Poradna duly
Jana Čurdová
Koukám tady je někdo taky doma ![]()
Já jsem doma už 3.týden a občas mám pocit, že mě tady z toho hrábne
četla jsem zajímavou knížku. Tvoje dítě jako šance pro tebe. A tam se píše, že když se budeš strachovat, tvoje díte to vycítí…Takže já vím, že to bude v poho a malej je spokojenej ![]()
já pracuju doma, a momentálně zuřím,protože mi to nejde, což teda nikomu určitě neprospívá… ale za chvíli budu muset od PC a začnu se honit jinde, mám pocit, že je dnes úplně blbej den ![]()
To já jsem od začátku těhotenství na neschopence a asi na ní už zůstanu… Má to víc kladů, ale občas mě to doma fakt štve…
A co ti nejde?
ále připravuju do tiskárny bulletin a technika se proti mně spikla, nejde to převést správně do pdf, za chvíli tam s tím budu muset zajet a pomalu nestíhám, takže začínám vřít… ![]()
Tak to vytiskni ve Wordu. Tam se buletiny daj udělat taky…
Asi blbej nápad, co? ![]()
Tak ať se ti to nakonec podaří!
hm, jenže v tiskárně to po mně chtějí v pdf
. no nic, dneska končím, tady ještě sedím v županu…měj se hezky, hezký víkend a to podivné pondělí ![]()
Ahojte holky,
vidím, že se to tady začíná rozjíždět
Do této diskuze nakukuju už asi 14 dní, ale nechtěla jsem přispívat dřív než po UZ vyšetření, které mě čeká v 8tt. Nakonec jsem ale neodolala
Termínově to u mě vychází na první dny v prosinci. U dr. jsem byla v 5tt - potvrdil mi těhotenství, s tím, že pokud se budu cítit dobře, mám přijít za 3 týdny. Tak doufám, že to bude v pořádku! Chci se vás zeptat, jak se zdravotně cítíte? Mě už 14 dní trápí nevolnost, kterou mám téměř po celý den a mívám pobolívání v podbříšku. Ty nevolnosti mi kazí tu pravou radost z těhotenství
Říkám si, že to musí jednou přejít
a pak bude fajn.
Noono, ve kterém jsi týdnu? Já právě končím 7 (poslední MS 25.2.). Taky jsem teď byla 3 týdny na nemocenské, ale tento týden už byla poprvé v práci. Měla jsem pocit, že už to doma nedám, proto jsem ráda, že jsem se dostala znovu mezi lidi a přišla i na jiné myšlenky. Jak to, že už možná na nemocenské zůstaneš?
Zdraví
Katja
pěkně vítám, Katjan - jsem říkala, že nás tady opatrně nakukuje víc
, tak už nenakukuj a pojď mezi nás…
mě je blbě děsně, nezvracím, ale od samého rána do samého večera umírám - první dvě těhotenství jsem o nich vůbec nevěděla, u třetího mi bylo od pátého dne blbě a teď je to stejné, s tím, že intenzita je snad ještě větší - už mám dole skoro 2kg, protože se podívám na jídlo a obrací se mi žaludek, nemohu chodit ani nakupovat, takže mám pocit, že rodina bude příštích 6.týdnů umírat hlady, než to přejde…
Děkuji za krásné přivítání, Jolmo
Kromě stejných prožitků co máš ty mě navíc trápí zápachy. „Smrdí“ mi snad úplně vše! A z toho mě pak neuvěřitelně natahuje
Už týden nevařím, protože nesnesu jakýkoliv zápach z kuchyně. Ještěže mám úžasného manžela
- vše to chápe a snáší se mnou!
Naštěstí taky nezvracím, ale po ránu k tomu nemám daleko. Myslíš, že to po 3. měsíci přejde? Moc ráda bych si už těhotenství jakse patří vychutnávala!
Katja
mně taky vadí věci, které mi dřív nevadily, což mi teda dost komplikuje situaci např. v práci, kde to nechci říct dřív jak v 10.týdnu. vaření mi nevadí, ale i když si řeknu, že bych měla na něco chuť, tak si zkusím představit že to jím a … konec - zůstávám na jogurtech, ovoci a zelenině, džemech a oblíbeném malcau. nemůžu dokonce ani sladkosti, ani čokoládu - by mě zajímalo co to má za význam - zřejmě nějaký preventivní, protože naposled jsem přibrala přes 20kg a ty pak šly těžko dolů /poprvé 13 a pak 9/
. ale pamatuju, že to fakt kolem toho 12-tého týdne přešlo, takže si ještě užiješ, neboj ![]()
Co mě trochu uklidnilo, byl článek na netu: Je vám špatně? Vašemu miminku se určitě daří dobře! ![]()
Taky nechci, aby se to v práci dozvěděli už teď. Chci to říct až na začátku 4. měsíce. Nevím, jestli už něco kolegyně netuší, protože jsem pořád bledá a jídlu na obědě moc nedám. Naštěstí se zatím nevyptávají!
Vítám Katjan
Gratuluju!!
Jinak mě je suprově. Jen ze začátku těhotenství mi hrozně bolely záda a píchalo v podbřišku, jako bych to měla dostat. Proto jsem od první chvíle věděla, že jsem těhotná ![]()
Ale teď je mi už celkem dobře. Naštěstí nevolnostmi netrpím. Jen mě bolí prsa, manžel má zákaz mi na ně vůbec šahat a on by tak rád, když se mi už zvětšily o číslo ![]()
Jen když to přeženu s aktivitama, tak mě bolí v zádech a píchá v podbřišku. Ale kdybych tu neměla fotečku z ultrazvuku, tak bych tomu snad ani nevěřila…
Jo Noono, ještě před 10 lety bych si o takových skuhralkách jako jsme my s Katjan myslela, že jsou to trapné citlivky - holt na každého jednou dojde…
. a už vůbec bych nevěřila těm kecům o kyselých věcech a ejhle - dělají mi nejlíp a teď např., dělám bramborový salát, který jinak dělám jen 1× ročně /hádejte kdy/ - zítra z něho sice jen zobnu, protože mi zas bude blbě, ale aspoň ta představa ![]()
Jiank dneska to je 7+1. PM je 23.2.
Do práce už nechci nastoupit. A ani bych nemohla…Dělám v hodně stresovým prostředí, dělám vymahače
A to by asi pro mimčo dobrý nebylo…-
Moje doktorka to ví, proto jsem na rizikovým těhu.