Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@topazio píše:
Tak s tím něco udělej. S tím hroucením. Jen, ať se známkuje. Proč by se mělo ustupovat menšině?
Tak ono je otázka, jestli by to neznamkovani pomohlo menšině nebo většině? ![]()
@Kelsey píše:
Lucena, má vždy geniální dítě, které je dvacet kroků předem, než jsou jiné děti.
Vás to furt baví, že s ní rozvíjíte debatu? Házení hrachu na stěnu má lepší efekt.
Nemá. Vždyť je v inkluzi s asistentkou.
@Stonyllka píše:
Tak ono je otázka, jestli by to neznamkovani pomohlo menšině nebo většině?
A myslíš, že tvé dítě by se méně hroutilo, kdyby mu učitelka napsala do notýsku „Tomáši, trénuj víc psaní, nevidím pokrok“ než když dostane z opisu trojku?
Mě to přijde prašť jako uhoď.
@Stonyllka píše:
Tak ono je otázka, jestli by to neznamkovani pomohlo menšině nebo většině?
Nepomohlo by to rodičům premiantu, protože by se nemohli chlubit svým dítětem ![]()
@topazio píše:Žádnou inkluzi nemá
Nemá. Vždyť je v inkluzi s asistentkou.
@unuděná píše:
A myslíš, že tvé dítě by se méně hroutilo, kdyby mu učitelka napsala do notýsku „Tomáši, trénuj víc psaní, nevidím pokrok“ než když dostane z opisu trojku?Mě to přijde prašť jako uhoď.
A chápeš, že tam kde není hodnocení, dítěti nikdo nenapíše ani tohle do sešitu? ![]()
@topazio píše:
Vždyť má asistentku.
Asistentku na prvním stupni mají všechny třídy ![]()
@Pitaya1 píše:
A chápeš, že tam kde není hodnocení, dítěti nikdo nenapíše ani tohle do sešitu?
Se motáš v kruhu holka. Tak když nenapíše, řekne mu to ústně, pokud je potřeba, aby dítě něco intenzivněji procvičovalo. Pořád je to hodnocení a slabší jedinci z toho můžou mít psotník.
@unuděná píše:
A myslíš, že tvé dítě by se méně hroutilo, kdyby mu učitelka napsala do notýsku „Tomáši, trénuj víc psaní, nevidím pokrok“ než když dostane z opisu trojku?Mě to přijde prašť jako uhoď.
Mému dítěti jo, já ale vím, že mé děti nejsou standartni a ze to maji těžké ve škole oni a naopak i jejich spolužáci s nemi. Ale proste i takové děti musí chodit do školy. My máme učitelku, která vychází vstříc individuálním potřebám děti a to, že synovi vadi jedničky spolužáků je jeho problém, na kterém stále pracujeme s odborníky, ale bohužel se to zatím nedaří. V první třídě měli učitelku, které vůbec neznamkovala, nehodnotil děti a my měli o problém méně.
@Pitaya1 píše:
Moje dítě začalo plynule číst dobře po několika letech. I teď mu zadání testů musí číst asistentka (má to tak napsané v papírech). Měla jsem ho kvůli tomu dát do zvláštní školy, když dle vyšetření je velice inteligentní, jen má poruchy učení?
Má papíry a asistentku. To není inkluze?
@Pitaya1 píše:
Nepomohlo by to rodičům premiantu, protože by se nemohli chlubit svým dítětem
Bože můj
Ty jsi ta, kdo se tu chlubí ![]()
@Stonyllka píše:
Mému dítěti jo, já ale vím, že mé děti nejsou standartni a ze to maji těžké ve škole oni a naopak i jejich spolužáci s nemi. Ale proste i takové děti musí chodit do školy. My máme učitelku, která vychází vstříc individuálním potřebám děti a to, že synovi vadi jedničky spolužáků je jeho problém, na kterém stále pracujeme s odborníky, ale bohužel se to zatím nedaří. V první třídě měli učitelku, které vůbec neznamkovala, nehodnotil děti a my měli o problém méně.
Věřím tomu. A měla o problém méně i ta zmíněná většina dětí? Nebo naopak většině to chybělo a měli problém, že se neznámkuje?
Já nevím, asi záleží na lokalitě, ale v průměrné třídě je řekněme 5 hodně šikovných dětí, 5 podprůměrných a zbytek tak nějak normál. Pokud šikovní a průměrní chtějí být hodnoceni známkami, i když na prvním stupni třeba jen 1-3, není důvod přizpůsobovat se 2-3 dětem, které upustí slzu za dvojku. Chápu tvůj pohled, ale je prostě spíš menšinový no.
Příspěvek upraven 18.04.23 v 13:32
@unuděná píše:
Se motáš v kruhu holka. Tak když nenapíše, řekne mu to ústně, pokud je potřeba, aby dítě něco intenzivněji procvičovalo. Pořád je to hodnocení a slabší jedinci z toho můžou mít psotník.
Nemotám. Nevidíš rozdíl mezi tím, že doporucis něco ke zlepšení tím, že mu hodnotíš jeho práci a srovnáváš s ostatními? ![]()
@Pitaya1 píše:
Asistentku na prvním stupni mají všechny třídy
U vás se děti bez asistentky ani neuprdnou. ![]()