Rada ohledně zavařování

261
4.11.09 18:06

Prosím o rychlou radu ohledně zavařování

Právě jsem dodělala jablečné přesnídávky, dala do sklenic, a napadlo mě - musí se to sterilovat, nebo to stačí jen otočit dnem vzhůru?
Poraďte prosím co nejdříve. Děkuji Nicki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
4.11.09 18:28

Ja delala presnidavky bez cukru a tedy jsem je dala do hrnce zavarit, aby to vydrzelo. Pokud tam mas cukr, myslim si, ze neni potreba. Taky asi zalezi, jak brzy to vsechno spotrebujes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.11.09 19:06

Já dělala jablečné a hruškové přesnídávky bez cukru, jen s malým množstvím šťávy z citronu, aby se nezkazily a zavařila jsem.

• Citovat
  • Upravit
19296
4.11.09 22:11

Ahoj
A víš,že už si to nepamatuju? Ale myslím,že jsem to jen horké otočila a nechala vychladnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.11.09 23:39

Já jsem dělala bez cukru, jenom jablka, nic víc, otočila jsem dnem vzhůru bez zavařování a vydržely mi několik let :lol: Pár sklenic se někde zašouplo dozadu a našly se až za dýl :oops: A byla dobrá, jak čerstvá :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
13.8.12 12:08

Zavařuji cuketovou čalamádu, dovnitř jsem vše dala za syrova, musím to potom otočit dnem vzhůru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.8.12 12:12
@goldenka píše:
Zavařuji cuketovou čalamádu, dovnitř jsem vše dala za syrova, musím to potom otočit dnem vzhůru?

já otáčím vždy, ať zavařuji cokoliv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
13.8.12 13:01

Povinné to není, ale je to lepší :)
Ve sklenici tak při chladnutí vznikne podtlak a víčka líp drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
13.8.12 13:35

POdle me to otoceni je dulezite, kdyz nemate vysterilizovane sklenice a nezavaruje se -aby se vicka dostala do styku s horkym materialem a vyhubily se bakterie, co na nem jsou. Treba u marmelad. Nemusi se otacet, kdyz se klasicky zavaruje, tzn. sterilizuje se cela sklenice i s obsahem soucasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
13.8.12 14:05

Otočila jsem to, tím se ni nezkazí, čekám až to schladne, uvidíme kolik se jich nechytlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí