Proplatí pojišťovna potrat?

Anonymní
4.12.18 20:13

Proplatí pojistovna potrat?

Dobry vecer, chtela bych se zeptat mam zavedeny telisko a otehotnela jsem pres nej, dite si nemohu nechat. Takze moje otazka zni, potrat si mam platit sama? Nebo mi to nekdo proplati nekde jsem neco slysela o tomhle ale nevim co je na tom pravdy, pokud s tim nejaka mate nejakou zkusenost tak mi prosim napiste :) budu rada za komentare (k tomuto prispevku a ne k tomu proc si dite nenecham atd!!!) dekuji moc za pochopeni a prosim bez rypání!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Twixinka
4.12.18 20:19

tak pojišťovna určitě ne, ale skrz doktora se můžeš obrátit na výrobce a ten by Ti to měl proplatit, když selhal jeho výrobek ;) můžu se jen zeptat jaké máš tělísko?

• Citovat
  • Upravit
176
4.12.18 20:19

To pochybuju. Kdyby tak mely pojistovny platit potraty vsem, komu selze antikoncepce, tak nedelaji nic jineho :mrgreen: Mozna to proplaci, pokud je to ze zdravotniho duvodu. Jen hadam, nic o tom nevim. Zadna antikoncepce neni 100%, to je tam snad napsane. Proc by ti to mel nekdo platit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
4.12.18 20:20

Nezaplati ti to nikdo, ty sama. Zadna antikoncepce neni 100%, nikdo ti zaruku (a tim padem uhradu nakladuv pripade selhani) neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
4.12.18 20:21
@Twixinka píše:
tak pojišťovna určitě ne, ale skrz doktora se můžeš obrátit na výrobce a ten by Ti to měl proplatit, když selhal jeho výrobek ;) můžu se jen zeptat jaké máš tělísko?

Tak s tim by se ji myslim, akorat vysmali. Zadna antikoncepce nefunguje na 100%. To neni mikrovlnka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
4.12.18 20:21

@ajmy tak něco jiného je selhání HA, kde je to většinou vinou ženské a tělísko, kde je to chyba tělíska.

Dle mě by to na pojišťovnu mělo jít, protože ty ses chránila, tělísko je kde je a i přesto jsi těhotná. Možná by to šlo uhrát i na nějaká rizika, že může tělísko zarůst do dítěte atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
4.12.18 20:23
@Aspera píše:
@ajmy tak něco jiného je selhání HA, kde je to většinou vinou ženské a tělísko, kde je to chyba tělíska.Dle mě by to na pojišťovnu mělo jít, protože ty ses chránila, tělísko je kde je a i přesto jsi těhotná. Možná by to šlo uhrát i na nějaká rizika, že může tělísko zarůst do dítěte atd.

A vyrobce tam nekde uvadi, ze je to 100% ochrana? To pochybuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
4.12.18 20:24

https://www.emimino.cz/…o-dal-71406/ dle této diskuze je právo na potrat zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
4.12.18 20:25
@ajmy píše:
A vyrobce tam nekde uvadi, ze je to 100% ochrana? To pochybuju…

To sice ne, ale tělísko těhotenství ovlivňuje a může způsobit potrat a postižení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598

Zakladatelko co máš za teslisko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523

Mně doktorka říkala, že v případě, že budu mít telisko v deloze správně zavedene a i presto otehotnim, potrat pojistovna zaplati. Ale vetsina otehtoneni pres telisko je prave kdyz vypadne nebo se posune.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974

vim, že to řešila kámoška a neproplatily.

Příspěvek upraven 04.12.18 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
4.12.18 20:26

a doktor ti na to řekl co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
4.12.18 20:27

pevně doufám že pojišťovna nic nezaplatí.Nejsou peníze na onkologické pacienty , natož na tohle.Kdo souloží, musí prostě počítat s rizikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
4.12.18 20:27

@ajmy a víš co je zajímavé? že mi přímo tohle říkala doktorka, když jsem se na to ze zvědavosti ptala, takže pokud o tom nic nevíš, tak se laskavě zdrž komentáře ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty