Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak pojišťovna určitě ne, ale skrz doktora se můžeš obrátit na výrobce a ten by Ti to měl proplatit, když selhal jeho výrobek
můžu se jen zeptat jaké máš tělísko?
To pochybuju. Kdyby tak mely pojistovny platit potraty vsem, komu selze antikoncepce, tak nedelaji nic jineho
Mozna to proplaci, pokud je to ze zdravotniho duvodu. Jen hadam, nic o tom nevim. Zadna antikoncepce neni 100%, to je tam snad napsane. Proc by ti to mel nekdo platit??
Nezaplati ti to nikdo, ty sama. Zadna antikoncepce neni 100%, nikdo ti zaruku (a tim padem uhradu nakladuv pripade selhani) neda.
@Twixinka píše:
tak pojišťovna určitě ne, ale skrz doktora se můžeš obrátit na výrobce a ten by Ti to měl proplatit, když selhal jeho výrobekmůžu se jen zeptat jaké máš tělísko?
Tak s tim by se ji myslim, akorat vysmali. Zadna antikoncepce nefunguje na 100%. To neni mikrovlnka ![]()
@ajmy tak něco jiného je selhání HA, kde je to většinou vinou ženské a tělísko, kde je to chyba tělíska.
Dle mě by to na pojišťovnu mělo jít, protože ty ses chránila, tělísko je kde je a i přesto jsi těhotná. Možná by to šlo uhrát i na nějaká rizika, že může tělísko zarůst do dítěte atd.
@Aspera píše:
@ajmy tak něco jiného je selhání HA, kde je to většinou vinou ženské a tělísko, kde je to chyba tělíska.Dle mě by to na pojišťovnu mělo jít, protože ty ses chránila, tělísko je kde je a i přesto jsi těhotná. Možná by to šlo uhrát i na nějaká rizika, že může tělísko zarůst do dítěte atd.
A vyrobce tam nekde uvadi, ze je to 100% ochrana? To pochybuju…
https://www.emimino.cz/…o-dal-71406/ dle této diskuze je právo na potrat zdarma.
@ajmy píše:
A vyrobce tam nekde uvadi, ze je to 100% ochrana? To pochybuju…
To sice ne, ale tělísko těhotenství ovlivňuje a může způsobit potrat a postižení atd.
Mně doktorka říkala, že v případě, že budu mít telisko v deloze správně zavedene a i presto otehotnim, potrat pojistovna zaplati. Ale vetsina otehtoneni pres telisko je prave kdyz vypadne nebo se posune.
vim, že to řešila kámoška a neproplatily.
Příspěvek upraven 04.12.18 v 20:26
pevně doufám že pojišťovna nic nezaplatí.Nejsou peníze na onkologické pacienty , natož na tohle.Kdo souloží, musí prostě počítat s rizikem.
@ajmy a víš co je zajímavé? že mi přímo tohle říkala doktorka, když jsem se na to ze zvědavosti ptala, takže pokud o tom nic nevíš, tak se laskavě zdrž komentáře ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Dobry vecer, chtela bych se zeptat mam zavedeny telisko a otehotnela jsem pres nej, dite si nemohu nechat. Takze moje otazka zni, potrat si mam platit sama? Nebo mi to nekdo proplati nekde jsem neco slysela o tomhle ale nevim co je na tom pravdy, pokud s tim nejaka mate nejakou zkusenost tak mi prosim napiste
budu rada za komentare (k tomuto prispevku a ne k tomu proc si dite nenecham atd!!!) dekuji moc za pochopeni a prosim bez rypání!