prosinec 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3892
1.5.06 17:36

Blbé je, že pokud nejsi velká nadnárodní korporace, která si za zaměstnance účtuje třeba i 25000 za hod /to nekecám, v takové pracuje známý/, tak tě vlastně celá situace nutně staví do situace, kdy jdou tyhle dvě strany - zaměstnanec-zaměstnavatel jakoby proti sobě, aniž by chtěly - prostě jen hájí své zájmy. No my to nevyřešíme, ale možná můžem aspoň trochu něco změnit svou účastí ve volbách, rozhodně bych nechtěla být z těch, co jen kritizujou a přitom nehnou prdelí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 17:44

Opět souhlasím - nechápu ty, co nechodí volit a pak nadávají, kudy chodí. Mě bylo 18 v roce 1990, takže jsem vlastně po listopadu nechyběla nikdy ( a předtím bych klidně chybět mohla, stejně to byly volby - nevolby :D) a ani letos nebudu. Chtělo by to nějakou změnu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 17:48

Taky doufám že nastane…
Hele, koukala jsem te´d na ty šátky. Myslela jsem že si objednám Vatanai, ale našla jsem www.babysatky.cz a ty se mi docela líbí, protože jsou přímo z místa původu a ještě o něco levnější. Kubáňová navíc stojí nohama pevně na zemi, děti si rodí doma srozumená sama se sebou a určitě by neprodávala šmejdy. Navíc na Vatanai si myslím tady někdo stěžoval, že čekal dlouho na dodání…konkurence je obrovská, ale ještě by mě mohlo hřát, že se někdo v Guatemale za můj nákup najed :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 18:10

Já se přiznám, že už dlouho nakukuju do šátkové diskuze na Rodině, takže jsem posbírala zkušenosti maminek.

Indické jsou prý poměrně tenké, komfort nosiče bude asi horší, než u ostatních.

Guatemalské jsou prý pro nosiče dobré, ale zase poměrně silné, je v nich hlavně v létě vedro. Tyto dvoje prodává J.Kubáňová na baby šátcích.

Vatanai je chválen, i když slyšela jsem i názor, že je lepší byť o pár cm širší šátek.

Storchenwiege jsou chválené hodně, prý jsou lepší, než Vatanai a cenově celkem přijatelné, jsou to německé šátky. www.vbavlnce.

Didymos je srovnatelný se storchenwiege, je prý snad ještě trochu jemnější. www.didymos.cz A mají krásné vzory, některé šátky i s přídavkem vlny, pro chladnější podnebí.

Takže guatemalské, pokud chceš podpořit místní domorodce, určitě nejsou špatné. Pořádají i kurzy, tam by měly být v reálu vidět. Storchenwiege a didymos se dají i půjčit (za poplatek), pokud se pro něj pak rozhodneš, odečtou ti půjčovné z ceny šátku.

Uf. To je v rychlosti, co jsem „nasákla“… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 18:16

No vidíš, jsi dál než já :lol: . Didymosy jsem viděla v reálu na výstavě a ten materiál hlavně těch jakoby jednorevných žakárových byl moc příjemný, ale já bych chtěla proužkovaný veselejší, tak mrknu ještě na ty „bavlnkové“.
U nás ale léto stejně skoro není, rozhodně je větší část roku kosa, tak možná bude ta Guatemala lepší :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 18:20

Bavlnkové jsou i jednobarevné i proužkované. I didymos má proužkované… Já jich asi budu mít víc… :oops: Ne, že bych si snad nemohla vybrat. :! :D Když bude nosit i muž, bude potřeba delší a já zas nejsem žádný slon, tak bych uživila kratší. Prostě si tu potřebu více šátků umím zdůvodnit. :D :D

No, guatemala je u nás skutečně většinu roku víc než dobře použitelná. :wink: Pokud nám to červenec a srpen nezkazí, budeme mít letos krásnou zimu… :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 18:25

Mě to nepřipadá jako nějaká zvláštné rozmařilost míc více šátků… :D Střelené mi připadá např. střídání barev kočárků co dva měsíce, jak jsem teď někde na Rodině četla - to byla moje kmenová stránka, ale ta diskuze tam mi připadá strašně nepřehledná, trochu jakoby celý ten web usnul na vavřínech - za těch 5 let se téměř nezměnil, nevidím žádné progresivní kroky což mě trochu mrzí, protože je tam strašně moc lidí a ti by si to zasloužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 18:31

Jejda, tak to se mi ulevilo! :D Střídat kočárky to jsem ještě neslyšela. Na Rodinu taky občas chodím, i když víc číst. Je to jak píšeš - dost nepřehledné, problémy s listováním v diskuzích, tam než člověk vystopuje co chce, byl by v důchodu, zvlášť v diskuzích o tisících příspěvků. Zlobí to a taky by to chtělo změnu. To ale asi volbama změnit nepůjde… :wink: Koukala jsem tam i na diskuzi podle narození, ale tady je mi nějak sympatičtější. A hlavně mám pocit, že se na rodině ty diskuze občas docela zvrhávají, chodí tam i dost prudičů. Tady je to nějaké klidnější. :) Ale šátková diskuze je na rodině bezkonkurenční… :! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 18:38

No možná to bude tím, že šátkuje určitá specifická skupina lidí, co má minimálně jeden životní směr podobný, což v ostatních diskuzích nebývá. Vpodstatě to je životní filozofie.
A s tím střídáním - já jsem z toho minule dost těžila, protože některé ženské koupí kočár, pak se jim za 3.měsíce znelíbí, tak ho prodají zánovní za polovic a kupují další - koupila jsem tak golfky za 3, co stály původně 8,5. S takovými metodami by mě ale chlap vyrazil razdva, proto se tomu výběru pečlivě věnuju už teď :wink: . A taky mám díky těm zkušenostem upřesněné požadavky, takže jsem možná trochu vybíravá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 18:44

Tak to je určitě pravda. Občas se mě někdo ptá, jak to budu dělat s dvěma kočárama a když říkám, že budu mít jen jeden, bo mimi bude v šátku, koukají tak, že bych řekla, že mě udají na sociálku coby matku týrající své dítě. :wink: Zjevně je to pro někoho nepochopitelná filozofie.

No, s tím, že zánovní kočár o dost levněji prodají, to je pravda. Ani u nás by ale toto neprošlo. Taky proto vše promýšlím pečlivě - vidíš to i se šátkama. :wink: Ještě promýšlím i pleny, takže studuju i plenkové diskuze. Docela se mi líbí bavlněné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
1.5.06 18:46

Jé, holky, díky za info o šátcích, já bych taky chtěla :wink:
Zatím jsem po nich nepátrala, ale koukla jsem na vaše odkazy.
Moc o nich nevím, tak bych asi potřebovala nějaký kurz a naučit se je vázat, u těch babyšátků dělají kurzy i v Brně…jinak bych nevěděla, jakou délku a ani bych nechtěla vidět ten úvaz, co bych vytvořila :lol: :lol:
Já jsem dost vysoká (180 cm) a taková hubenější (kolem 62 kg), jaká je vhodná délka? Asi záleží, co bych chtěla vázat, že? :oops:

Kočárek máme, to řešit nemusím, ale pamatuju si na ty vytahaný ruce a nachozený kilometry, když se malá narodila a trpěla na prdíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 18:50

Tak na pleny si sahat nenechám - myslím, že se snažím chovat k životnímu prostředí celkem rozumně, takže jednorázové mi snad projdou. Mám za sebou látkoplenkování u těch dvou, minule jsem byla mužem donucena kupovat je taky, ale sám po pár týdnech uznal, že to byla chyba - my hodně cestujeme, ne žádné štreky, ale popojíždíme a neumím si představit, že sebou vláčím počůrané pleny. Já jednorázovky považuju za geniální vynález, pravda je to trochu o lenosti, ale v tomhle případě si ji vzít nenechám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 18:51

Jujko , na všech těchto stránkách jsou doporučené délky podle úvazů, které chceš vázat. Mě se líbí kříž s kapsou - do toho se dá dát mimi i jako do kolébky a na ten je potřeba dlouhý…

A jinak i na www.babysatky.cz i na www.vbavlnce.cz jsou návody na vázání, na bavlnce opravdu precizně nafocené a popsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
1.5.06 18:55

Ahojky tehulky,
uz delsi dobu k Vam nakukuji, jsem puvodne z diskuze TPP, byla jsem tam spolecne s Alinkou, nevim jestli je ta spravna chvile abych se pripojila k Vam, mam porad veliky strach, jestli neni jeste brzy. :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 18:56

Jolmo , tak to ty už máš s látkovkama odslouženo :D Já ne a navíc Kája má pleny pořád, zatím chodí na nočník jen někdy, ty svěrače taky necítí tak, jako třeba my. Takže tam mám trochu výčitky, že produkujeme a produkujeme. Myslím, že to dopadne tak napůl, na cesty budou jednorázovky (i ty se prodávají eko - www.rozmaryna.cz ) a na doma bavlněné. Ony už to nejsou takové ty klasika čtvercovky - nežehlí se, jen vyperou, nechají uschnout a je to. Přes ně vrchní kalhotky, mají i vlněné, ty jsou prý moc fajnové. www.plinky.cz :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí