Poradna duly
Jana Čurdová
Tuti , tak aspoň kousek máš za sebou…
I když nervy to menší nebudou… Držíme všechny palce, co máme… ![]()
Jinak holky, co se porodnice týká, byla jsem absolutně pevně rozhodnutá pro Podolí, minulý týden jsem tam volala (chtějí registraci od 14.týdne) a byla tam tak nepříjemná sestra, že jsem z toho měla zkažené celé odpoledne (holt přecitlivělá těhule
) - vrhla jsem se proto na rodinu do diskuze Kde rodit a byla to pořád ta samá písnička - v Podolí skvělý přístup na porodním sále, ale příšerné šestinedělí… Já ale nechci příšerné šestinedělí..
Takže přehodnocuju, přemýšlím a mám pocit, že půjdu spíš k Apolináři. Sice nemají tak krásné porodní sály, ale stížnosti na šestinedělí jsou aspoň 1:1…
A mají laktační sestru.
Ahoj holky, ozývám se konečně po strašně dlouhý době, byla jsem na chalupě a pak mě nějak sklátila ta vedra. Než stihnu dočíst vaše příspěvky od minula, jsem tak utahaná, že se nezmůžu na odpověď, tak teď to napravím. Hlásím, že jsem taky byla na kontrole, konečně si našel čas i manžel, tak snad se mu to líbilo. Šla s námi i dcerka, ale moc velký dojem to na ni asi neudělalo. Jen od té doby řeší, kde bude to miminko spát, a má velkou starost, aby to nebylo v její posteli…
Od příště už mě můj doktor převelel do Gestu na Prahu 6 (zatím jsem chodila do Gestu u nás na pětce, krásně za rohem), tak jsem zvědavá… možná že se tam potkáme s Petarkou? A ještě někdo tu psal, že tam chodí, tak uvidíme
Jo, chodím k dr. Vicenovi. A další kontrolu s tripple testy máme 12. 7. A aby se to nepletlo, ve stejný den, ale dopoledne ještě odběr na Sullivana - divím se, od při minulém těhu ještě skreening na cukrovku nedělali.
Pohyby už taky občas cítím, i když s tím převalováním z konce těhotenství se to zatím (naštěstí) nedá srovnávat.
Holky, já bych už nejradši rodila, to horko je úmorný, taky bych si chtěla zase vzít něco hezkýho na sebe, dojít si někam na večeři… bez následků… A nesledovat zoufale váhu, protože jsem nějak přibrala, to z minula vůbec neznám, jsem jak balon na chůdách.
Ginny
Tutinko - taky držím palečky. Vím, že čekání na výsledky je nekonečný. Hlavně se teď šetři.
Noono - já ti snad ty pohyby začnu závidět
. Já už chci taky!
Skřítku - vítej. Já jsem poprvé rodila ve Vrchlabí a protože jsem byla moooc spokojená, doufám, že se nám podaří porodit zase tam
.
Ginny - to dcera reagovala ještě dobře. Ta naše nechce o miminku ani slyšet. Zatím se utěšuju tím, že to třeba ještě nechápe, ale jestli jo, tak to budeme mít v prosinci veselo
.
Holky, je tu někdo? Jsem doma sama a je mi nějak zle, bolí mě podbřiško, ale tak, že se nemůžu hnou, ta bolest mi střílí až dolů… CO mám dělat? Mám si zavolat taxíka? Kde je v Praze dobrá pohotovost? Apolinář???? Prosím, napište.........mám strach
Mariko , určo volej, lepší zbytečný poplach, než něco zanedbat. klidně apolinář, je to klinika, jsou dobří… Ale rychle.
Marika01
Jestli tu ještě jsi, hned si zavolej pohotovost! Lepčí vyšilovat než něco zanedbat
![]()
Mariko - určitě si tam dojeď, alespoň budeš klidná, že je v pořádku. Apolinář je dobrej a i péče docela ujde.
Také vítám skřítka .
Tutinko držím palečky ať je všechno v pořádku
Velchi jsem ráda, že se tcháni uklidnili
, někdy je to s nima těžký
, pokaždý když tam jedu, tak čekám co se semele, už je dlouho klid (že by před bouří
)
Jdu za Matějem, nějak nemůže usnou. Dobrou noc
Holky, teď jsem volala přítelovi, je v práci, trochu mi to ustalo, tak já nevím. Za hodinu tu bude, jeslti se to zhorší, tak pojedu sama, jinak na něj počkám, bojím se, aby to nebyl slepák, před rokem mi ho rozehnali a pak mi mudra říkala, že mi ho stejně raději vyndají, abych jednou neměla problem třeba až budu těhu
Tak snad to není tady…Bože můj…Tak mi držte palce, zkusím se ještě ozvat. pa.
Mariko, držím ti palce, ať to dobře dopadne!!! Mojí známé nedávno v těhotenství slepáka rozháněli, byla chvíli v nemocnici, a pustili ji domů…
Jinak já mám dobré zkušenosti s Motolem, záleží na tom, co máš blízko. Tak se drž!
Tak dneska jsem první
![]()
Přeji krásný ráno,i když u nás prší ,už třetí den ![]()
Mariko ,jak to dopadlo
![]()
Krasne dobre ranko tehulinky,
tak jak se dneska mate, ja jsem opet v procesu a k tomu mam pekne spatnou naladu, nekdy si rikam, ze by bylo lepsi, kdyby zenska mohla byt s detma sama, nekdy ten chlap je jen na obtiz. Takova ta koule u nohy. Me ten muj teda posledni dobou stve neustale, mam hrozny pocit prazdnoty a hrozne mi chybi cit, jak zacal podnikat, tak mam pocit, ze se zblaznil, uz dva dny prisel k ranu, pry se musel s kamarady odreagovat, nejhorsi na tom je, ze vsichni jeho kamaradi jsou „svobodni“ nemaji deti a rodinu a tak nevedi jak se k tomu postavit a to ze ho tahaji neustale nekam jim vubec nevadi, a on aby dokazal ze neni „pod pantoflem“ tak neodmita. Proste chlap. Dneska v noci jsem mela pocit, ze bych ho nejradeji necim prastila, a ve finale, kdyz nadava ze s nim nemluvim, tak mi jeste vynada, ze to je moje chyba a ze to se mnou nebude resit. Uz nevim co delat, obcas si taky rikam, ze jsem to druhe mimi nemela mit, ze kdybych odesla s jednim, tak by to asi bylo jednodussi. Nezlobte se, ze jsem po ranu nesu takovou hromadu spatne nalady, ale nemam to komu napsat. Tak jinak preji vsem krasny den. Opatrujte briska, ja jsem v tomhle pocasi uplne nemohouci, sotva jsem dolezla do prace, hrozne spatne se mi dycha.
![]()
Sajso,taky jsem slyšela o tom šestinedělí v Podolí,trochu mě pojímá hrůza,když to člověk slyší,ale my rodící matky v totalitě anebo blízké pototalitě jsme zocelený ,třeba můj zážitek z prvního porodu je opravdu nezapomenutelný
,sestry se chovaly jako kdyby si je přišla obtěžovat
a to ne jen při porodu ,ale i na šestinedělí ![]()
Terro,takový splíny máme asi každá
,taky ,když jsem čekala druhý mimčo,tak jsem si říkala „bože kdybych tak měla jedno ,zbalím se a táhnu“,jenže čas a starost o rodinu a děti tě z toho pěkně vyvedou ,vždyť co by jsme měly bez dětí.
Chlap je chlap a jiný už to nebude
.Mě taky přijde ,že ten můj o mě má měnší zájem než by měl mít ,ale to je asi těhudojem ![]()
Taky doma říkám,že by se měl připravit pokojíček ,alespoň o tom mluvit,ale to né ,to máme jiný starosti.
Naštěstí mám manžela vyloženě rodinného typa
![]()
Dobré děstivé ránko.
Mariko
Tak co, jak si dopadla
![]()
Terro
Nic si z něho nedělej. Mě taky občas chytají hrozný deprese… Včera jsem o tom přemýšlela a ten můj se zase vůbec nezajímá o malýho… Když mu řeknu, že kope, tak odpoví hmmm. Nesáhne si, nic. Že prý by to stejně necejtil
A když jsem mu včera řekla, že holky z práce to cítili, tak že prej on neví, jestli to je ono, že je to jenom takový šimrání. Tak jsem mu řekla, ať si sáhne na svoje břicho, jestli tam nějaký šimrání cejtí… No prostě někdy chlapa shodit ze skály
Fakt… Taky mě někdy napadá, že na to malý budu úplně sama a že jsem si ho vůbec neměla pořizovat
A že se odstěhuju k mamce a s manželem se rozvedu…
Doufám, že takový stavy nemáme jen my dvě, že je to asi v těhu normální… A asi se shodnem na tom, že bysme od těch našich poloviček čekaly více porozumění a víc zapojování, že? Mno jo..Jenže ty chlapy jsou vesměs úplně stejný, co? ![]()
SEZNÁMEK
HANNAH85 — 31 let — Královéhradecký kraj — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 13.7./14.7. Šlojma NOONA — 23 let — Praha — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 10.7. Mimín VERKO — 26 let — Zábřeh — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 24.7. Hugo TUTINKA — 25 let — Brandýs nad Labem — čeká první mimčo — TP 4.12. — kontrola 3.7.
PETARKA — 30 let — Praha — čeká první mimčo — TP 7.12. — kontrola 4.7. Piškotek APOLENA — 30 let — Plzeň — čeká druhé mimčo — TP 9.12. — kontrola 4.7.
KRISTINAB — 24 let — střední Čechy--- čeká první mimčo — TP 10.12. — kontrola 31.7.
BERHU — 28 let — Brno — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola 3.7.
NOEMMI — 20 let — Ústí nad Labem — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola ??? JOLMA — 37 let — Frýdek Místek — čeká čtvrté mimčo — TP 11.12. — kontrola 17.7.
MARIKA01 — 21let — Praha — čeká první mimčo — TP 12.12. — kontrola 25.7.
GINNY1 — 32 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 20.12. — kontrola 12.7.
VELCHI — 24 let — Praha — čeká první mimčo — TP 20.12. — kontrola 20.7.
MAKA — 26 let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola VČERA SOUKUPKA — 28 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 18.7.
JUJKA — 28let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 22.12. — 13.7. Plaváček AGATA ---- 25 let — Praha — čeká první mimčo — TP 22.12. — kontrola 13.7. Prcek LENA123 — 36 let — střední Čechy — čeká čtvrté mimčo — TP 22.12. — kontrola 11.7.
KATIK — 31 let — Jablonec nad Nisou — čeká druhé mimčo — TP 23.12. — kontrola 7.7.
MAJA78 — 27 let — Jablonec nad Nisou — čeká první mimčo — TP 24.12. — kontrola ??? BROKYNA — 26 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 26.12. — kontrola 11.7.
SSLUNICKO — 27 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 28.12. — kontrola 4.7.
SAJSA — 34 let ---Příbram — čeká druhé mimčo — TP 29.12. — kontrola 24.7.
STAZKA — 26 let — Tábor — čeká první mimčo — TP 30.12. — kontrola 17.7. Fifísek ALINKA — 32 let — severní Morava — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 20.7.
PRASADKO — 36 let — Haar, Německo — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 19.7.
HAIDULE — 22 let — Praha — čeká první mimčo — TP 31.12. — kontrola ??? TERRA — 26 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 1.1.2007 — kontrola 7.7.
DANDULAK — 30 let — Mladá Boleslav — čeká druhé mimčo — TP 31.12. — kontrola 4.7.
STRITEK — ? let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola ?
POPELKA čestný host
DUHOVKA čestný host
LINDULE2 čestný host