Propustky od lékaře na celý den

Anonymní
30.8.20 20:58

Propustky od lékaře na celý den

Holky prosím o radu. Předem chci informovat, že za 14 let práce jsem bez PN, vždy jsem si vše vyléčila sama a k doktorovi chodila ve volnu.. Bohužel mi nejde otěhotnět a posílají nás na různé vyšetření (nechci rozepisovat jaké). Máme to autem cca 1,5 hod do ivf centra. Pracuji od 7:30 do 15:30 hod. Většinou, kam jsem volala, mě objednali na ráno. Mám nárok na celý den na propustku? Máme tento měsíc 3× vyšetření a vedení se už netváří a mně to taky není příjemné, když se musí brát služby za mě. Máte stim zkušenosti? Děkuji. Anonym zdravotní stav

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.8.20 20:59
@Anonymní píše:
Holky prosím o radu. Předem chci informovat, že za 14 let práce jsem bez PN, vždy jsem si vše vyléčila sama a k doktorovi chodila ve volnu.. Bohužel mi nejde otěhotnět a posílají nás na různé vyšetření (nechci rozepisovat jaké). Máme to autem cca 1,5 hod do ivf centra. Pracuji od 7:30 do 15:30 hod. Většinou, kam jsem volala, mě objednali na ráno. Mám nárok na celý den na propustku? Máme tento měsíc 3× vyšetření a vedení se už netváří a mně to taky není příjemné, když se musí brát služby za mě. Máte stim zkušenosti? Děkuji. Anonym zdravotní stav

Máš nárok na dobu nezbytně nutnou.. U nás mi nedomluvili ani to, že to k zubařce mám 200 km, musela jsem si naddělat 4 h… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
30.8.20 21:03

Příjemné, nepříjemné. Dítě chceš tak pro to uděláš vše i za cenu „blbých ksichtů“
Jak je to s propustkou nevím, když je to tak daleko maš volno na celý den? :nevim: snad někdo poradí.
Ať se brzo zadaří :hug:

Příspěvek upraven 30.08.20 v 21:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 21:04

U nás je to tak, že, co je v okrese, tak na 4 hodiny, co je mimo okres - třeba Praha - na celý den.

• Citovat
  • Upravit
359
30.8.20 21:08

Pokud je lékař mimo město, měla bys mít ze zákona volno celý den, tzv. „na paragraf“. Aspoň u nás ve státním to tak je, i když se na to samozřejmě moc netváří… Taky jsem bývala věcně na gynde, zjišťovalo se, kde je chyba, dlouho jsem nemohla otěhotnět, v práci si ty časté návštěvy naopak vysvětlili tak, že musím být těhotná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
30.8.20 21:12

U nas je to tak, ze 4h připlatí dle zákona, další omluví ale neproplatí.
Je to nepříjemné, kdyz se ksichtí, ale vydrž, dite za to stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42302
30.8.20 21:14
@Tarlin píše:
Pokud je lékař mimo město, měla bys mít ze zákona volno celý den, tzv. „na paragraf“. Aspoň u nás ve státním to tak je, i když se na to samozřejmě moc netváří… Taky jsem bývala věcně na gynde, zjišťovalo se, kde je chyba, dlouho jsem nemohla otěhotnět, v práci si ty časté návštěvy naopak vysvětlili tak, že musím být těhotná :roll:

Ze zákona je to na dobu nezbytně nutnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
30.8.20 21:14

Nárok je na nezbytně nutnou dobu a počítá se doba potřebná na vyšetřením/ošetřením v nejbližším možném zdravotnickém zařízení, které potřebnou péči poskytuje a má smluvní vztah s tvojí pojišťovnou. takže nakolik ti v práci propustku na celý den uznají, to záleží na konkrétní situaci (z toho, cos napsala, ten nárok na celý den můžeš, ale nemusíš) a nejlíp, když se s nimi přímo domluvíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 21:21

Holky děkuji za odpovědi. Ano miminko moc chceme. Už máme oba po 30, tak nás všude posílají, aby se zjistilo, kde je chyba. Bohužel blíž ivf kliniku nemáme. Kdyby to byl zubař nebo preventivka na gynde, objednám se ve volnu, ale takhle je mi blbý určovat, kdy můžu a kdy ne. A hlavně jsem ráda, že člověk nemusí čekat a vezmou vás třeba za týden. Myslela jsem, že budeme jezdit max 1× za měsíc, ale v září je to 3×, tak jsem zvědavá, co mi zaměstnavatel řekne. Klidně si to naddělám :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7539
30.8.20 21:22

Je to jak píše @sagina takový tý max 4 hod v okrese apod to jsou vnitřní směrnice zaměstnavatele a pravděpodobně je na dodrženi navázány nějaký bonus. jinak dle zákoně je to na dobu nezbytně nutnou.to že nás zubaře 200 km a trvá tu to den nikoho nezajímá a cas se posuzuje podle toho kolik by strávil v nejbližším zařízení. to je placené a na zbytek ti pak zaměstnavatel dá neplacené volno. takze pokud máš blíž jiny CAR k místu pracoviště, tak se to bude posuzovat podle doby, kterou by di i s cestou strávila tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
30.8.20 21:28

Ja kdyz chtela volno cely den, naplanovala jsem si 2 doktory.. bralo se to jako 4 hod na jednoho, pracovala jsem v jinem meste nez jsem mela vsechny dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
30.8.20 21:29
@Anonymní píše:
Holky prosím o radu. Předem chci informovat, že za 14 let práce jsem bez PN, vždy jsem si vše vyléčila sama a k doktorovi chodila ve volnu.. Bohužel mi nejde otěhotnět a posílají nás na různé vyšetření (nechci rozepisovat jaké). Máme to autem cca 1,5 hod do ivf centra. Pracuji od 7:30 do 15:30 hod. Většinou, kam jsem volala, mě objednali na ráno. Mám nárok na celý den na propustku? Máme tento měsíc 3× vyšetření a vedení se už netváří a mně to taky není příjemné, když se musí brát služby za mě. Máte stim zkušenosti? Děkuji. Anonym zdravotní stav

U nás v práci to bylo tak, že když se jelo mimo město atd, tak proplatili celý den. Propustky na celý den mi proplatili vždy, také se jednalo o návštěvy caru..a že jich bylo dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56155
30.8.20 21:31

Mame cely den mimo bydliste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
30.8.20 21:36

Já využívala paragraf na celý den. Lékaře jsem měla v jiném městě, než kam jsem jezdila do práce. Problém s propustkou nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.8.20 21:41
@Anonymní píše:

a nemůžeš si prohodit s někým službu? My to tak děláme, když víme…
ať se zadaří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital