Prošlé jogurty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
486
24.1.18 09:36
@Ketris píše:
@Laurie Já mu to říkala x krát, ale marně. Na tohle jsem fakt sakra háklivá, a to dost :zed: už jeho hlídání skončilo, kdo ví co by jí dal příště…

některý lidi to prostě nechápou, leda hlídat u tebe doma kde nic zkaženýho nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
24.1.18 09:36

@Ketris pokud nebylo nafoukle vicko a plisen na povrchu, tak mu nejspis nic nebylo. Snad tatinek alespon ochutnal nez dal diteti. Ja teda nemam rada prosle potraviny (nemam z nich dobry pocit), ale nedelala bych z toho tragedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
24.1.18 09:38

@vertunka Já mám z toho prostě respekt, jako malá jsem měla salmonelu a žloutenku, takže vím co to obnáší, proto to takhle i řeším :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
24.1.18 09:49

@Ketris Jestli nebyl vyloženě plesnivý, což nepředpokládám, tak bych z toho nic nedělala. Dítě bude v pořádku. Nám se kdysi stalo, že dcerka si schovala lahvičku se sunarem a po 14 dnech ji vytáhla ze své skrýše a samozřejmě se z ní napila. Byli jsem pár dní na pozorování v nemocnici, ale nic jí nebylo. Ani průjem, žádná listerióza. Spíš bych dávala pozor na přípravu masa nebo na vajíčka, aby byly dobře tepelně zpracované. Hodně omývat zeleninu a ovoce. Kamarádce vlezlo batole do koše, kam odhodila sáček od syrového kuřete, a salmonela z toho byla. Ale to je spíš nešťastná náhoda. Neteř dostala salmonelózu ze zmrzliny prodávané u stánku. My jako děti jsme jedli pěnu vyšlehanou ze syrových bílků s ovocem, míchali jsme si žloutky s cukrem, babička dělala vaječný koňak také ze syrových vajec, vajíčka na hniličku byla také dost často k snídani. Nikdy nám nic nebylo. Ale svým dětem bych si to dát už netroufla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
24.1.18 09:52

@s.y.p.t.a Jo, myslím, že si krásně vypsala co je rizikové… ten jogurt ne, protože pokud vydrží po celou dobu své trvanlivosti v nezměněné podobě, tak v něm nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
24.1.18 09:57

Děkuju za uklidnění :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.1.18 10:06

Moje dítě, šestileté a rizicích syrového masa poučené - zvlášť potom co máme kocoura a krmíme syrovým se včera zničehonic rozhodlo, že si kousne syrového řízku 8o :mrgreen:
Nechápu co jí to popadlo. Kuřecí, stehenní, už obalený ve strouhance, připravený na smažení. Nevím, normálně takhle pitomá není, možná si myslela, že už jsou hotový.. Takže nějaký jogurt mě teda rozhodně nerozhodí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
24.1.18 13:56
@Ketris píše:
Ahoj holky.z hruzou jsem zjistila, ze muj otec dal dceri (11 mesicu) 15 dnu prosly jogurt :pocitac: :pocitac: Vycetla jsem na netu, ze tyden prosly jogurt je v pohode, ale vic jak 14 dnu je uz dost.. bojim se, aby z toho nemohla mit nejakou nemoc. Prujem ani jine strevni potize zatim nema,. Co muzu ocekavat? Muze se stat, ze by se mohlo objevit nejake horsi onemocneni - listerioza, salmoneloza nebo neco jineho? :zed:

Klid. Výrobci se chrání a datum spotřeby je doba, kdy bude jogurt nastopro v pořádku, většinou se dá klidně týden dva po tomto datu jíst. Pokud by v něm nějaké nežádoucí bakterie byly, už by ho rozložily. Takže jestli měl normální vůni, chuť a konzistenci, nic mu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.1.18 15:42

Kdyby s ním něco bylo, tak už by se to projevilo. Já včera v práci, když jsem si otevírala jogurt zjistila, že je přesně měsíc prošlý :lol: A byl stále ok, žádná plíseň, moc dobrý ;) Myslím, že by to malá nejedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.1.18 17:29

V klidu, pokud nebyl plesnivej, nic mu být nemůže. Byl bílej? pokud jo, tak ty bývají na 99,9 procent v pohodě i hodně dlouho po expiraci, tam se moc nemá, co zkazit, ovocný jsou náchylnější na plíseň, ale taky lecky vydrží i těch 14 dní po expiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
27.1.18 07:28

@Ketris silenim nic nezachranis. Bud se pokadi nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie