Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
Tutinko - 14 dní je dost dlouhá doba, ale pak určitě přijde taková úleva, která Ti to všechno vynahradí!!!!
Mariko HALÓÓ!!!!!!!!! Tak jak??? Jsme všechny napnutý jak kšandy. Snad je všechno O.K.
![]()
Terro ani nevíš, jak Ti rozumim. Skoro mám pocit, jestli nežijeme s tím samým chlapem
Taky si někdy říkám, že kdybych nebyla těhotná, byla bych radši sama… Ale asi ne
Chlapi jsou prostě jinej druh ![]()
Leno a Noono já taky tvrdnu a pnu, nebojte
Sice nemám žádné zkušenosti, ale ani mě nenapadlo, že by to mělo znamenat něco zlýho… Zrovna dneska jsem koukala na net na těhotenský pásy a určitě si časem nějaký pořídím… Jinak Leně přeju hezký chalupářský víkend ![]()
A teĎ jedna s.o.s. otázka na konec. Od včerejška mě neuvěřitelně bolí hlava a protože jsem si nevzala prášek (jako obvykle), tak se mi to přes noc ještě rozjelo. Volám svojí dr., ale tam to nikdo nebere. Poradíte mi, jestli si můžu vzít nějakej prášek nebo jestli mám v tomhle stavu strávit celej víkend???? Asi zdochnu
HELP
![]()
Noono
Jo a ještě jeden dotaz… Co má šestinedělí společnýho s porodnicí??? Vždyť z porodnice mě pustí do 5 dnů (když se nic nestane) a pak už jsem vesele doma ne???? Jsem prvorodička, tak se možná ptam, jako úplnej pitomeček..... Ale fakt tomu nerozumim ![]()
Brokyno …taky mě občas bolí hlava a na všechny bolesti si prý podle dr. můžu vzít obyčejný Paralen (hlavně ne ten plus nebo něco takovýho…ten nejobyčejnější za osm kaček v lékárně) nebo Panadol (ale ten je podle složení úplně stejnej jak Paralen, jen dražší)…říkal ale tak max 2 prášci denně…
A odd. šestinedělí je všeobecně prostě hned po porodu a podle toho jak si těm dlouho nechaj, ne?…aspoň tak si to představuju já ![]()
Ahoj všem,
s chlapama je to občas na draka, ale stejně bych asi nějakýho doma chtěla a tak si nechám toho co mám, protože proč si zvykat na novýho. Žádnej není bez chyb a když není alkoholik a nemlátí mě nebo děti, tak se to dá zvládnout.
Brokyno nejelepší bude, když se na prášky zeptáš v lékárně.
Na oddělení šestinedělí tě dají hned po porodu a měli by ti tam vysvětlit, jak kojit, koupat a jinak se starat o dítě. Je to docela důležitý, protože když jsou tam kravičky, tak můžou dítě přikrmovat z lahve a umělou stravou bez vědomí matky a pak máš co dělat abys doma zvládla plné kojení a nesesypala se z toho.
Matěje jsem rodila u Apolináře a myslím, že se tam o děti starají dobře. Byla jsem tam měsíc (rodila jsem 8 týdnů před termínem) a měli jsme různé problémy od malé porodní váhy až po kojení, ale na krmení z lahve se semnou domluvili. Doma jsem to vyřešila kloboučnem na prso a lahvičkama od Aventu (podporují kojení).
To jsem se zase rozepsala a odbočila od tématu, no to jsem celá já.
Dneska a včera mě strašně pálí žáha, máte to taky některá nebo jsem v tom sama?
Petarko a Soukupko díky za rady, právě jsem polkla ten obyč Paralen, tak teď to snad bude lepší. Ideální by bylo, kdybych si mohla zalézt do postele a spát… Ale my tady na úřadě pokoje s lůžkovou úpravou nevedeme… Musím to vydržet aspoň do dvou a pak letim dom…
Brokyno a to tě nemůžou pustit dom, když ti není dobře?…stejně je hnusně a všichni jsou zalezlí nebo už frček na dovču ![]()
Tak jsem zpátky.
Prý mám nechutně zdravý zuby
paráda!
Tak už mám oběhaný všechny doktory, co musím mít…Se musím pochválit, že jsem šikulka ![]()
Brokyna Co vím, tak můžeš snad jen ten Paralen. Ale vysvětli to malýmu, abys nedopadla jako já
![]()
Soukupka Pálení žáhy mám taky
Není den, aby mě nepálila. Ptala jsem se nejdřív mamky a ta říkala, že nemám pít jedlou sodu, že to vysušuje sliznici. A včera mi obvoďačka doporučila buď Renie (nebo jak se to píše- je na to reklama jak maj rande dva v restauraci a chlap si objednává bylinkový čaj…) a ještě mi doporučila tekutý Malox. Dá se sehnat bez předpisu a je dobrej jak na pálení žáhy tak na ten můj žaludek.
Já jsem někde četla, že na pálení žáhy jsou dobrý mandle…mě to zatím nepostihlo (ťuk ťuk), ale až to přijde, tak je zkusím…stejně jsou mňam mňam ![]()
Petrarko domů mě nepustí… Kolegyně (jediná, se kterou se zastupujeme) šla dneska darovat krev a přístí týden má dovču… A občani jsou neoblomný… Není lepší čas jít na úřad než v pátek mezi 11 - 14 hod. Ale to se nedá nic dělat.. Mě lidi nevadí, pokud jsou slušný ![]()
Dneska už to vydržim a přes víkend se určo dám do kupy ![]()
Brokyno …to znám, taky jsem pracovala s lidma a klienti zá:,–(ně chodili v pátek když byla jediná kratší směna tak těsně před koncem a se samejma lahůdkama…tak to nějak vydrž…už bude víkend
![]()
To já měla lahůdky v práci každej den… Mno jo, vymahač
![]()
Brokyna Ještě chvilku a máš padla a před sebou víkend
Třeba tě bolí hlava kvůli změně tlaku…
Soukupka - mě na pálení žáhy nejvíc pomáhalo Renie. Po Maloxu a podobných věcech jsem se mohla pob…
Brokyna - Paralen je ok. Jinak podle mé zkušenosti nemá smysl ptát se na radu v lékárně. Mě při minulém těhu řekli, že mi nic neprodají a že si mám dát na hlavu mokrý hadr
.
Noona - břicho mi tvrdlo taky, brala jsem magnézko. Dr.mě pokaždé kontrolovala jestli se neotevírám (někdy i vnitřním ultrazvukem
). A jak už psaly holky na porod to vliv nemělo. Mě dokonce museli vyvolávat, protože mi odtekla voda a kontrakce nikde.
Marika - myslím na tebe. Doufám, že je všechno ok.
No to je pěkný..Jsem si myslela, že když mi tvrdne břicho, tak se aspoň u porodu budu rychle otevírat, ale jak vás tak poslouchám.. ![]()
Mě jen vyděsilo, že je to takhle brzo… Mno brzo..teď na to koukám..Ještě 6 dní a já jsem v polovině těhu
![]()
Holky!
Vera jsem narazila na gyndě na plakát, kde inzerují, že od září vám budou posílat každý měsíc zdarma na mejl 80-ti stránkový časopis určený pro těhule a pro maminky s dětmi. Tak kdybyste měli zájem: www.uzlicek.cz
Tak hlásím, že paralen zabírá… Hurá!!! Ale stejně se doma zavrtam do pelíšku, pustim si medvídka Pú a budu při něj usínat (to DVD s medvídkem Pú je pro mou 2,5 letou neteřinku
)… Už abyh byla doma… Už jenom hodinka a čvrt ![]()
Teď jsem měla špenátovou polívku a rohlík… Já vám teda povim, že tohle bych za normálních netěhu-okolností do pusy nedala
Ale teď jsem si tak pochutnala..... Neuvěřitelný, co se s člověkem děje ![]()
Noono dík za typ na uzlíček! Už jsem zaregistrovaná a dokonce jsem tam napsala, že jsi mě doporučila, tak jestli nás bude hodně, tak třeba vyhraješ 50 tisíc
A uspořádáš těhu oslavu ![]()