Poradna duly
Jana Čurdová
Agato, díky moc! Já to v pondělí strašně obrečela
Teď už je to trošku lepší…dorazila mě dr., která mě zabavila průkazku s tím, že mě ji vrátí až pokud ta krev dopadne v poho…chjo..ti doktoři ![]()
Jsem nedovzdělaná - oni Downi nemají nosní kosti, nebo nějaké změněné? ![]()
Jolmo, nee…v pondělí jsem byla podle UZV 13+0, takže termín 11.12. ![]()
Jolmo, no podle toho, co jsem pohledala na netu, tak nosní kosti nemají nebo je mají nějaký menší, či co…
berhu a to ti jako brali krev na tripple testy? Dyť to je ještě brzo a nechápu, co jiného by chtěli zkoumat. Promiň, tu paní neznám, ale asi jí schází empatie, když ti zabaví kvůli /jak to vypadá podle Agaty/ vlastní zbytečné podezřívavosti průkazku ![]()
Jolmo, právě že sranda byla, že já za toto vyšetření vyplázla 1500
Prostě proto, že se údajně nejedná o vyšetření, které standardně hradí pojišťovna…a je to právě kombinace UZV a biochemických testů (hladiny nějakých hormonů v krvi)…to právě budu vědět v pátek. No a z toho všeho se vypočítá riziko postižení. Ale jak, to teda netuším ![]()
Aha, tak to jsem nevěděla, takže když má někdo po tatínkovi knoflíček, tak ho taky můžou zařadit mezi potenciální Downy
- mně se příčí to srovnávání do řady - já vím, že do určité míry to platí, ale právě že jen do určité míry - to měj na paměti, až budeš zbytečně ronit slzy nad řečmi necitlivé dr., která by měla vrátit diplom, protože sebelepší dr. bude na houby, když nebude zároveň DOBRÝM PSYCHOLOGEM ![]()
Jo, a ten termín tedy máme stejný ![]()
Jo, tak to asi sdělím svému dr. při příštím kontaktu, aby viděl, jak se to někde dělá a bude mi zas tvrdit, že tady není doba a místo na placení UZ vyšetření - on ho dělá pokaždé a každé zadarmo
. A pokud vím, tak ty testy se fakt dělají až v 16.týdnu, protože dřív mohou vycházet falešně pozitivně a to stáří těhotenství je tam fakt hodně důležité - tak to jsem zvědavá, co z toho nakonec vyleze… ![]()
To já taky…příště už mě na to vyšetření nikdo nedostane ani párem volů…ono to nebylo povinně, prostě na naší dobré vůli. A my si s manželem řekli, že mimísek je pro nás natolik důležitej, že těch 1500 zaplatíme. No to jsme si teda pomohli ![]()
Holky, ta nosní kůstka prý u Downů do 14.tt vůbec není vyvinutá. Berhu, chybí vám víc než centimetr u toho NT, nenervuj se
Já jsem o tripple takhle brzy četla, že to je lepší, protože později, kdy to proplácí pojišťovna, je prý až 10% chybovost a maminky jsou zbytečně vyplašený a zbytečně jdou na amnio
No ale přístup tý dr teda protivnej ![]()
Tak to jsem teda úplný blázen - proč dělají tripple testy v době, kdy jim to vyhazuje nepřesnosti a nědělají je tehdy, kdy je to vhodnější a vyhnou se tak proplácení amnio
To postrádá logiku…
Agato, díky ![]()
Jolmo, já bych v tom raději ani žádnou logiku nehledala ![]()
Joo, logika
Když oni na takovýhle „drobnosti“ , jako jsou nový objevy a poznatky asi na ministerstvu nemají čas ![]()
Ještě se chci poptat, než budu muset zmizet, často se mi motá hlava, ale tlak mám dobrej, spíš vyšší, ačkoliv dřív jsem vždy měla dost nízkej.. Nevíte, čím to může být?
Ahoj mamči čekatelky!!!!
Teda Berhu jen jsem to v rychlosti projela, a protože těmhle věcem vůbec nerozumím, tak Ti mohu říct s jistotou jenom jedno… Zauvažuj, jestli není ten správnej čas změnit dr.
Vím, že by to bylo lepší ještě před těhotenstvím, ale to už jaksi nestihneš, viď
Hlavně se nenervuj, ať je mimískovi dobře… Uvidíš, že to bude nakonec dobrý. Ale pořád nedokážu nějak rozdejchat tu Tvojí dr. - nedr. ![]()
Jinak Jolmu a Agatu zdravím ![]()