Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Právě jsem dodělala jablečné přesnídávky, dala do sklenic, a napadlo mě - musí se to sterilovat, nebo to stačí jen otočit dnem vzhůru?
Poraďte prosím co nejdříve. Děkuji Nicki
Ja delala presnidavky bez cukru a tedy jsem je dala do hrnce zavarit, aby to vydrzelo. Pokud tam mas cukr, myslim si, ze neni potreba. Taky asi zalezi, jak brzy to vsechno spotrebujes..
Já dělala jablečné a hruškové přesnídávky bez cukru, jen s malým množstvím šťávy z citronu, aby se nezkazily a zavařila jsem.
Ahoj
A víš,že už si to nepamatuju? Ale myslím,že jsem to jen horké otočila a nechala vychladnout.
Já jsem dělala bez cukru, jenom jablka, nic víc, otočila jsem dnem vzhůru bez zavařování a vydržely mi několik let
Pár sklenic se někde zašouplo dozadu a našly se až za dýl
A byla dobrá, jak čerstvá
![]()
Zavařuji cuketovou čalamádu, dovnitř jsem vše dala za syrova, musím to potom otočit dnem vzhůru?
@goldenka píše:
Zavařuji cuketovou čalamádu, dovnitř jsem vše dala za syrova, musím to potom otočit dnem vzhůru?
já otáčím vždy, ať zavařuji cokoliv. ![]()
Povinné to není, ale je to lepší ![]()
Ve sklenici tak při chladnutí vznikne podtlak a víčka líp drží.
POdle me to otoceni je dulezite, kdyz nemate vysterilizovane sklenice a nezavaruje se -aby se vicka dostala do styku s horkym materialem a vyhubily se bakterie, co na nem jsou. Treba u marmelad. Nemusi se otacet, kdyz se klasicky zavaruje, tzn. sterilizuje se cela sklenice i s obsahem soucasne.
Otočila jsem to, tím se ni nezkazí, čekám až to schladne, uvidíme kolik se jich nechytlo.