Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já mám pocit, že někdo říkal (nebo psali, nevím), že tento týden bude (asi) Vladimír dělat jako předkrm tatarák z lososa. No, tak to jsem na to zvědavá, to zas bude ofuků a „tohle nejím“ ![]()
Holky tak me by predkrm formou rautu nevadil
ono celkove,kdo dela doma predkrmy ze…u nas je nedelame vubec…takze me jako vdecneho stravnika by uctily cimkoliv
a jak nekdo psal,tak ten Barci predkrm se mi moc libil ![]()
A maso mam rada propecene…jedine syrove maso co snim je tatarak a to si davam tam kde to znam.....a jeste susi,tam me ty syrove ryby nevadi ![]()
Holky a jeste v posledni dobe frcej KANAPKY
![]()
elanaa píše:
já mám pocit, že někdo říkal (nebo psali, nevím), že tento týden bude (asi) Vladimír dělat jako předkrm tatarák z lososa. No, tak to jsem na to zvědavá, to zas bude ofuků a „tohle nejím“
To by mi nevadilo kdyby mi to nikdo nesněd, aspoň by zbylo více na mě
Né fakt, syrové masa mám radši než tepelně upravené ![]()
elanaa píše:
to je fakt, ty nejhezčí a nepříjemnější kouty obývají asi ti největší exoti nebo co…a musím souhlasit, já přímo zajásám, když se v menu objeví nějaký zajímavý dezert (mám ráda třeba z čokolády ty různé pěny atd.), případně ryba. Jenže okamžitě se tam najde dobrák, co mu dezert přišel málo pracný, moc (málo) sladký a moje nejoblíbenější scéna je, když si stěžujou na (ne)dopečení lososa a tuňáka. Tyjo, nic nemám tak ráda než ještě uvnitř syrový tyhle ryby a myslela jsem, že se to nějak obecně ví, že se nemají propékat úplně, ale asi ne
Jj, to říkal i Zdeněk P., že se ryby má dělat medium, aby to bylo štavněté ![]()
Tak u kanapek jsem zas debil já, páč je považuji za normální jednohubku s honosnějším názvem ![]()
bell píše:
Holky tak me by predkrm formou rautu nevadilono celkove,kdo dela doma predkrmy ze…u nas je nedelame vubec…takze me jako vdecneho stravnika by uctily cimkoliv
a jak nekdo psal,tak ten Barci predkrm se mi moc libil
A maso mam rada propecene…jedine syrove maso co snim je tatarak a to si davam tam kde to znam.....a jeste susi,tam me ty syrove ryby nevadi
Holky a jeste v posledni dobe frcej KANAPKY![]()
Já myslím, že to nejde hodnotit podle toho co doma děláš a co né
Je jasné, že doma neděláš pokaždé předkrm a dezert po každém hlavním chodu, ale když jdeš soutěžit tak bys měla něco předvést
Oni tam bohužel nepředvádějí nic..
RyBANA píše:
Tak u kanapek jsem zas debil já, páč je považuji za normální jednohubku s honosnějším názvem
Rybano, však kanapka je jednohubka ![]()
Kallkapa píše:RyBANA píše:Rybano, však kanapka je jednohubka
Tak u kanapek jsem zas debil já, páč je považuji za normální jednohubku s honosnějším názvem
No já někde četla, že u kanapek jsou trošku jiná „pravidla“ než u jednohubek ale co je na tom pravdy
![]()
Bell: jo kanapky
Až minulý týden jsem zjistila, že kanapky se teda říká i obyčejnýmu kříženci jednohubek a chlebíčků (protože takovou medium velikost měly ty výtvory od Andrey).
Kallkapa: přesně, já bych taky ten lososový tatarák dojela
ten fakt miluju. Ale jinak syrový maso jiný než rybí naopak nemusím, ale to bude tím, že já celkově nemám příliš ráda chuť červeného masa, takže v tom syrovém stavu to ještě vynikne a mně to natahuje. Ale samozřejmě kdyby se v Prostřeno někdy náááhodou
někdo utrhl a udělal carpaccio nebo krvavý steak, tak bych se taky překonala a snědla to.
RyBANA píše:Kallkapa píše:No já někde četla, že u kanapek jsou trošku jiná „pravidla“ než u jednohubek ale co je na tom pravdyRyBANA píše:Rybano, však kanapka je jednohubka
Tak u kanapek jsem zas debil já, páč je považuji za normální jednohubku s honosnějším názvem![]()
Ryb, a jaké mají „pravidla“ jednohubky ? ![]()
Kallkapa píše:RyBANA píše:Ryb, a jaké mají „pravidla“ jednohubky ?Kallkapa píše:No já někde četla, že u kanapek jsou trošku jiná „pravidla“ než u jednohubek ale co je na tom pravdyRyBANA píše:Rybano, však kanapka je jednohubka
Tak u kanapek jsem zas debil já, páč je považuji za normální jednohubku s honosnějším názvem![]()
Hele já nevím, říkám, že jsem to někde četla ale pro mě je jednohubka kanapka a kanapka jednohubka ![]()
elanaa píše:
Bell: jo kanapky![]()
Až minulý týden jsem zjistila, že kanapky se teda říká i obyčejnýmu kříženci jednohubek a chlebíčků (protože takovou medium velikost měly ty výtvory od Andrey).Kallkapa: přesně, já bych taky ten lososový tatarák dojela
ten fakt miluju. Ale jinak syrový maso jiný než rybí naopak nemusím, ale to bude tím, že já celkově nemám příliš ráda chuť červeného masa, takže v tom syrovém stavu to ještě vynikne a mně to natahuje. Ale samozřejmě kdyby se v Prostřeno někdy náááhodou
někdo utrhl audělal carpaccio nebo krvavý steak, tak bych se taky překonala a snědla to.
Carpaccio ze svíčkový jsem měla jednou ve steakárně a nemělo to chybu a to jsem se bála, že to nebude dobré ![]()
Holky, jak se dělá ten tatarák z lososa, nikdy jsem ho nedělala? Dělá se to z toho uzeného nebo syrového?
jeste ze tam někdo nevytahuje starters nebo fingerfood ![]()
Dřív jsem se na prostreno Koukala, pak dlouho ne a teď koukám z nudy. Inspiraci na jídlo tam nenajdu, tak se spis koukám jak jsou lidi nafoukany ![]()
Příspěvek upraven 13.12.11 v 12:35
RyBANA píše:Kallkapa píše:Hele já nevím, říkám, že jsem to někde četla ale pro mě je jednohubka kanapka a kanapka jednohubkaRyBANA píše:Ryb, a jaké mají „pravidla“ jednohubky ?Kallkapa píše:No já někde četla, že u kanapek jsou trošku jiná „pravidla“ než u jednohubek ale co je na tom pravdyRyBANA píše:Rybano, však kanapka je jednohubka
Jednohubka je snad z rohlíku obložené kolečko a ta kanapka je z té fr.veky, takový mini chlebíček nebo ne?
já jsem vždy myslela, že kanapky jsou z vykládacího těsta, vykrájené je to do tvaru lodiček a nastříkaná uvnitř třeba šunková pěna nebo tak…ale možná to mám jen prostě z nějaké kuchařky, kde jsem to tak viděla (nikdy jsem je nedělala) a jinde se to používá prostě jako výraz pro tento typ pohoštění ![]()
tatarák z lososa se asi dělává z toho i z toho, já se přiznám, že když na něj máme chuť, tak semelem uzenýho (plus šalotka, citron a já ani nevím, u nás je na tohle expert manžel), protože steaku z lososa by mi na to bylo líto, je to taková mlska
Když mám pořádný steak, tak ho raději upravím jako hlavní jídlo.