prosinec 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3892
1.5.06 13:30

Zdravím všechny už z domova :wink: , včetně „nováčka“ Apolenky.
U nás je teda kosa a po slunci ani památky, čekala jsem že bude i sněžit, což se zatím nekoná, ale včera po návratu bylo 4,8C :cry: .
Začínám mít malý problém - ještě tak 14 dní a budu muset opustit své dosavadní oblečení. Situace se totiž začíná pomalu obracet - jak jsem zpočátku nemohla pozřít ani sousto, tak teď naopak musím jíst každé 3 hod, protože mi jinak je blbě - bohužel se neodbývám jen jabkem, ale přilepšuju si, takže budu muset asi popřemýšlet nad jídelníčkem, protože tlustoprdem fakt být nechci, ono se to děsně blbě shazuje potom :cry: . A taky dočítám knihu Pilates v těhotenství, abych věděla jak správně na to a hodlám se začít pořádně hýbat /muž mě pobízí každý den :D /, protože jinak snad neporodím…
K tématu kočárek : proč vybírám už teď jsem vysvětlila, ale jinak já si budu taky pořizovat i šátek, protože je to super - malý nikdy jinde nespal - teda pravda, měla jsem babyvak, ae doma prostě v ničem jiném neusnul. Babyvak byl dobrý, ale jak byl malý těžší, tak to hodně zatěžovalo jedno rameno, čemuž se doufám s šátkem vyhnu. No a jinak máme zahradu, takže na ní by se prckovi asi bez kočárku spalo špatně - výhodné je oboje.
A sex: to jsem ráda že jste to načly - já bych si sice nemohla dovolit „připustit“ jej jen 3×, protože holt je můj muž kanec, ale frekfenci jsme dost snížili a zpočátku to dělalo dost velké potíže - teď už jsem se přestala tak bát a začíná se to zlepšovat, tak se doufám atmosféra definitivně vyčistí. Můj muž je holt na sexu závislý :lol: a i když pochopení má, nese to těžko.
Tak, je to dlouhé, ale já jsem tu dlouho nebyla… :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 13:38

Ahoj Jolmo,

myslím, že dosavadní oblečení asi bude muset brzy opustit většina z nás jak to tu tak sleduju… Mi nepřijde, že bych se nějak cpala, ale mám bříško nějak nafouklé a splasknout zjevně nechce. :)

Kočárek nějaký určitě budeme mít, i když na šátek se vyloženě těším… Myslím, že to musí být dobré i třeba doma, když je večer mimi mrzuté, šup s ním do šátku a bude klid. 8) Krááásně si to představuju. Uvidíme v reálu. :wink:

Sex asi není proč odmítat, když je vše v pořádku a nedělá to žádné problémy. :wink:

A jak se vlastně na mimi těší starší sourozenci?

Jujko , zdravím, je dobře, že je ti lépe… :)

Holky, nezapmeňte se dnes nechat políbit pod stromem. I když tady najít kvetoucí, to bude detektivka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 14:40

No, tak po obědě už došlo i na rozepnutý zip u kalhot :roll: .
Líbat se dnes asi nenechám, jednak tu nic nekvete, ale hlavně děsně leje. nemíním vylézt z baráku. Jo, mohla bych si nad hlavu umístit tulipán z vázy :D .
Starší sourozenci to mají asi takhle: nejstarší to ještě neví, sice asi tuší, ale nějak nebyla důstojná příležitost sdělit mu to, neb je furt někde v luftu, prostřední holka se chová normálně, akorát mě upozornila, že pokud by to náhodou byla dvojčata tak se stěhuje :lol: /no objektivně na ní bude největší pomoc/ a nejmladšímu jsme to ještě neřekli, protože to neví zatím všichni příbuzní a on je děsná klepna - včerra např. během jízdy budem stačil vyklopit svému cca stejně starému soukmenovci nejen adresu, ale i jak máme velký dům, kde pracujem a divím se, že neskončil u výše konta :lol: :lol: :lol: - takže ten je poslední, aby někoho nepřekvapil. Ale těší se, teď u oběda říkal, že by chtěl miminko, že by z nběj pak něco mohlo vyrůst a když jsem se ptala co, tak řekl „třeba kluk“. Načež jsem se zeptala co by se stalo kdyby vyrostla holka a on pragmaticky odvětil, že to neva, že i holky někdy hrají hokej :wink: :lol: , takže myslím, že bude spokojený. Totéž se bohužel jistě nedá říct o všech dospělých v našem okolí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 14:42

oprava, cestovali jsme samozřejmě busem… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 14:57

No, tady to vidím tak na břízu, jinak nekvete taky nic… Ráno jsem si říkala, že do odpoledne by to třešeň na zahradě mohla stihnout, ale ta nesdílí můj názor… :wink: Naštěstí (zatím) neprší, tak aspoň něco…

Tak hlavně, že se děti těší (myslím, že se dcera neodstěhuje ani kdyby to byla dvojčata :wink: ), zpravodajovi bych to v případě potřeby utajení taky radši neříkala. A z dospělých bych si taky moc nedělala. Je to vaše dítě, nic po nich nechcete, tak co. Je to krásné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 15:00

já si většinou z nikoho nic nedělám, bohužel se totéž nedá říct o nich, ale to už si musí vyřešit sami… Jsem šťastná, protože zakhle jsem to chtěla /no možná ještě o malinko jinak, ale třeba to přijde :wink: / a všichni mi mohou vlézt na záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 15:10

Já občas nechápu, proč pořád všichni řeší něco, do čeho jim v podstatě moc není… Pozoruju to v okolí poměrně hodně, naštěstí příbuzní jsou v pohodě a ostatní ať se třeba po..... Máme i kamarády, kteří pořád řeší, proč něco děláme tak a neděláme tak, nemusím asi říkat, že často se nevidíme. :wink: Myslím, že tyhle tendence mají lidi, kteří sami nejsou úplně spokojeni, tak hledají způsob, jak otrávit i ostatní. U nás marně. A u vás zřejmě taky.

A kolik by jsi chtěla dětí optimálně? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 16:23

S tím počtem dětí je to tak : jako puberťačku by mně nenapadlo, že budu mít víc jak 2 děti, cca v 19-ti jsem chtěla 3 /vždycky jsem tvrdila, že to třetí porodím v roce 2000 :D /, pak se to ale na několik let seklo a dlouho to vypadalo že už jsem skončila, nakonec jsem stihla v tom roce 2000 aspoň počít :wink: a další dítě bych měla klidně hned do roka po tom třetím, ale muž už se na to necítil, až letos v únoru usoudil, že to jedno ještě zvládne :lol: . Ale já každému kdo si myslí že jsem nějaký hrdina říkám, že si to jen mohu dovolit, protože jsem brzo začla - vpodstatě je to jako bych měla 2× 2 děti, což je určitě rozdíl oproti 4 za sebou, to je asi fakt hrdinství :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 16:28

No, 2×2, to vypadá trochu lépe zvládnutelné, než 4… :D Mám kamarádku se 4 - mají 9,6,3 a rok… Obdivuji jí, jak to vše zvládá. A to ještě maluje a studuje. :wink: A tvrdí, že nejvíc utahaná byla, když byly děti dvě, teď že už se vzájemně zabavují a ona je v pohodě… Něco na tom možná bude, ale já nezačla brzo, takže myslím, že moooožná někdy ještě jedno, ale muž zatím rezolutně říká ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 16:34

No, ale přiznejme si, že ty už jsi hrdinka teď a nepotřebuješ si nic dokazovat, takže není nutné kvůli tomu zvyšovat počet dětí :lol: . Já si taky myslím, že dvě děti kousek za sebou jsou docela odpovídající, ti dva starší mezi sebou mají dva roky a já s bráchou tři a je to myslím OK, ale teď už si zas myslím, že kolem jednoho nebudu muset tolik skákat, že bude samostatnější a třeba mi i trochu občas pomůže :wink: . Nicméně sama sobě si někdy připadám padlá na hlavu, kdo mě zná a znal, určitě by nikdy neřekl, že budu taková mamina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 16:48

Já si nějak ani jako hrdinka nepřipadám. Asi jsem trochu flegmatik. ( I když, kdo mě zná, pochyboval by… :D ) Prostě to beru, jak to přichází… A když by přišlo ještě jedno… :wink: I když - ještě ani nevím, jak to bude vypadat za chvíli s dvěma, tak radši moc nekřičím. :D

Mě ani nepřipadáš trhlá… Kdybych měla volit, jestli jedno, nebo čtyři, asi volím spíš čtyři. Ale je to jasně i o podmínkách v té které rodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 16:54

No s těma podmínka to tady radši ani nebudu vířit :oops: , řekněme že jsou mírně nestandardní, ale co se týče zázemí - léta jsem pracovala a pracovala a pracovala a obětovala tomu vlastrně dětství těch dvou, teď mám zázemí dobré a jakkoli to někomu bude připadat sobecké, začínám napravovat chyby :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 17:07

To mi vůbec nepřipadá sobecké. Obzvlášť když, jak říkáš, napravuješ chyby… :wink: K tomu mnoho lidí ani nedojde. :)

Já jsem taky celkem nestandardně chodila od Káji necelých 4 let do práce ( i když jen na dopoledne) - byla jsem tak trochu za exota, bo jinak mamky dětí, co chodí s Kájou do školky a teď do školy, nepracují. Já už rok taky ne, co začala i do školy, asi bych to špatně stíhala a navíc jsem byla docela uhnaná. A k tomu - i přes snahu se vzdělávat a nasazení v práci - stále neperspektivní. Prý zaměstnanec, u kterého šéf nikdy neví, jestli kvůli postiženému dítěti druhý den přijde. Strávila jsem na paragrafu za víc než 2 roky asi 14 dní a jestli druhý den přijde, neví nikdo. Klidně mě může po cestě porazit autobus stejně jako ty, co děti nemají. Takže jsem si řekla dost a zůstala doma. Teď si studuju, ještě s dalšíma lidma se tu snažíme dělat něco pro postižené lidi (přeci jen jsem celkem akční, takže jen sedět, to by mi nešlo) a mám klid… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
1.5.06 17:20

no, já dnes jsem vlastně tak trochu zaměstnavatel, takže si umím představit, že to není jednoduché a právě proto si myslím, že cesta není ve zvyšování porodného a rodičovských příspěvků, ale právě v utváření pracovních podmínek pro rodiny s dětmi - kdyby byli zaměstnavatelé nějak, tedy logicky nejlépe pomocí např. odvodů motivováni k zaměstnávání matek třeba 50-ti dětí, tak ti nic podobného neřekne - prostě se mu vyplatíš. Zatímco dnes je to spíš tak, že tě odřou kde můžou /myslím stát/ - takový Hyundai naslibuje hory doly, nadělá tady binec a až nastane recese aut tak zabalí svoje saky paky a půjde do pryč, zatímco relativně malý, ale stabilní zaměstnavatel, ten nikomu za pozornost nestojí…asi to sem nepatří, ale je to diskuze k tvému oprávněnému pocitu a stejně oprávněnému pocitu zaměstnavatele - ani jednomu to stát neulehčuje :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
1.5.06 17:30

Souhlasím. Úplně se vším co píšeš. U nás není jednoduchá ani pozice matky s dítětem, ani pozice zaměstnavatele. Máma je taky zaměstnavatel, tak to vidím i z té druhé strany. Dlouhodobě neřeší otázku zda mít, nebo nemít děti ani porodné, ani větší RP. Spíš je to o tom, že na vlastní kůži vidím, jak se „pořízením dítěte“ člověk změní ze zaměstnance, který je snem každého šéfa v zaměstnance, který ať dělá sebevíc a sebelíp, než třeba kolega - muž, prostě nikdy nebude na jeho úrovni, protože… Toto by opravdu bylo třeba řešit, protože to je skutečně problém, který řadě lidí nedovolí mít třeba i to druhé dítě. A co tak koukám okolo týká se to všech mamin, nejen nás, co máme postižené dítě. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí