prosinec 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2870
18.4.06 13:20

jolma:
V tomhle máš asi pravdu…Sama říkáš, že UTZ se prvnímu mrňousovi moc nelíbilo…
Pokora je asi na místě, ale kdo by takovým pohledům odolal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
18.4.06 13:25

Jolma, je to tvůj názor, který ti samozřejmě neberu.Jen bych chtěla poznamenat, že nebýt toho ultrazvuku, tak by možná spousta ženských umřelo…(mimoděl. těhotenství)díky tomu UZ doktor vidí, jak ten plod je na tom, jestli správně roste atd…Takže si myslím, že díky UZ, spoustě maminek ušetří trápení. Dokážeš si představit, že by jsi 9 měsíců (nedej bože)nosila postižené mimi?Já moc ne. Na druhou stranu je mi jasné, že naše maminy nic takového neměli a jsme tu.Jenže nevíme, kolik mimi umřelo, proto, že UZ nebyl, protože o tom se nemluví. To je zase můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
18.4.06 13:43

Ivan, když já mám několik dalších rozporů ve svém vědomí /a svědomí/ - poprvé teď půjdu na amniocentézu, ale vůbec si nejsem jistá, jestli s příp. negativním výsledkem /jak říkáš nedej Bože/ naložím podle očekávání okolí - vůbec si nejsem jistá, jestli bych dokázala zabít jakékoli své dítě…A co se týče zbytečných úmrtí - my jsme už takoví chytráci, že se mi zdá, že do toho chceme přírodě nějak moc zasahovat, ale ona ta selekce musí fungovat všude, fakt… Já vím, že se mi to kecá, protože mě nikdy nic vážného nepostihlo, ale i ve schopnosti podvolit se těm špatným zprávám vidím kus pokory - a rovnou podotýkám, že s náboženstvím ten můj názor nemá vůbec nic společného, jen to tak cítím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
18.4.06 13:49

To by bylo na dlouhé povídání a diskutování, prostě si myslím, že konkrétně ten UZ není na škodu. Spíš mi nejde do hlavy to, jak může přežít mimi, které má 900g, to bych řekla, že je proti přírodě. Na druhou stranu, dává to naději jak miminkám, tak maminkám a já jsem ráda, že doktoři jsou schopni i takhle maličké bezbrané tvorečky zachránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
18.4.06 13:52

no, to sem radši ani netahám… v přírodě jsou takové věci vyřešené hned, i když vím, že zvířata nemají city - no souvisí to s tím, že i ti naši předci byli na tu smrt tak nějak víc přivyklí - tedy pokud si lze na smrt zvyknout - já ztrátu každého svého blízkého nesu nesmírně těžce, ale 900g je možná trochu něco jiného :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
18.4.06 13:56

Zkusíme jiné téma, téma smrt, mě nějak neláká. :evil:
Jolmo, ty máš už doma dítko, nebo čekáš první?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
18.4.06 13:57

čekám čtvrté :lol: … nejsem náboženský fanatik ani socka, jen jsem brzy začla a tím pádem mohu pozdě končit, jak s oblibou říkám - nejstaršímu synovi bude letos 18 :wink: , a přesto mám věk americké prvorodičky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
18.4.06 14:04

Tak to ti závidim takové bohatství. :lol:
Já už budu muset jít, tak se tu mějte hezky maminky.Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
18.4.06 14:05

Koukám se tu nějak rozjela diskuse..Jen bych k tomu chtěla říct…Jsem pro tzv.selektivní výběr. Miminko, které by v „normálním“ světě zemřelo např. díky malé váze nebo vrozeným vadám, by podle mého názoru nemělo na tomto světě být. Pokud je skutečně nějaký velký problém, příroda sama selektuje např díky samovolným potratům.
Ale proti UTZ nic nemám..Naopak si myslím, že skryté vady může pomoci odhalit a následně po konzultaci s doktorem na to nějakým způsobem reagovat, např potratem. Proč zbytečně čekat do porodu a až po té např zjistit, že dítě má rozštěp páteře a nemá šanci na přežití…pro mě by, ač je mimčo moc chtěné, bych volila teď potrat než 9 měsíců nosit pod srdíčkem miminko, se kterým se po porodu budu muset rozloučit? :cry:

Ale radši přejděme k jinýmu tématu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
18.4.06 14:08

jo, o hnusných věcech už jsme se dnes bavily dost… :? . Já si půjdu na chvíli zdřímnout, odpoledne mám nějaké vyřizování, tak ať to ustojím… mějte se holčiny, pá pá :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
18.4.06 16:35

Ahojky, tak k vám patřím :-) Prcíka mám v albu Profi snažilek :D Je ještě hodně brzo, ale je na správném místě, tak teď jen počkat, snad vše bude OK. Mám přijít znovu za týden. Bolesti jsou prý normální i hodně silné a dokud nekrvácim, mělo by to být v pohodě.. Říkal, že mi samozřejmě nic zaručit nemůže a že ani preventivně nic dělat nejde, ale to jsem věděla, jen jsem si chtěla být jistá, že je v děloze .. Uff :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
18.4.06 16:37

Tak posílám velkou gratulaci!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.4.06 18:07

S radostí mezi nás vítám Agátu!
A blahopřeji vám holky ke krásným fotečkám z UTZ. Hned jsem je omrkla! Doufám, že ve čtvrtek výjdu z ordinace taky s takovou :wink:
Jsem ráda, že jste se zmínily o tělesné teplotě. Téměř od počátku těhotenství mám totiž mírně zvýšenou teplotu - 37-37,2. Pořád mi vrtalo hlavou, čím to může být. Díky za uklidnění! Pravda, už jsem to četla i na jiných diskuzích, kde se holky s tím svěřovaly - asi to bude běžné.

Navíc mám dost nízký tlak. Zjistila jsem, že mi hodně pomáhá pohyb - procházky nebo bazén. Nejhorší co pro mě je, když ležím doma u televize, přikrytá peřinou a to je mi za chvíli zima, pak horko. Jolmo, co děláš ty s nízkým tlakem? Poradil ti něco doktor? Vím, že by se mělo hodně pít, ale v kombinací s nevolnostma se do toho docela nutím. Přesto do sebe dostanu každý den 2,5-3l.

Zatím ahojky, letím na půl hoďky do bazénu :lol:

Katja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
18.4.06 18:53

Katjan - já s nízkým tlakem nedělám nic - vím, že nesmím nikde dlouho stát a nesmím být nacpaná k prasknutí…a taky vím, že na to neumřu :lol: , ale jinak nic - kromě takových těch rad jako štamprle po ránu asi nikdo nic lepšího nemá :wink:

Agato - intuice neklamala !, to jsem fakt ráda, ještě jednou gratuluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.4.06 19:45

Díky Jolmo, myslela jsem, že nízký tlak je v těhotenství problém a že to bude doktor řešit. Krevní tlak jsem měla vždy nižší a teď je to ještě výraznější. V současném stavu s tím asi nic nenadělám. Téměř pořád mám studené ruce a nohy a dělá mi problém se zahřát.

Agáto, od počátku se taky potýkám s nějrůznějšíma bolestma - píchání, bolesti jako při menstruaci, napínání vazů, bolest v podbříšku. Myslím, že už celkem odhadnu, jestli je to nebezpečné nebo ne. Ze začátku mě to vylekalo a stále jsem hledala na netu, jestli není něco špatně. Stejně jako píšeš ty, je důležité, že to není doprovázeno krvácením. Myslím, že kdyby bylo něco v nepořádku např. silné křeče, poznáš, že to není OK.

Katja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital