Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak Verunka fakt šikula, dala bych si vše. Ani nebyla nervozní, fakt šikulka.
Jirka chválil, bylo to od něj fakt miléa upřímné, že i pak dal 10bodů. Černá se mi včer líbila a dnes mě sr.a S tím masem mě dostala jak tu některá psala, že chválila za propečenou rybu a teď měla kecy. J8 bych tedy vepřový maso nedopečený nesnědla. Já tedy vůbec mám ráda vče propečený.
Jsem zvědavá na zítra na Jiříka:)
Dnešní hostitelce teda
je šikovná a výhru bych jí přála.Ten dezert vypadal moooc dobře ![]()
Dnesni hostitelka opravdu zabodovala,moc sikovna holka…
a ten dezert urcite skusim
az prestanu hubnout ![]()
CokeLady píše:
No ta dopolední holka je hrozná, už od pondělka chytrá jak rádio, myslela jsem, že je jí tak 15 let a ona má dvouletou dceru - servírka z herny.Vaří vývar - takže pěkně s vegetkou a masoxem, maso na hlavní chod jí koupil kamarád neuměla ho ani rozklepat a dezert, který pojmenovala po své dceři nikdy nepekla a nemá ho ozkoušený (hrozně těžká hrnková buchta).
Celkově slečna působí velice inteligentně.
Přesně jsi popsala můj názor! ![]()
CokeLady píše:
No ta dopolední holka je hrozná, už od pondělka chytrá jak rádio, myslela jsem, že je jí tak 15 let a ona má dvouletou dceru - servírka z herny.Vaří vývar - takže pěkně s vegetkou a masoxem, maso na hlavní chod jí koupil kamarád neuměla ho ani rozklepat a dezert, který pojmenovala po své dceři nikdy nepekla a nemá ho ozkoušený (hrozně těžká hrnková buchta).
Celkově slečna působí velice inteligentně.
Přesně vystiženo. především u vývar ujsem valila bulvy. a jak prostřela a pak jim tam naházela ty příbory ![]()
kometa32 píše:
Nemáte někdo odzkoušený ten dnešní dezert, co pekla Verunka?
Já mám odzkoušený tento. Jen jsem poprvé dodržela šlehání 5 minut a přešlehala, příště jsem to už odhadla, kdy to je do tuha. A myslím, že Verunka měla žloutky a bílky zvlášť.
Pařížské kostky
těsto: 440 ml polohrubé mouky, 220 ml moučkového cukru, 110 ml oleje, 220 ml mléka, 2 - 3 lžíce kakaového prášku, 1 prášek do pečiva, 3 vejce
krém: 400 - 500 ml smetany ke šlehání (čím víc procent tuku, tím lépe), 2 tyčinky ledové kaštany (po 50 g)
na posypání: 1 kokosová tyčinka Margot (100 g)
Smetanu nalijeme do rendlíku, postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme. Musí se asi minutu vařit. Odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne - důležité, jinak nepůjde ušlehat dotuha!
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
Z ledničky vyndáme smetanu svařenou s kaštany a elektrickým šlehačem (na nejvyšší obrátky) ušleháme hustý krém (trvá to asi pět minut). Tento krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Skladujeme v ledničce. Před podáváním nakrájíme na kostky.
Dneska jsem vařila Veroničinu krémovou česnečku, sama to nejím že je tam smetana, ale manžel si pošmáknul, už snědl asi 4 talíře od oběda
jak mu chutná ![]()
IvkaH píše:
Dneska jsem vařila Veroničinu krémovou česnečku, sama to nejím že je tam smetana, ale manžel si pošmáknul, už snědl asi 4 talíře od obědajak mu chutná
Taky se jí chystám udělat
Já česnečku můžu Jsem polívková.
Tak co říkáte? Bydlí má hostitel teda hezký.Předkrm vypadá báječně,hned bych ochutnala,tak jsem zvědavá,jak bude chutnat ženským..
Dnešní předkrm se mi taky líbil a stejně jako ty holky mě překvapilo, že to nezabalil do „štrůdlu“, ale udělal to pěkně po domácku ![]()
Květuš docela málo boduje celkově, co? Ale myslím, že stejně nevyhraje…
Tak dnesni predkrm vypadal vyborne a urcite byl i moc dobrej
ale hlavni jidlo,nevim nevim,urcite bych to dynove pyre rada ochutnala,ale vypadalo to jak kdyby to uz opravdu nekdo pozil a mlete maso k tomu..asi bych dala jine… ![]()
Taky by mě zajímalo,jak ten hlavní chod chutnal ![]()
Já osobně bych si dala ten dezert
![]()
Tak před tou 17letou holčinou smekám klobouk. Málokterá holka umí takhle vařit. Když si vzpomenu co jsem v 17 uměla, tak se musím propadnout hambou.
Ten dnešní předkrm vypadá luxusně. Nevíte, kolik dostal ten pán bodů? ![]()