Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, tak to že s ním být nechceš mu připomeň i ráno, až nebude ožralý
ne že budeš dělat že nic
Zkus si zavolat na nějakou podpůrnou linku pro týrané ženy. Myslím, že to je třeba Bílý kruh bezpečí. Poradí ti, jak nejlépe postupovat. Mají tam školené psychology atd. Myslím, že při domácím násilí je možné agresora dočasně vykázat že společné domácnosti. Ale fakt se poraď, jak dál.
Podej si žádost o rozvod. Ostatní vyřešíš v průběhu. Nejtěžší je se rozhodnout. Pak už to jde samo. Co se týče bydlení, tak to není problém, po rozvodu, prostě s majitelem změníte nájemní smlouvu. Problém asi budou finance. Chtít po něm, aby odešel, ale platil to? U takového chudáka nesmysl. Chce to podat víc informací. A co se týče psychiky, z toho si nic nedělej, to dáš. Staráš se o dvě děti a odvozovat svou hodnotu od nýmanda, který je tak v mínusu, že si potřebuje hojit ego na ostatních, tím spíše na matce svých dětí, to fakt nedělej
. Mám za sebou rozvod s podobnou nulou, taky jsem trpěla, když mě tu denně psychicky ponižoval, ale ono se stačí reálně podívat na to, co DĚLÁ a co děláš ty a pak ty jeho výlevy neposlouchat. Tihle magoři jsou jako přes kopírák, sami nepoužitelní, ale mají plno řečí, jak má fungovat svět okolo nich. Ukonči to. S procesem si už poradíš. Jak jsem psala v úvodu, nejtěžší je se rozhodnout a pak už to jde samo, protože musí.
@Lissima píše: Více
Já po něm nic nechci, jen aby odešel, myslím že bych to sama utáhla, spíš to bylo myšleno tak že nemám na to abych se sebrala s dětmi a šla jako se radi ve spoustě diskuzí 🫤možná bych na tom byla bez něj i lépe. Každou korunu kterou se snažím šetřit propije, několikrát i dětem peníze z kasiček, kolikrát mi vzal peníze na nájem a já je pak musela někde shánět. Je mi z toho smutno když si uvědomím, že ty roky co jsem měla růžové brýle a myslela si že je to, ten pravý ' se nejspíš jen přetvařoval. Hlavně si to vůbec nedokážu představit, mám opravdu strach z jeho reakce na žádost o rozvod a hlavně z toho že tu bude chtít zůstat, to by bylo peklo.
Zvažuj možnost vyhledat odbornou pomoc, například psychologa nebo právníka, který ti může pomoci najít nejlepší postup. Pokud je v domácnosti násilí, můžeš kontaktovat krizové linky nebo organizace, které se specializují na pomoc obětem domácího násilí. Co se týče bytu, soud může rozhodnout o vyloučení jednoho z nájemců, pokud je to nevyhnutelné.
@Anonymní píše: Více
A proč má přístup k „tvým“ penězům? Založ si účet o kterém nebude vědět a spoř si peníze tam.
Jeho z bytu očividně nedostaneš, takže bych udělala maximum pro to si sehnat svůj podnájem co nejdřív a vyřešit věci ohledně rozvodu, svěření děti do péče atd.
Ono někdy stačí podat tu žádost o rozvod a pohrozit, že to myslíš vážně, pokud se nepůjde léčit. A dát mu lhůtu do kdy se může rozhodnout, jestli jsi mu milejší ty a děti nebo chlast. Teď je to vlastně na tobě, jestli ti stojí za to dát mu šanci, aby se dal dohromady nebo jestli už ti za to nestojí. Potom klidně zavolej na Bílý kruh bezpečí a sjednej si s nimi konzultaci. Tam ti poradí nejlíp, sedí tam odborníci, kteří tyhle případy řeší denně, tak vědí co a jak. A určitě bych si začala už teď dávat stranou peníze, třeba po malých částkách, pořídila si kopie všech dokladů a cennosti schovala u kamarádky, u příbuzných nebo v bezpečnostní schránce.
Zdravím, jdu si pro radu jak se dostat z absolutně nefunkčního manželství. Nemám se s kým poradit, komu se svěřit. Skoro deset let jsem ve vztahu, osm let jsme manželé, máme sedmiletého syna a čtyřletou dceru. Ze začátku bylo vše pohádkové, byl pozorný, milý, občas se napil, ale nepřikládala jsem tomu žádnou váhu, nebylo to nijak často ani pravidelně. Teď je to ve stádiu že je opilý pomalu každý den, když se opije tak jsem po jeho návratu domů hlavní terč. Slovní napadání, urážky, hrubost. Trvá to přibližně tři roky, myslím že moje sebevědomí za tu dobu kleslo minimálně o padesát procent, mám z něj strach. Nevím co mám dělat, jak odejít, několikrát jsem mu řekla že už s ním nechci být ať jde, druhý den dělal jako by nic. vždy se začne chvíli chovat normálně a pak to jede nanovo. Už opravdu nemůžu dál, je ze mě po psychické stránce úplná troska, jsem díky němu zadlužená takže prostě nemůžu vzít děti a odejít s nimi jinam. Je nějaká možnost jak ho dostat z bytu když jsme v nájemní smlouvě uvedeni oba? Prosím o jakékoliv rady a zkušenosti.