Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kanapka (franc.Canapée)
Malé obložené opečené chlebíčky.
Jednohubky jsem oficiálně nikde nenašla ![]()
RyBANA píše:Kallkapa píše:Hele já nevím, říkám, že jsem to někde četla ale pro mě je jednohubka kanapka a kanapka jednohubkaRyBANA píše:Ryb, a jaké mají „pravidla“ jednohubky ?Kallkapa píše:No já někde četla, že u kanapek jsou trošku jiná „pravidla“ než u jednohubek ale co je na tom pravdyRyBANA píše:Rybano, však kanapka je jednohubka
Tak u kanapek jsem zas debil já, páč je považuji za normální jednohubku s honosnějším názvem![]()
Jednohubka je známá jenom pro nás, kanapka je takový „mezinárodnější“ pojem. Naše úča říkala kanapky a jednohubky tomutéž
Nemusí to být jen drobné ozdobené pečivo (nejčastěji vykrojený toust) ale může to být vykrojeno i ze sýrů atd. Dokonce jsem viděla i jakoby takové pidimidi razničí ze zeleniny nazvané jako kanapka. Asi proto, že to je malinké a sníš to jako jednohubku ![]()
MUFICE píše:RyBANA píše:Jednohubka je snad z rohlíku obložené kolečko a ta kanapka je z té fr.veky, takový mini chlebíček nebo ne?Kallkapa píše:Hele já nevím, říkám, že jsem to někde četla ale pro mě je jednohubka kanapka a kanapka jednohubkaRyBANA píše:Ryb, a jaké mají „pravidla“ jednohubky ?Kallkapa píše:No já někde četla, že u kanapek jsou trošku jiná „pravidla“ než u jednohubek ale co je na tom pravdyRyBANA píše:Rybano, však kanapka je jednohubka
Tak u kanapek jsem zas debil já, páč je považuji za normální jednohubku s honosnějším názvem![]()
Jednohubka přece nemusí být jen nakrájený rohlík. Já dělám třeba tvrdý sýr s hroznovým vínem a ořechem na párátku a též je to jednohubka ![]()
Já přímo rautem nepohrdám, salámky a sýry miluju a doma si to dáváme docela často takhle nazdobené, ale zase v soutěži mi to přijde nenápaditý ![]()
To už radši ty „kanapky“, tam by měl člověk znát i skloubení chutí například.
Ale já bych klidně jako předkrm viděla i nějak pěkně upravené těstoviny (nemyslím zrovna těst. salát), brambory nebo rizoto v malinkém množství…
pikola píše:
jednohubka je jednou do huby
stručně a jasně řečeno ![]()
No já teda nemůžu, to je kuchařka. To je prso? Nebo srdce? Ne to je prso. A kde ta kachna ty prsa má? A pak koupí kachnu s droby a diví se, co to tam má za překvapení. A všechno zmrzlý. A ty knedlíky ty teda taky vypadají… No jsem zvědavá, jak to dopadne.
Tak dneska to je pravé patlámo matlámo! Ani mi jí není líto, že je mladá. Má dělat na co stačí ![]()
A nakonec se snad ožere a bude to ![]()
KPKristy píše:
Tak dneska to je pravé patlámo matlámo! Ani mi jí není líto, že je mladá. Má dělat na co stačí
A nakonec se snad ožere a bude to
Po delší době mám čas a puštenou telku, to je neskutečná k…a, dobře jí tak, schválně to dneska dokoukám ![]()
Proboha, tohle přesně mě nebaví! Takhle matlat bych zvládla při troše fantazie taky…