu kdysi psala, že se její dítě nevzdělává ve vietnamské škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
18.4.23 13:46
@topazio píše:
Ale je u něj, protože nezvládne sám číst.

Ale on zvládne sám číst. Jen má v papírech, že při testu mu má někdo přečíst zadání, protože má poruchu učení. Ale takové děti jsme měli ve třídě i za mého dětství dávno před inkluzí. Inkluze do tříd dostala děti s nižším intelektem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi