Sama s dítkem a těhotná

Anonymní
1.3.12 12:41

PROSÍM O RADU - sama s dítkem a těhotná

Dobrý den,
prosím o radu, či zkušenosti, nevím co mám dělat a už jsem zoufalá :,(

počátky tohoto problému jsou dva roky zpátky. Manžel zmizel a tak se rozvod táhne do dnes. Což ovlivňuje mou budoucnost. Na jaře mam být konečně rozvedená i bez něj, takže teď jen čekám až se ozvou ze soudu. žila jsem dlouho sama se synem v pronájmu (byt 3+1 velice levný, takže jsem se s malym měla dobře) sehnala jsem dobrou práci… ale časem mi bylo smutno, takže jsem si našla partnera…

Další důležitá část je ta, že přítel chtěl miminko a tak jsme se rozhodli že do toho pujdem.. miminko chtěl, přišel s tim první… tak jsme našli jiný byt, sice podnájem, ale můžeme v něm bydlet třeba dvacet let (jistota, že nebudeme muset hledat s dvěma dětma podnájem atd) takže do něj dal kauci 50tis. což mu naspořili rodiče. na rekonstrukci si půjčil 30tis. od jeho matky + jsem měla nějaké peníze já. V tom bytě máme všichni tři trvalé bydliště.

A teď kde je ten problém. S miminkem a otcovstvím jsme to měli v plánu tak, že si po narození přítel podá návrh na otcovství, testy potvrdí, že mimi neni manžela, ale přítele a bude zapsán jako otec.

Ovšem šok přišel asi v 10tt. kdy mi přítel řekl z ničeho nic, že je konec (musela jsem s bolestma ležet) a na něj padla zodpovědnost kterou nebyl schopen unést, tak radši utekl.. za ty dva týdny mi stihl říct tolik hnusných věcí, od vět typu: jestli nemáš 50tis. na přepsání bytu tak se sbal a jdi, do bytu se nastěhuje moje ségra; že miminko třeba není jeho (přitom sem se od něj nehla a ví že jeho je) atd. tak po dvou týdnech přišel s kytkou, že se mi za vše omlouvá.. no řekla jsem že mam na něj zlost, ublížil mi a uvidím časem, jestli to pujde ještě vrátit a ,,zapomenout,, na to že mě chtěl těhotnou vyhodit, když jsem na nemocenské a mam o polovinu menší plat, že nemam kam jít atd…

tak včera to zase vyhrotilo tím, že nebudu jezdit do vedlejšího města za rodinou a doktory (on má rodinu ve městě kde bydlíme a chodí tam denně i na 4hod!) tak jsem mu řekla že mi nebude zakazovat, abych jezdila za rodinou a on přišel s inzerátem o podnájmu.

má situace dnes:
plat mám na nemocenské zhruba 6tisíc, mám plný byt mého nábytku, takže na podnájem nemam a k mamce jít nemůžu, jelikož se tam nevejde nábytek a nechci jim brát soukromí a já jsem taky zvyklá žít sama a podle sebe, vychovávat si děti podle sebe atd.
dnes jsem se dozvěděla, že má vplánu nepodávat návrh na otcovství a miminka se ,,zbavit,, ví že do rl bude zapsán manžel a tím pádem se nebude muset dál starat.
Další věc je, že máme podezření že mimi může mít down. syndrom, a řekl (jeho kamarádce, která mi to hned volala) že dítě bude třeba nemocný a to on nechce a radši se ho zbaví…
hajzl kterej mě v tom nechá..
nejsem na té úrovni, co se peněz týče, na které jsem byla - i díky němu, ale to ho nezajímá.. a já vůbec nevím co mám ted dělat.. nevidím žádné řešení a jsem vážně zoufalá :(

moc vás prosím o radu, nebo o zkušenosti maminek, které zažily něco podobného :(

a omlouvám se za chyby a doufam že to neni moc zmatené, snažila jsem se to co nejmíň zkrátit..

A.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.3.12 12:45

nenapsala jsem zásadní otázky co mě vlastně zajímají:

Může mě z bytu vyhodit? jak to může udělat? abych věděla na co se mam připravit.. vše v bytě je moje, platíme i poplatky a nájem na půl. ale byt bere za jeho, protože zaplatil kauci a je psaný na něj. (mimochodem mé auto bere za naše ale co je moje, to je i jeho.. ovšem co je jeho, nesmim o tom říct naše!)

a druhá otázka: jak pak budu dokazovat jako rozvedená (né déle jak 300 dnů) že dítě není bývalého manžela, ale býv. přítele..?

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
1.3.12 12:56

Uff to je hrůza. No snad poradím aspoň trochu:

1. Mám dojem, že podle zákona tě nemůže jen tak vyhodit s děckem, pokud tam máte trvalý pobyt.
  1. Dožaduj se u soudu nařízení DNA testů a nebude pochyb o otci dítěte… Navíc by ti určitě pomohla výpověď svědků, že jsi tam bydlela a že jste spolu chodili v době splození dítěte.
  • Citovat
  • Upravit
zichisek
1.3.12 13:07

Pokud tam máte trvalý pobyt, tak vás ze dne na den nemůže vystěhovat.Ale může si zažádat o zrušení vašeho trvalého bydliště a to taky netrvá nijak dlouho - 2 týdny.Ale nevím, jestli tam není nějaká podmínka, že tam daná osoba již nějakou dobu nebydlí…
Ad otcovství-musíš si podat návrh na soud o určení otcovství, nebo tvůj exmanžel.Oni nařídí DNA testy.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
1.3.12 13:11

na koho je nájemní smlouva na oba nebo jenom na něj? pak bych zažádala určení otcovství .

• Citovat
  • Upravit
35777
1.3.12 13:14

U toho bytu je podstatne, na koho je napsaná smlouva, nebo jak to mate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
1.3.12 14:06

To je složitá situace :( , držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30826
1.3.12 14:20

i po rozvodu je nějaká ochranná lhůta, kdy je dítě oficiálně manžela - takže stejně proběhne soud o určení otcovství, kde tvůj bývalý manžel musí dítě popřít a kde se prokáže že dítě je přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
1.3.12 14:22

Nevím jestli chceš poradit, co s bytem, co s otcovstvím…

Zákon o evidenci obyvatel sám ve svém znění upozorňuje na skutečnost, že z přihlášení občana k trvalému pobytu nevyplývají žádná práva k místu bydlení, které je jako trvalý pobyt uvedeno, jde pouze o evidenční charakter. Záleží, zda jsi uvedena v nájemní smlouvě, to by právní titul k bydlení byl. Jinak může přítel podat návrh na vyklizení a ty budeš bez náhrady vystěhována.

Jesltiže manžel zmizel, je tedy nezvěstný a je po něm vyhlášeno pátrání, není problém u soudu dokázat, že dítě není jeho, popřít jeho otcovství a podat žalobu na určení otcovství tvého přítele. Stejně jako návrh na výživné pro tebe, dítě, náklady na slehnutí apod. Je to běh na dlouhou trať, zkus si zajít třeba na OSPOD, tam ti s takovými žalobami poradí. Stejně tak by ti mohli poradit, kde bys mohla bydlet (např. azylový dům).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
1.3.12 15:35

bože to je zase situace :zed:
někteří chlapi jsou fakt totální hovada :poblion:
jinak příspěvěk nade mnou je právně výstižný…
držím pěsti ať to zvládneš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.12 11:07

Ahoj, všem moc děkuji!!

smlouva je napsaná na bývalého, já v ní jsem se synem uvedená jen jako další nájemci.

No bojím se toho, aby sem nemusel manžel, jelikož ani nevím kde přesně je - pravděpodobně slovensko, ale asi bych ho sem nedostala. musí to otcovství popírat, aby byly provedeny testy dna s bývalým? nebo ten návrh můžu tedy podat já?

a to jako někdo přijde a vystěhujou mi nábytek před barák,nebo jak? 8o

MOC DĚKUJU :kytka:

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
2.3.12 11:40

Hele já ti můžu říct jenom tak, že pokud tam jsi uvedená s dítětem v té nájemní smlouvě, tak by tě nemělo jít odhlásit z toho nájmu bez tvojeho souhlasu. Podle mě tě jen tak vyštvat nemůže. Druhá věc ale je, že stejně by pak byl třeba na tebe hnusný, kdyby tě nemoh dostat pryč. Zkus radši sklopit hlavu a zkusit to třeba u té mamky, protože jinak bys musela někde na azylák a odtud je těžká cesta zpátky. Radím ti dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová