Prosím rychlou radu ohledně teploty u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3157
7.3.15 18:15

@Elusa2 @jednažena Vy byste fakt jely na pohotovost? 8o Asi zjišťuji že jsem matka tyran, ale i dr mi řekla že pokud dítě není nějaké apatické nebo nemá nezvyklou změnu chování, tak s teplotama chodit k lékaři po 72 hodinách :nevim: Takže střídat po třech hodinách Nurofen a Paralen, zábaly na zápěstí, kotníky, a snažit se teplotu srazit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
7.3.15 18:17

@marmelada78 tez si ted pripadam jak pripad pro socialku, ze bych nejela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.3.15 18:19

@Petunye tak předně-mohla bys třeba diskutovat, když žádáš rady…
Každopádně bych nejela s dítětem s horečkou, nejprve bych tu teplotu srazila. Protože to by pro dítě bylo zničující.
Dál se ptám jako ostatní-co jí je krom horečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
@Bibi239 píše:
@marmelada78 tez si ted pripadam jak pripad pro socialku, ze bych nejela :lol:

Já tuplem, protože já bych ani nesrážela. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
@Bibi239 píše:
@marmelada78 tez si ted pripadam jak pripad pro socialku, ze bych nejela :lol:

Syn 3r měl od čtvrtka večer 40 horečky, nešlo to srazit, max. k těm 39, v pondělí jsem teda valila k doktorce, měl pořád 39,6, a teda dost kašlal, tak ho poslechla a řekla mi že na atb to není, že to ted má strašně moc dětí ty vysoké horečky, prostě chřipka, ale že kdyby to neklesalo i další dny tak mu je dá, nakonec je stejně dostal protože v úterý mu zas vyletěla horečka ke 40. Ale případ zakladatelky mi ještě přijde fakt v pohodě, nevidím tam důvod jet na pohotovost. Samozřejmě pokud se dítě chová normálně a nepadá do bezvědomí apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
7.3.15 18:21
@Zizalka píše:
Já tuplem, protože já bych ani nesrážela. :)

A tak nad 39 už teda srážím, ono to pak letí k těm 40 dost rychle, aspon u nás :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.3.15 18:23

Pokud by šla teplota srazit, dávala bych podle stavu antipyretika. Pokud by byla jinak čilá, normální, s pohotovostí bych ještě vyčkala. Přes den srážím teplotu jen tehdy, pokud vidím, že už je dítě zmožené. Antipyretika ji vždycky strašně dobijí, enormně ožije a místo ležení mi tu lítá doslova jak sjeté 8o :zed: :cert:. Na noc srážím teplotu, pokud leze přes 38 a pořád stoupá, nebo když se dítě probudí. V horečce mi dcerka po probuzení už nikdy neusne a když ano, jen klibne a hotovo. Drží-li se horečka na 38, chodím co hodinku měřit a jen pozoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
7.3.15 18:25

@marmelada78 Jo jela bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
7.3.15 18:27

@marmelada78 jednou jsem koukala na dokument jak melo male dite horecku kolem 39 a taky se to snazili srazit a dostalo nejakou krec ci co ze mohlo umrit ze bylo dulezite diazepan
Me jednou syn z niceho nemel ani kasel ani rymu nic proste „jen“ horecku 39 a zrovna jsme jeli smerem k pediatrovi a ja nevahala ani minutu a naklusala tam…nic mi nerekl jen ze nevi co to je a ze mam dat ibuprofeno s tim druhym sirupem a klesalo to nastesti
Ale ja jsem asi zase prilis ze plasim, ale rikam si vzdycky lepe plasit nez pak si rikat kdybych co bych,.,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.3.15 18:28

Nejela..protože je to normální… tak dvakrát jsme volali na pohotoovost když měl kluk 39, a tam nám řekli, že v žádném případě nemáme jezdit s dítětem co má horečku, že máme srážet a pokud by byl akutní stav, že teprve- např.. průjmy, zvarecní velký kašel a nebo třeba neustálý pláč- třeba ucho.. přijet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.3.15 18:30

@Elusa2 Jenže právě - pediatr na dítěti stejně nic nenahledí :nevim:. Já mám diazepam pro jistotu doma, sama lékařka mi ho nabídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.3.15 18:31

@Genovesa taky tak, prostě ty křeče se někdy objeví u horečky, to nikdo neovlivní- teďs nevím ten název, ale prostě někdo to má někdo ne… to pohotoovst nevyřeší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
7.3.15 18:33

@Genovesa ja vim no jen jsem se bala a vubec nevedela co dat a do nemocnice to nebylo a byli jsme blizko pediatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.3.15 18:33

Ale jednou jsem fakt ´byla vyplašená z teploty- měl angínu a prostě mi doktorka po telefonu říkala, nevozte, zabalte kotníky, zabalte ziápěstí a udělejte zábal.. pokadé to pomohlo… měl 40,2 po odečetní- do dvou hodin měl 37,5
Zkoušela něco zakldatelka???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
7.3.15 18:38

@Elusa2 co jsem cetla, tak febrilni krece nejsou nebezpecne, pokud nepresahnou 5 min ci tak nejak. Moje deti na to nastesti netrpi, ctyricitky s rudyma suchyma tvarema jsem zazila u prostredniho a zvladlo se to dokonce bez srazeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí