Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@roksy25 píše:…Ať si prdne taky
Tak bych jí s klidem řekla. Maminko/Tchyně/Babičko, tak jestli Vám přijde podlaha špinavá, tak tamhle je hadr, tak voda, tam koště a můžete začít. A na zaprděný prostor, bych jí řekla, ať si prdne takyJinak bych to neřešila, jen jí slušně dala najevo, že jí do toho nic není..A nekaž si tím vztah
Na poznámku o zaprdění prostoru bych odpověděla, že jsme chtěli ať se cítí jako doma… ![]()
@dragoswoman1 píše:
Na poznámku o zaprdění prostoru bych odpověděla, že jsme chtěli ať se cítí jako doma…
Nééééééé ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Nemam rada svou tchyni, ktera mluvi, co ji prijde na jazyk. Nerozlisuje, co je vhodne a co ne. Klidne vam rekne, ze mate spinavou podlahu, i kdyz je cista.Ze je neco zaprasene, i kdyz tam prach neni. Dneska k nam prisla a hned ve dverich rekla: Vy to tu mate vyprdene. Chapete toto chovani?![]()
![]()
reagovala bych podobně, bud by jí to došlo nebo by alespon blbě koukala a ideálně byhc si jí vychutnala před více lidma, takže ideálně u ní na Vánoce
. Dělá cukroví sama? Super, ochutnala bych a řekla no dobrý, to je kupované
a pod. Tchýně mě prý nemůže zapomenout když jsem jí před hodně lety řekla že má v kuchyni bordel
, ne já se jen prostě fakt divila že v prosinci když mrzne jí nad mísou s ovocem lítali mušky
ale už se nebavíme 6 let, taky měla vždy ke všemu kecy, hrůza v zimě a já chodim doma v triku s kr rukávem kratasech a bez ponožek a manžel tomu dodal když si mu takhle stěžovala že to se ještě oblékám když někdo zazvoní
![]()
@Anonymní píše:
Ja mam taky problem hned reagovat…
Moje tchyne je hodna, ale ma blby reci…
Napr. prijde, vezme si miminko a ja rychle neco poklizim, vyuzivam toho, ze mam chvili volny ruce, mimi me sleduje očima a ona hned no jo, mama si te nevsima vid…
Nebo chce dojit na koupani, rikam ok, budem koupat v 18:40, aby v 19 jedl a 19:20 byla v posteli. A ona jeee, to se te chteji brzy zbavit aby meli klid…
Co na to byste rekly?
Ja zpocatku rikala, ze to neni pravda, ale uz me to nebavi.
Anonym prosim, chodi sem.
Ale to není rýpání, je to prostě povídání si s miminkem - asi bych klidně taky vykládala dítěti - no máma na tebe ted nemá čas, musí uklízet, a tak. Není všechno co tchyně - babička říká, rýpání.
Takže bych na to neříkala nic, maximálně bych třeba došla k malé, pošimrala pod bradičkou a řekla - no jo, musím uklidit to je fajn, že tě může chovat babička, že? A hotovo. Jí to zalichotí, a nejdůležitější - dítě je v pohodě, ne? Neřeš blbostě.
@Markéta80 píše:
reagovala bych podobně, bud by jí to došlo nebo by alespon blbě koukala a ideálně byhc si jí vychutnala před více lidma, takže ideálně u ní na Vánoce. Dělá cukroví sama? Super, ochutnala bych a řekla no dobrý, to je kupované
a pod. Tchýně mě prý nemůže zapomenout když jsem jí před hodně lety řekla že má v kuchyni bordel
, ne já se jen prostě fakt divila že v prosinci když mrzne jí nad mísou s ovocem lítali mušky
ale už se nebavíme 6 let, taky měla vždy ke všemu kecy, hrůza v zimě a já chodim doma v triku s kr rukávem kratasech a bez ponožek a manžel tomu dodal když si mu takhle stěžovala že to se ještě oblékám když někdo zazvoní
![]()
No vidíš, tobě by se líbilo, kdyby ti tchyně řekla, že máš v kuchyni bordel? Popřípadě - jé, vám tu lítají mušky nad tou mísou, není to shnilé? To by byl cirkus. Základní problém - její domácnost je její, tvoje je tvoje a nemáte si do toho co žvanit. Leda můžeš přijít s nabídkou, stejně jako ona - nechceš s něčím pomoci?
@inkakřivák mě to prostě překvapilo že v zimě to tam lítalo, to ona si z toho převedla že jsem řekla že tam má bordel
. Do očí by mě nic neřekla to až bokem by volala manželovi co a jak ![]()
@inkakřivák ledaze bych neco z toho musela jist. pak by to byl muj problem. moje tchyne ma napr. veskere takove ty sypke veci (mouka, cukr, sul apod.) ve starych sklenenych dozach bez vicka venku na policce. taky ji tam obcas letaji musky, prasi se tam, sul je nejak navlhla. jednou jsem neco rekla, ze mi to neprijde uplne dobry napad, a ona hned na to, ze to s tou hygienou nemam tak prehanet, ze zaludecni problemy mam prave z toho.
@Anonymní píše:
Ahoj. Nemam rada svou tchyni, ktera mluvi, co ji prijde na jazyk. Nerozlisuje, co je vhodne a co ne. Klidne vam rekne, ze mate spinavou podlahu, i kdyz je cista.Ze je neco zaprasene, i kdyz tam prach neni. Dneska k nam prisla a hned ve dverich rekla: Vy to tu mate vyprdene. Chapete toto chovani?![]()
![]()
To jsou prkotiny, ale mně moje tchyně řekla věci, co by si nikdy v životě nedovolila ani moje vlastní máma. A nejvíc mě ranila, když jsem se chystala na kolonoskopii. Musím ji mívat v narkoze, protože mám po mnoha gyn. operacích plošně srůsty v břiše, a ta bolest se zkrátka nedá vydržet, když říkám že nedá, tak zkrátka nedá, jednou jsem u toho už málem omdlela bolestí. A ona prej že na co v narkoze, že na to plno lidí chodí za živa a že jsem kus ženský, tak musím něco vydržet. Byla jsem už 11× na operaci a ona ani jednou a hlavně že ví, co mě může a co nemůže bolet. A to jsem porodila 4 děti. Já bych si nikdy nedovolila někomu říkat, co ho bolí a co ne a ještě takovým tónem co ona. A takových perel bylo…
@inkakřivák ok, asi uz mi hrabe a slysim travu rust. Dik
@inkakřivák píše:
Ale to není rýpání, je to prostě povídání si s miminkem - asi bych klidně taky vykládala dítěti - no máma na tebe ted nemá čas, musí uklízet, a tak. Není všechno co tchyně - babička říká, rýpání.
Takže bych na to neříkala nic, maximálně bych třeba došla k malé, pošimrala pod bradičkou a řekla - no jo, musím uklidit to je fajn, že tě může chovat babička, že? A hotovo. Jí to zalichotí, a nejdůležitější - dítě je v pohodě, ne? Neřeš blbostě.
Úplně tě chápu…Mám podobnou tchýni, možná i horší 2měsíce po porodu mi řekla že jsem tlustá…o jediné vnučce že je ošklivá že prý se musí dobře učit protože se nevdá
Snaží se nám neustále vnucovat její názory a její pravdu…Vše co udělám Já je špatně např…Vybavila jsem byt… a nábytek je prý moc tmavý a postel nízká, záclony tmavé atd…Nedávno mi řekla že mě od začátku neměla ráda a to letos bude 8let co jsem z jejím synem
Zato z bývalou tchýní jsem vycházela úžasně ![]()
@Anonymní píše:
Nereknu nic, vzdy jen ziram.Uz jednou jsem s ni skrz ty jeji kecy prerusila kontakt.Uz se zas bavime, ale zacinam mit pocit, ze to dopadne opet zle. Nejradsi bych ji rekla, ze kdyz se neumi chovat slusne na navsteve, tak at nechodi.
Uplne te chapu. Mam to stejne. Jednou za cas proste napise ze chce vozit a nezajima ji jestli neco mam nebo ne. A pak kdyz dojde o hodinu driv nez ma tak zacne. A delej brkni si at muzem jit a proc nam byt potichu kdyz spi tady ma jet radio a televize kdyz spi. A ja uz rudnu zlosti.
![]()
@Anonymní píše:
![]()
asi bych si z ní vzala příklad a vůbec bych se neupejpala, až bych byla u ní na návštěvě a předvedla bych něco podobného u ní doma ![]()