Prosím radu - ex vyhrožuje, že mi vezme malou

99
27.2.14 22:51

Prosiiim,radu...jak byste to resily vy

Ahoj holky,
Z prvniho vztahu mam syna (6 let), z druheho dcerku (2,5) a zde nastal hodne velky problem… Jeji otec, byvaly partner (mesic), zacal vyhrozovat, ze mi malou sebere (u neho se bude mit lepe atd, on prej neni „social“ jak ja-samozrejme jsem skoncila na socialce, tak jak jinak se dvouma detma, bez skoro jakehokoliv prijmu, jen s RP a jednima alimentama…On je Osvc a ze nez probehne soud, kde jsem si zazadala o svereni dcery do sve pece, tak si ji budeme po tydnu „stridat“…A pak se podle rozsudku uvidi…Jenze…neverim mu ani slovo, mam strach, ze i kdybych mu ji „dala“ na ten tyden, uz ji neuvidim! Za tu dobu, co se narodila o ni pecoval zridkaa to par hodin… Ano, maji k sobe pekny vztah, ale dle me to je tim, ze si jsou vzacni a mala se za nim vzy co dojel z prace -po 10 dnech, rozbehla a tim on vzdy soudil, ze ho ma radsi jak me…Coz je nesmysl, sama vim…Rozesli jsme se, jelikoz jsem rok a pul snasela jeho ponizovani, ze kdybysme ho nemeli, tak byvame pod mostem a umrem na hlad atd…Ke konci jiz zacal byvat hodne agresivni atd, ale to je na jine tema:- Zajimalo by me, jak byste se zachovali vy-moje hlava rika, v zadnem pripade mu ji nedat, ale…soud jeste neprobehl, takze je stale nas obou a mame stejna prava…:-( Jen podotykam, zatim nema ani byt, skoro stale dela, prej byt pro nej neni problem a nasel by si chuvu atd, no proste katastrofa, vylozene me chce psychicky zdeptat! Dik za jakoukoliv radu a preji krasnou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10971
27.2.14 22:54

@Ladikacka Tak malé dítě ti vzít nemůže, pokud se staráš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
27.2.14 22:56

Počkej jak rozhodne soud..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
27.2.14 22:59

Hm, peknej debil! Treba opravdu jen vyhrozuje. Kdyby se o ni mel starat, pak by videl jaka to je „prace“ a po tydnu by to treba dobrovolne vzdal. Radu nemam, kazdopadne chapu, ze se ti to prici. Nedavat mu ji nemuzes, to by se asi resilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
27.2.14 22:59

Existuje nějaké předběžné opatreni, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
27.2.14 23:00

A kde ze ex bydli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.2.14 23:01

Samozrejme, ze se staram!!! Proc jako myslis, ze nemuze? Pockam samozrejme na soud, ale jde mi o to, ze mi vyhrozuje, ze si malou veme jeste ted-pred tim soudem…Aasi jsem to spatne napsala, omlouvam se, ale jsem z toho uplne rozhozena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
27.2.14 23:02

Počkala bych na soud. nevím, jestli argumenty o chůvě soud přesvědčí…

EDIT: vyhrožuje? důkaz… nahrát, nechat s mail, sms, svědka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10971
27.2.14 23:04
@Ladikacka píše:
Samozrejme, ze se staram!!! Proc jako myslis, ze nemuze? Pockam samozrejme na soud, ale jde mi o to, ze mi vyhrozuje, ze si malou veme jeste ted-pred tim soudem…Aasi jsem to spatne napsala, omlouvam se, ale jsem z toho uplne rozhozena…

Aha, já to blbě pochopila? Ty jsi myslela únos, než rozhodne soud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.2.14 23:05
@ne-silenamatka píše:
A kde ze ex bydli?

Zatim nikde, je skoro stale v praci, kde prespavaji po ubytovnach, a'le tvrdi, ze pro nej neni problem si ze dne na den pronajmout byt…Uz me i napadlo, kontaktovat socialni pracovnici, ale co ona s tim udela…???Vim, asi hraje na city a jak jsem jiz napsala chce me psychicky zdeptat, ale…Proto se ptam, jestli nekdo neco podobneho nezazil apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
27.2.14 23:05
@Ladikacka píše:

Jako bez rozhodnuti soudu? Tak to myslim, ze mas vysadni pravo ty. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
27.2.14 23:07

A byla jsi na sociálce, oddělení péče o dítě - OSPOD? Tam by ti poradili, jak situaci řešit, sepsali o tom záznam, prošetřili poměry otce (hlavně ty bytové a to, jak se chce o dcerku starat),případně by provedli další opatření a pomohli ti třeba i s přípravou na to soudní jednání. Takže se na ně zkus obrátit, ex ti určitě tak malé dítě na celý týden sebrat nemůže, střídavou péči povolují, myslím, až u trošku větších dětí. Ale určitě mu musíš umožnit styk s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.2.14 23:08
@Trojlístek píše:
Aha, já to blbě pochopila? Ty jsi myslela únos, než rozhodne soud?

Da se to tak rict, akorat ze bysme ji mely kazdy tyden, ale nedokazu si predstavit, ze ji da na hlidani cizimu cloveku-chuve, protoze on proste chodit do prace musi a i mi to tak prezentoval…A to jsem jeste nenapsala, ze je hodne fixovana na brasku, po kterem se i desetkrat za pul dne co on je ve skolce zepta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
27.2.14 23:10
@Trojlístek píše:
Aha, já to blbě pochopila? Ty jsi myslela únos, než rozhodne soud?

Da se to tak rict, akorat ze bysme ji mely kazdy tyden, ale nedokazu si predstavit, ze ji da na hlidani cizimu cloveku-chuve, protoze on proste chodit do prace musi a i mi to tak prezentoval…A to jsem jeste nenapsala, ze je hodne fixovana na brasku, po kterem se i desetkrat za pul dne co on je ve skolce zepta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
27.2.14 23:12
@Ladikacka píše:
Zatim nikde, je skoro stale v praci, kde prespavaji po ubytovnach, a'le tvrdi, ze pro nej neni problem si ze dne na den pronajmout byt…Uz me i napadlo, kontaktovat socialni pracovnici, ale co ona s tim udela…???Vim, asi hraje na city a jak jsem jiz napsala chce me psychicky zdeptat, ale…Proto se ptam, jestli nekdo neco podobneho nezazil apod…

Zajdi na OSPOD - neverim, ze by se ti tam nedostalo rady. Pokud bydli na ubytovne ma malou sanci, pokud vubec nejakou z toho co popisujes.Res to s „oragnama“…jemu nic nerikej, ale res to hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí