Prosím, poraďte - nájemní smlouva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28446
4.6.13 16:05

@mag můžu se zeptat - má nějaký smysl výpovědní lhůta pro nájemníky? Přeci když se rozhodnou, že skončí dřív, tak odejdou a nájem, který už nezaplatí, protože tam nebudou, z nich stejně nikdo nedostane. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.6.13 16:40

Obráceně, když nebudou platit, musí se obrátit na soud, aby je vystěhoval, pokud se sami nebudou chtít hnout, respektive aby soud posvětil vystěhování, a k tomu je potřeba dobrá smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
4.6.13 18:34
@Katrinka píše:
To si myslím, že se vylučuje.
Co tak jí sjednat na rok a pak prodlužovat?
Určitě bych tam ale dala, že pokud vypoví bezdůvodně nájemce, tak s 2-3 měsíční výpovědní lhůtou, a v případě, že skončí předčasně, tak ošetřit smluvní pokutou v nějaké výši XX Kč, kteoru si poté např. strhneš z kauce.
:mrgreen:

No to je dobré, a to si myslíš, že bys před soudem ustála? To jako myslíš, že je rovná smlouva - na dobu určitou, ale pronajímatel může vypovědět předčasně bez sdělení důvodu s výpovědní lhůtou 2-3 měsíce, kdežto nájemce ne pod smluvní pokutou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
4.6.13 18:39
@AninaEli píše:
@mag můžu se zeptat - má nějaký smysl výpovědní lhůta pro nájemníky? Přeci když se rozhodnou, že skončí dřív, tak odejdou a nájem, který už nezaplatí, protože tam nebudou, z nich stejně nikdo nedostane. :nevim: :nevim: :nevim:

Dostane. Leda by byli v insovenci nebo nemajetní. Ale to se dá taky ošetřit kaucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
9.6.13 23:57
@eumedon píše:
Dostane. Leda by byli v insovenci nebo nemajetní. Ale to se dá taky ošetřit kaucí.

Aha, to je zajímavé :think:. Já bych si myslela, že když tam nebydlí, tak proč by to dopláceli - jenom kvuli smlouvě?
No a mě by to bylo hloupé chtít zaplatit za něco, co nespotřebovali :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
10.6.13 00:17
@AninaEli píše:
Aha, to je zajímavé :think:. Já bych si myslela, že když tam nebydlí, tak proč by to dopláceli - jenom kvuli smlouvě?
No a mě by to bylo hloupé chtít zaplatit za něco, co nespotřebovali :think: :nevim:

Ano, kvůli smlouvě, co je psáno to je dáno.
Proč by Ti to mělo být hloupé, jednou si byt pronajali, tak ho musí platit dle toho co dobrovolně v nájemní smlouvě podepsali.
Výpovědní lhůta je zcela běžná věc, chránící obě strany. Nájemníka, že ho nemůže majitel bytu vyhodit na ulici ze dne na den. I majitele bytu, že pokud nájemník dá výpověď, stihne si najít jiné nájemníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová