prosinec 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
764
8.6.06 19:13

Ahoj holky!!
Jen tak nakukuju co se u vás přihodilo…
Zítra odjíždíme na hcaloupku na víkend,doufám že bude hezky,tak si snad odpočinem..

Dnes jsem byla na odběrech na všechny ty testy(krevní obraz,žloutenka…),brali mi 4 ampule,ještě s mým nízkým tlakem… :roll: Ale přežila jsem to 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
8.6.06 19:15

Ahoj holky,

vítám mezi námi Berhu, Soukupku a Tutinku , ať miminka pěkně rostou…

Lindule , je mi moc líto toho, co se vám stalo. Budu moc držet palečky, aby jsi byla brzy zase těhu a určitě se na nás přijď podívat.

To vyšetření, o kterém psala Berhu je holky to, co já teď absolvuju v Gennetu. Akorát že já mám doporučení dr., takže ho nehradím. Je to tzv. kombinovaný test v prvním trimestru, biochemie a UTZ a říkají, že je přesnější a má menší procento falešných pozitivit, než tripple. Prý by bylo ideální, kdyby se namísto tripplu dělal tento, ale jsou tam velké nároky na laboratoř (musí mít nějaký certifikát) a taky na toho ultrazvukaře (taky musí mít certifikát), takže dostupnost zatím není tak dobrá, jak by bylo třeba. A navíc to někteří dr. ani neznají… :? Prý se do PC zadají hodnoty hormonů, pak NT a další hodnoty, včetně přítomnosti nosní kůstky a PC to vyhodnotí… Jsem taky napnutá… :roll: Snad bude vše Ok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
8.6.06 19:17

Děkuji všem moc za podporu, tak jsem se už přihlásila k holkám do podzimních snažilek-miminka 07 tak doufám, že už to výjde mějte se moc krásně myslím na vás a občas k vám nakouknu jak se vám daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
8.6.06 19:21

lindule je mi to taky moc líto,i když lítost ti asi teď moc nepomůže,potřebuješ nejvíc pevnou oporu. Pár měsíců uteče jako vopda a budete zkouššet znovu,hlavně potom žádný strach :! Trochu vím jaké to je ztratit mimísko,i když u tebe je to horší,už jsi byla zvyknutá :? Já teda dvakrát potratila ale teď vydím naději a té se nevzdávám…Hodně štěstí i tobě :!

Proč jsi až v podzimu???To je příliš dlouho ne??

Vítám nové baculky :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
8.6.06 19:36

No já nevím jeden doktor řekl, že stačí počkat do prvních měsíčků a můžeme se snažit druhý v nemocnici říkal půl roku tak nevím co si mám vybrat. Hlavně se musím dát psychicky dohromady a stejně žádnou ochranu už nechci takže tomu nechám volný průběh a myslím že si to nsjde samo tan správný čas ( jen doufám, že to nebude moc dlouho trvat), takže to tak do toho podzimu vychází. Toto je nová dizkuze a není jich tam tak moc jako v těhotenství po potratu takže se i rychleji zorientuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.6.06 19:41

Holky,copak je to tedy to NT? Mám ve 13 tt 1,3…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
8.6.06 19:55

Mariko, NT je nuchální translucence, neboli šíjové projasnění. Měří se v prvním trimestru a vysoké hodnoty mohou ukazovat na Downův syndrom. Prý je to proto, že u Downů se v prvním trimestru hromadí tekutina v záhlaví, pak už je rozprostřena po celém tělíčku a na UTZ se to nepozná. Ale ty máš hodnotu nízkou, takže je to dobré. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
8.6.06 19:55

Verko, díky za info, aspoň že mám tlak v pohodě, protože jinak mám hlavu jak pátrací balón. Pořád vymýšlím, jak to provedu s tou amniocentézou, jestli mám kvůli tomu jet několikrát do Prahy nebo radši rovnou na delší dobu k našim do Frýdku a zkusit se k někomu vecpat tam, když tam chci vlastně i rodit :? To jsem si to zavařila…

Noono , takové věci se bohužel dějí :( Tomu nezabráníš, tak se tím moc netrap, mysli na broučka, bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
8.6.06 23:16

Ahoj, pročítala jsem si o čem dneska píšete. Na tom testu v prvním trimestru jsem byla před dvěma týdny (krev) a v pondělí jdu na UTZ. Bylo mi to divný, protože s Matějem jsem tam byla až později asi ten 16 tt. Informace o mě: jmenuji se Petra, dat.nar. 26.6.1978, bydlím v Praze, TP 21.12.2006 a čekám druhé dítě (první je Matěj a v říjnu mu budou 3). Další kontrolu mám v pondělí UTZ a v úterý gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
9.6.06 08:00

SEZNÁMEK

HANNAH85 — 31 let — ? — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola ?
NOONA — 23 let — Praha — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 12.6. Mimín VERKO — 26 let — Zábřeh — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 13.6. Fazolka, Hugo TUTINKA — 25 let — Brandýs nad Labem — čeká první mimčo — TP 4.12. — kontrola 28.6.
APOLENA — 30 let — Plzeň — čeká druhé mimčo — TP 9.12. — kontrola 4.7.
KRISTINAB — 24 let — střední Čechy--- čeká první mimčo — TP 10.12. — kontrola 21.6.
NOEMMI — 20 let — Ústí nad Labem — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola 28.6.
MARIKA01 — 21let — Praha — čeká první mimčo — TP 12.12. — kontrola 27.6.
JOLMA — 36 let — Frýdek Místek — čeká čtvrté mimčo — TP 11.12. — kontrola 19.6.
GINNY1 — 32 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 20.12. — kontrola 22.6.
VELCHI — 24 let — Praha — čeká první mimčo — TP 20.12. — kontrola 21.6.
MAKA — 26 let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 29.6.
SOUKUPKA — 25 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 12.6.
JUJKA — 28let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 22.12. — kontrola? Plaváček AGATA ---- 25 let — Praha — čeká první mimčo — TP 22.12. — kontrola 29.6. Prcek MAJA78 — 27 let — Jablonec nad Nisou — čeká první mimčo — TP 24.12. — kontrola ? BROKYNA — 26 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 25.12. — kontrola 13.6.
SSLUNICKO — 27 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 28.12. — kontrola 16.6.
SAJSA — 34 let ---Příbram — čeká druhé mimčo — TP 29.12. — kontrola 26.6.
STAZKA — 26 let — Tábor — čeká první mimčo — TP 30.12. — kontrola 14.6. Fifísek ALINKA — 32 let — severní Morava — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola včera PRASADKO — 36 let — Haar, Německo — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola ? LENA123 — 36 let — střední Čechy — čeká čtvrté mimčo — TP 31.12. — kontrola 21.6.
HAIDULE — 22 let — Praha — čeká první mimčo — TP 31.12. — kontrola 22.6.
TERRA — 26 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 1.1.2007 — kontrola 7.7.

POPELKA čestný host
DUHOVKA čestný host
LINDULE2 čestný host

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
9.6.06 08:09

Dobré ránko těhulky!
Tak snad jsem pochytila všechno a do seznámku to zapsala v pořádku :wink:

V pondělí jdu na kontrolu a jak se tady bavíte o šíjovém projasnění, tak to nám Dr. vůbec nedělala :cry: Teda aspoň v průkazce o tom není ani zmínka. Budu se jí na to muset zeptati…

Co se týče těch očiček miminek, je to normální. Nedávno jsem viděla dokument BBC Lidské tělo-těhotenství a tam říkali, že snad až ve 4.měsíci putují očička blíž k sobě, do tý doby je má hrozně daleko :wink:

Jinak aspoň něco pozitivního ve včerejším dni..Večer jsem zřetelně cítila pohyby :! Asi čtyřikrát jsem cítila stráášně jemňoučký kopanečky, až mi z toho vyhrkly slzy :lol: Bylo to fakt úžasný. Kopnul mě jednou, já si dala ruku na břicho a začala si s ním povídat. Pak i manžel a najednou mě kopnul znova a pak ještě dvakrát…
Tak doufám, že to nebyly střeva, dneska večer to zkusím ještě jednou…

Jo a dneska ráno jsem si měřila břicho přes pupík..Holky já mám 90cm přes břicho !!! To je strašný, co budu dělat v listopadu? :oops: A nejsou to žádný dva špeky, jeden nad pupíkem a jeden pod pupíkem.Je to jeden velkej jednolitej špek, kterej je naomak tvrdej… Asi si časem pořídím trakař, abych si to břicho mohla vozit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
9.6.06 08:23

Sajsa : Taky jsem měla Screening v I. trimestru hrazenej pojišťovnou, resp. jsem nic neplatila, byla jsem v Gennetu a 19.6. jdu znovu na krev - tripple testy(?) a 21.7 na UTZ znovu do Gennetu. Člověk má vždycky trochu strach, že to špatně dopadne, ale snad bude všechno v pořádku jako teď. Snížili mi riziko Downa na 1:6000. Doktor mi to oznamoval tak slavnostně :D . A já na něj jen vyjukaně koukala 8O .

Byla jsem u MUDr. Kulovaného, byl to moc milý pán a rovnou si mě objednal, moje dr. z toho byla na větvi, ale byla ráda, říkala, že je to dobře. Jinak by mi testy dělali oni. Hrozně se těším na ten UTZ mají tam velkou obrazovku proti lůžku, takže na něj krásně je vidět. Robo (přítel) tam byl se mnou a koukal vykuleně, ale už se těší na další UTZ, půjde zas :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
9.6.06 08:31

tutinka
My se chystáme do Gennetu okolo 20.týdne na doporučení Dr…
Už se hrozně těším na 3D UTZ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
9.6.06 08:31

Noono :

Taky mi šíleně roste břicho , ale nevím proč spíš pod žebrama, už od začátku a to jsem spíš hubla než tloustla. Dole už taky začíná být znatelný… Vždycky jsem měla lavórek, jediné co na mě bylo hubené bylo bříško :lol: . S tím se asi teď budu muset rozloučit, moc nevěřím, že ho po porodu zmenším na původní velikost :)

Jinak pohyby :? Dneska v noci se mi zdálo (??? musím se zeptat přítele, jestli to nebyla pravda :D ) že cítím pohyby, když jsem si na studené bříško položila teplou dlaň, ale já mám tak živé sny, že tomu moc nevěřím, asi spíš už blázním :twisted:

Přítele tvé kamarádky i jí je mi moc líto, bohužel se i takové věci stávají. Bude teď potřebovat tvojí podporu. Ty si to nesmíš brát moc k srdci, teď musíš být šťastná a pomůžeš jí to tak nejlíp překonat, než kdybyste spolu brečely… :cry:
Takových věcí se člověk vždycky bojí, ale on tomu člověk nezabrání, pokud se to má stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
9.6.06 08:34

Krasne dobre ranko tehulinky,
tak se hlasim po delsi pauzicce, nemela jsem vubec cas ve volnu na vas juknout. Byli jsme porad nekde, nakonec malej to zavrsil tim, ze ma zanet prudusek a antibiotika, takze mam zase starosti. Lumpik jeden, a co je tady noveho? Nevim jestli tech milion stranek, co jste napsaly za me nepritomnosti vubec nekdy prelouskam, tak prosim o rekapitulaci poslednich udalosti. DEKUJI :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí