Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj pupalko.já jsem už tedy bývalá pacientka dr poláčka,ale jak říkáš,taky spokojenost skoro se všemi..sestry,embryoložky no a brožová,to je sluníčko
nynější cenu ti spíš osvětlí andreabul,ale taky záleží,co vše bude u tebe nutné provádět-doplácet.hodně štěstíčka.
ha ha…tak jsi mě předběhla
ještě k tomu počítání a placení…já vím,že si o peníze říct musí,mně spíš u něj vadilo,že je vždy ,bez mrknutí oka,schrábnul do toho svého šuplíku,aniž by je spočítal.(to tam ale ještě kdysi nebyla pokladna).ale palety to jsou teda velké ![]()
Tak se mu mohlo dát méně a on by to nepoznal
Teď to v pokladně přepočítávají ![]()
GAMMARAY píše:
ha ha…tak jsi mě předběhla![]()
ještě k tomu počítání a placení…já vím,že si o peníze říct musí,mně spíš u něj vadilo,že je vždy ,bez mrknutí oka,schrábnul do toho svého šuplíku,aniž by je spočítal.(to tam ale ještě kdysi nebyla pokladna).ale palety to jsou teda velké
no vidíš,to mě nenapadlo
jasně,v kase to přepočítaj a máš i doklad,škoda jen,že ho nikdo nechce proplatit
![]()
to si taky říkám. Kdyby se našel někdo, kdo mi to proplatí, tak bych mu to hned dala ![]()
holky, díky za info s platbami. Na to ISCI když nepůjdeme, máme menší šanci, že se vajíčko spojí se spermií?příjde mi to taky dost 8.000,– když má manžel spermio prý výborné. Tak nevím, kde je u nás zakopaný pes. Jsme oba zdraví, víc jak rok se snažíme, vloni v listopadu jsem byla na revizi dělohy a v září u mě proběhl ranný potrat. To jsem se pak naštvala na moji gyndařku a už jsem fičela bez doporučení do Gyncentra. Paní Brožová je fakt sluníčko, všechno zařídila a hned jsme jeli na konzultaci a pak krev atd. Jsem ráda, že jsem u odborníků a že se mi už snad nestane, co dříve. Ti gyndaři jsou fakt na hlavu. Nasadí hormony bez odběru krve, nedělají UTZ, píchnou pregnyl a myslí si,že je to hotovka.
tak jsem se rok trápila zbytečně. U mě to vypadá na problém se sliznicí. U IUI mi řekli, že je dostatečně hrubá ale potom se mi jaksi snižuje a není schopna udržet zárodek. Nevím. Myslí si, že je to v té sliznici. Tak beru po tom IUI utrogestan 2-2-2.Holky, já se tak těším, až budu mít to mimčo
to je tak krásný pocit mít v bříšku miminko
budu tady ráda číst, jak pokračujete, co je nového..jste z Ostravy nebo z okolí?já jsem z města asi 35 km jižně od OV. (omlouvám se, nechci být konkrétní)tak zhruba
Pupalko, já taky nejsem přímo z ostravy, ale kousek od Ostravy
To ICSI oni doporučují, protože se to 100% oplodní. U nativu není jisté, i když je výborný spermiogram.
taky se na ten pocit mít u sebe mimi těším
jestli to vyjde, tak to bude už brzy. V pondělí jdu OPU ![]()
Pupalko, pokud jsi 2× potratila, tak něž se bezhlavě pustíš do nějakého IVFka, nech se pořádně vyšetřit.Myslím tím imunitu, hematologii(na mutace) a biochemku.Mnoho párů,co jsou v pohodě a nemohou počít, neví, že v tom můžou být zakopaně autoprotilátky.Nevim, zda ti to n+kdo vyšetřoval,ale mohli byste zbytečně přijít o peníze z neúspěchu na IVF, neboť centra dělaji podrobné etsty až po druhém neúspěšném IVF cyklu.Hmmm?Potraty nejsou samy sebou, kdyby jednou to se stává,ale podruhé to už může mít svoji příčinu.
andreabul píše:
taky se na ten pocit mít u sebe mimi těšímjestli to vyjde, tak to bude už brzy. V pondělí jdu OPU
ty už to máš za pár,tak se těš a ted hlavně nestresuj
![]()
pupalko,naprosto souhlasím s ledovečkem.každý už druhý potrat má svou příčinu.mluvím,z vlastní zkušenosti(3krát zamlklé těhu,2krát spontání potrat vždy do 12tt,vše po ivf)my byli oba ok,jen horší spermio.on tě poláček hned na imuno a hematolku sám nepošle,bude t chtít zkusit.u mně až po mnoha nezdarech byla zjištěna V podolí vysoká BI,takže léčba,pak na hematolce nějaké tromb.mutace,takže při ivf nasazen anopyrin.až pak jsem byla připuštěna k dalšímu,x-tému ivefku.však uvidíš,co ti poví a doporučí.
to je pravda, že už to mám za pár, ale od zítřka mám dvě injekce místo jedné. Jedna do břicha a druhá do stehna. Tak jsem zvědavá, jak to zvládnu. Do stehna je toho trochu víc
Doufám, že to vyjde na poprvé a bude i něco na zamražení. Do těch injekcí už se mi moc nechce ![]()
píchání není zrovna příjemné,ale to dáš
a kvalitních vajíček bude dost.pij tedka víc tekutin.
![]()
já piju běžně kolem 2 litrů denně. Myslíš, že bych měla ještě víc?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.