Prosím o jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Petral 1978 píše:
Na byt jsem hypotékou nedosáhla a a na podnájem bych neměla…tohle prostě bylo nejlevnější řešení.
Pravděpodobně bys měla nárok na příspěvek na bydlení. Ale vstupní poplatky jako kauce by sis musela zaplatit sama.
Ve starém domě jsou vysoké provozní náklady.
@1Pears1 píše:
Pravděpodobně bys měla nárok na příspěvek na bydlení. Ale vstupní poplatky jako kauce by sis musela zaplatit sama.
Ve starém domě jsou vysoké provozní náklady.
Tak na kauci by mela, kdyz mela penize na hypoteku
Ahoj zakladatelko, jak to ted vypada? Jeste potrebujes pomoct s potravinami? Nebo mame jeste prispivat? At mame prehled.
Jeste se chci zeptat, chodis do prace nebo jsi s dvouletym doma?
Jako jít do podnájmu, to je ale dneska docela rizikový podnik. Když narazí na někoho neseriozního, a to není nic výjimečného, může se zbytek života stěhovat z podnájmu do podnájmu a vesele investovat do něčeho, co nikdy nebude její. A ještě se ten nájem může zvyšovat. Jasně, že barák stojí dost, ale aspoň to cpe do vlastního a když má zahradu a chuť pěstovat a chovat, tak se aspoň něco takhle vrátí. Navíc ti starší už taky s lecčím pomohou. Tak snad je to teď jen mimořádná situace. Je fajn, že se tu našlo hodně žen, které jsou ochotny pomoci, ať hmotně nebo radou. Na druhou stranu mě překvapuje ( i když už bych si mohla zvyknout), že se opět najdou ty, které si kopnou, i když už ležíš.
@Havlova píše:
No, nevím. Mě letos o Vánocích po více než 20 letech soužití opustil muž. V říjnu řekl, že odejde a na vánoce se sbalil a odjuchal za mladším kusem. A víš co je největší sranda? Ani jsme se za ty roky nestihli pohádat, ještě v létě plánoval, co a jak.
Jsem taky nezodpovědná?
Kočko, moc ráda tě čtu a je mi líto, že sis tímhle prošla ![]()
@Buba mara má starej barák. Takže to až tak výjimečná situace nebude. Kominíka bude potřebovat za rok zase. Co když se jí třeba ten komín rozsápe? Nebo někde povolí okap, nedejboze začne zatékat. Třeba. Barák je kasička. Když koupíš starý, buď musíš udělat rekonstrukci naráz, anebo postupně. Tak či tak to chce peníze. Jet na doraz tak, že nemám rezervu, je nesmysl.
@Petka1991 píše:
Ahoj zakladatelko, jak to ted vypada? Jeste potrebujes pomoct s potravinami? Nebo mame jeste prispivat? At mame prehled.
Jeste se chci zeptat, chodis do prace nebo jsi s dvouletym doma?
Psala, že má dvě práce, proto očividně ty vysoké příjmy na dávky.
@Villanelle s dvouletým děckem? Ale jo, očividně se snaží. Jen si prostě neuvědomila, co obnáší starý barák.
@inkakřivák píše:
@Villanelle s dvouletým děckem? Ale jo, očividně se snaží. Jen si prostě neuvědomila, co obnáší starý barák.
Což asi nevyřeší za pár dní. Každopádně řešit by to měla. Na baráku je pořád co platit.
@Serpentini píše:
Tak přijde mi to sakra lepší než umřít hlady nebo vybírat popelnice. A co je na tom arogantního???
Nezijeme ve statu kde se umira hlady, takze je to o tom jaka instituce se o me postara..takze ovoce u silnice plne olova se tady neresi..
@Petral 1978 píše:
Přesně, potřebuji přežít do výplaty. Nepotřebuji řešit dlouhodobě. A ne doma skoro nic nemáme, jsme zvyklí žít na doraz. Prostě to teď nevyšlo.,,,(velké nečekané výdaje)A ano oslovila jsem ty co mají nadbytek, zda může někdo pomoci. Nemyslím že na těstovinanách či pytlíku ryže ze se nějak obohatím. A možná jsou tací co můžou a chtějí pomoci a ne jen si přidàvat a rýt.
V práci máme výdej potravin z potravinové banky. A pokud přijde někdo poprvé, stačí občanka a jen slovy popsat situaci. Nikdo tě nevyhodí a odejdeš už s potravinami. Aspoň u nás to tak je.
Určitě zkus tam…když tady je tolik,,ochotných" lidí, co umí jen mlet pantem a dávat rady na 2 věci.
- Upravit
@ta_holka_co_pise A to se někde zapisuje, kolik komu? Jen mne to zajímá, jak se to kontroluje. Ale asi se to musí zapsat, že jo.
@Kristyna19866 píše:
Vy některé umíte jednoho tak odsoudit. No, snad se vám v životě nestane nic podobného. Nechci nic darovat, je to v poradku, ale držím u toho pusu. Nehonim si tady ego na zenske, co nemá na jidlo. Chudinky jste vy.
No ještě horší je to, že v nedávné době jedna skočila z trajektu, před tím do moře hodila dítě, teď skočila druhá s dětmi do Macochy a plný internet je toho, proč si neřekly o pomoc. No protože by jim tyhle zdejší fůrie napráskaly pr.del.
Místní krávy mě tu fakt nepřekvapuji. V jednom tématu o Macoše pindaj jak si zenska mela říct o pomoct, a druhý nadávají že si neměla dělat tolik deti když nemá rezervy. Pane bože! Nejstaršímu je 18 let. Fakt máte rezervy 20 let? To ty peníze mají jistě velkou hodnotu. Brigády a páce muzou mít jak chtějí, ale téměř nikdo nevyplácí po dni práce. Oni nemají jídlo teď, maji hlad ted. Fakt nevydrží měsíc bez jídla. Fakt si nemůžou jít zabrat o dávky nebo do potravinový banky kde chtějí papíry. Kdo z Vas by měl koule jít za sousedem skemrat o kilo rýže? ![]()
- Upravit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!