Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Eliška píše:
A co to je, polévkové koření, to se tak jmenuje? To jsem ani nikdy neviděla mezi kořením prodávat
Polévkové koření je nejspíš nějaká Vegeta či Podravka, tak nějak se to jmenuje. Asi je to směs nějakých koření a soli ![]()
Já mám doma bujony od Alnatury bez glutamátu, ty používám do omáček například. Jinak to taky nepoužívám. Rozhodně bych to nedávala do pomazánky ![]()
MUFICE píše:
Ten hlavní chod vypadal dobře a dala bych si i dezert
Hlavní chod bych si dala bez toho těsta. To mi přišlo docela zbytečný a hlavně moc nemusím kombinaci masa a těsta ![]()
Jinak kuře na kari se smetanou taky dělám a chutná nám to!
KPKristy píše:MUFICE píše:
Ten hlavní chod vypadal dobře a dala bych si i dezertHlavní chod bych si dala bez toho těsta. To mi přišlo docela zbytečný a hlavně moc nemusím kombinaci masa a těsta
No, mně se ted chod líbil víc v té mističce, když to vytáhla z té trouby. Nejdříve jsem si myslela, že místo toho těsta je tam zapečený sýr. Tahle verze by byla asi dokonalá ![]()
Já používám občas Natur bujony bez glutamátu.
Ten hlavní chod bych si taky dala. Jsem zvědavá na tu zítřejší:)
MUFICE píše:KPKristy píše:No, mně se ted chod líbil víc v té mističce, když to vytáhla z té trouby. Nejdříve jsem si myslela, že místo toho těsta je tam zapečený sýr. Tahle verze by byla asi dokonaláMUFICE píše:
Ten hlavní chod vypadal dobře a dala bych si i dezertHlavní chod bych si dala bez toho těsta. To mi přišlo docela zbytečný a hlavně moc nemusím kombinaci masa a těsta
Sýr dávala dovnitř, ale navrch by to fakt bylo mňam!
holky koukáte na dopolední prostřeno? Ta Karolína,dělá kachní stehna a normálně do pekáče k tomu dala tři kostky sádla ( ty 250g )
, to je síííla. Se nedivim, že vypadá jak vypadá, holka. A je jí 25let, mě tedy připadá na 40let.
A dělala hovězí vývar a prdla tam zas bujon, pak ochutala a zas tu olíznutou lžíci tam vrazila. Dneska bych si tedy ic nedala, možná moučním, tatarák nepozřu ![]()
Já se koukám!!
Fakt je jí 25?
No, to vypadá teda o mnoho starší!
Tří kostek sádla jsem si nevšimla, to je síla. Ale když peče kachnu, tak jak ji peče - hodně času na málo stupňů - tak přece není potřeba dávat nic. Krásně se vypeče. Moje ségra to tak dělá, peče třeba pět hodin na 80-90st bez přidání tuku a v žádným případě to není suchý!
A tatarák bych si zrovna dala, ten miluju. Jen bych si ho jinak ochutila, nedávám majoránku… ![]()
Marta78 píše:
holky koukáte na dopolední prostřeno? Ta Karolína,dělá kachní stehna a normálně do pekáče k tomu dala tři kostky sádla ( ty 250g ), to je síííla. Se nedivim, že vypadá jak vypadá, holka. A je jí 25let, mě tedy připadá na 40let.
A dělala hovězí vývar a prdla tam zas bujon, pak ochutala a zas tu olíznutou lžíci tam vrazila. Dneska bych si tedy ic nedala, možná moučním, tatarák nepozřu
Dělá konfitovanou kachnu, ta se takhle dělá. Ale ten bujon navíc mi přišel taky zbytečnej, k čemu pak to maso. V tom papiňáku to přece musí být hned.
A ten tatarák bych hodila na pánev a udělala si karbanátek, syrový maso já ne-e:-)
KPKristy píše:
Já se koukám!!
Fakt je jí 25?No, to vypadá teda o mnoho starší!
Tří kostek sádla jsem si nevšimla, to je síla. Ale když peče kachnu, tak jak ji peče - hodně času na málo stupňů - tak přece není potřeba dávat nic. Krásně se vypeče. Moje ségra to tak dělá, peče třeba pět hodin na 80-90st bez přidání tuku a v žádným případě to není suchý!A tatarák bych si zrovna dala, ten miluju. Jen bych si ho jinak ochutila, nedávám majoránku…
No 25, říkala to na začátku. No já tedy kachnu pekla asi dvakrát, moc to nejíme, ale vždy bez sádla nebo tuku, ona vždy něco pustí.
Já syrový maso ne. Jako v sushi my ryby syrové nevadí, ale maso bych nedala ![]()
Jo teď ji taky za majoránku kritizuje:)
hofka píše:Marta78 píše:Dělá konfitovanou kachnu, ta se takhle dělá. Ale ten bujon navíc mi přišel taky zbytečnej, k čemu pak to maso. V tom papiňáku to přece musí být hned.
holky koukáte na dopolední prostřeno? Ta Karolína,dělá kachní stehna a normálně do pekáče k tomu dala tři kostky sádla ( ty 250g ), to je síííla. Se nedivim, že vypadá jak vypadá, holka. A je jí 25let, mě tedy připadá na 40let.
A dělala hovězí vývar a prdla tam zas bujon, pak ochutala a zas tu olíznutou lžíci tam vrazila. Dneska bych si tedy ic nedala, možná moučním, tatarák nepozřu
Aha tak to slyšim poprvé s tou kachnou ![]()
jo taky raději karboše.
Marta78 píše:hofka píše:Marta78 píše:Dělá konfitovanou kachnu, ta se takhle dělá. Ale ten bujon navíc mi přišel taky zbytečnej, k čemu pak to maso. V tom papiňáku to přece musí být hned.
A dělala hovězí vývar a prdla tam zas bujon, pak ochutala a zas tu olíznutou lžíci tam vrazila. Dneska bych si tedy ic nedala, možná moučním, tatarák nepozřuAha tak to slyšim poprvé s tou kachnou
jo taky raději karboše.
Třeba tady http://www.receptyonline.cz/…a--9389.html
hofka píše:Marta78 píše:Třeba tady http://www.receptyonline.cz/…a--9389.htmlhofka píše:Marta78 píše:Dělá konfitovanou kachnu, ta se takhle dělá. Ale ten bujon navíc mi přišel taky zbytečnej, k čemu pak to maso. V tom papiňáku to přece musí být hned.
A dělala hovězí vývar a prdla tam zas bujon, pak ochutala a zas tu olíznutou lžíci tam vrazila. Dneska bych si tedy ic nedala, možná moučním, tatarák nepozřuAha tak to slyšim poprvé s tou kachnou
jo taky raději karboše.
Hm zajímavé, ale v tom případě to Karolína stejně dělala blbě ![]()
Ale kalorická bomba to tedy je. ![]()