Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
nemáte některá zkušenost s „reklamací“ v klenotnictví Presence? Dostala jsem zásnubák u nich koupený, bohužel přítel netrefil velikost. Nosila jsem ho 1 den, hned druhý den jsme ho šli vyměnit, bohužel nám to neuznali, že je vidět, že byl nošený, ale že ho ještě pošlou na posouzení do centrály, kde rozhodnou, jestli je možná výměna za menší nebo je nutná nějaká úprava.
Osobně si myslím, že to neuznají
, ale třeba máte někdo zkušenost?
Předem moc díky
Pokud jednou řekli, že je vidět, že je nošený, tak už asi výměnu neumožní. Ale určitě půjde upravit.
S Presence a reklamací mám pouze a jenom špatnou zkušenost.
@ivašot. Upravit bohužel nejde, je tam hodně kamínků, bud to vymění za menší, když to uznají, vyjádření bude řekněme do týdne, a nebo bude potřeba „oprava“ nějaké korodiování nebo tak nějak, cca za 300 Kč, ale bude to trvat třeba měsíc, až se to vrátí zpět na krám, teprve mi to vymění za menší. O peníze nám ani tak nejde, štve mě ta čekačka. No jsem blbka, mělo mě napadnout, že v klenotnictví poznají i ten jeden den.
@pettta Jo, to bude rhodiování. Jinak je fakt, že prstýnek s vícero kamínkama bývá problém upravit, protože pak by mohly kamínky vypadávat. Já tak nějak automaticky brala, že když je prstýnek snubní, že bude nejspíš s jedním
. U něj by nebyl problém s úpravou.
@ivašot. zakl píše, že zásnubní
jinak já mám s Presence taky divnou zkušenost. Mám od nich hodně šperků a na jednom náhrdelníku vypadl maličký diamant. Šperk byl v záruce, nosila jsem ho jen občas a reklamaci neuznali. Vzhledem k tomu, že manžel tam kupoval drahé šperky a měl i nějakou tu jejich věrnostní kartu, tak jsme očekávali jiný přístup. Při přebíraní zamítnuté reklamace avizoval (prý to způsobilo zacházení
), že to byl poslední nákup. Najednou se dostavila ochota „snad by s tím přeci jen šlo něco udělat“
Manžel poděkoval a odešel. Našli jsme si zlatníka, který nám dělá šperky na míru a něco takového od něj opravdu nehrozí ![]()
S takovým přístupem se o nich zákazníci nepoperou. Nikdy víc ![]()
@neila píše:
@ivašot. zakl píše, že zásnubníjinak já mám s Presence taky divnou zkušenost. Mám od nich hodně šperků a na jednom náhrdelníku vypadl maličký diamant. Šperk byl v záruce, nosila jsem ho jen občas a reklamaci neuznali. Vzhledem k tomu, že manžel tam kupoval drahé šperky a měl i nějakou tu jejich věrnostní kartu, tak jsme očekávali jiný přístup. Při přebíraní zamítnuté reklamace avizoval (prý to způsobilo zacházení
), že to byl poslední nákup. Najednou se dostavila ochota „snad by s tím přeci jen šlo něco udělat“
Manžel poděkoval a odešel. Našli jsme si zlatníka, který nám dělá šperky na míru a něco takového od něj opravdu nehrozí
S takovým přístupem se o nich zákazníci nepoperou. Nikdy víc
Máme uplně stejnou zkušenost. ![]()
Jak to tak čtu, tak už předem očekávám zamítavé vyjádření. I tak díky všem zúčastněným ![]()
Já teda přidám taky nemilou zkušenost. Kupovala jsem celý set jako dárek a bohužel jsem opoměla velikost řetízku, který byl malý. Nikdo ho neměl ani na sobě, protože obdarovaná viděla hned, že je malý, tak jsem tam šla - poslali to do té jejich užasné centrály a nakonec se vyjádřili, že řetízek je nošený, tudíž vyměnit nejde. I když mají šparky krásné, tak za mě už nikdy více.
@Altair Tak to uz je vrchol, kyz byl jeste nenoseny…Muzu se jeste zeptat za jak dlouho prislo to vyjadreni? Maji na to ze zakona mesic, to vim, ale pry to byva rychlejsi.
@pettta myslím, že celkem rychle. Určitě to nebyl měsíc. Mě přišlo, že se na to ani nepodívali. Hlavně vysolit prachy a dál nezájem…
Dobrý den, chtěla bych se také podělit o zkušenost s klenotnictvím presence. Koupili jsme si snubní prstýnky, které jsme nosili 32 dní, prstýnky zmatnily, proto jsme je šli reklamovat
paní prodavačka nám řekla že nepřímá reklamaci, protože jsou očividně nošené, šperky jsou určené výhradně ke společenským účelům a je to i napsané na zadní straně účtenky, to nás tedy rozčílilo a trvali jsme na reklamaci, po dvou dnech nám paní volala že prstýnky jsou na prodejně i se zamítavou reklamací, nabídli nám opravu za 120,–kč, po informování na čoi-ce a ochraně spotřebitele máme nárok na vrácení peněz z důvodů odstoupení od smlouvy, na což nechtějí přistoupit
zatím řešíme a uvidíme, velmi špatný přístup a jednání, nedoporučuji a rozhodně nic nekupovat,
Dobrý den,
pozor na ně, zamítají reklamace, odloupl se mi ciferník z hodinek, a odpověděli mi, že to je tím, že někdo vnikl do hodinek, když se vyměňovala baterie. Baterii jsem si nechal vyměnit u vyhlášeného hodináře, který řekl, že jsou špatně koncipovány ![]()
@Petr_OD_ píše:
Dobrý den,pozor na ně, zamítají reklamace, odloupl se mi ciferník z hodinek, a odpověděli mi, že to je tím, že někdo vnikl do hodinek, když se vyměňovala baterie. Baterii jsem si nechal vyměnit u vyhlášeného hodináře, který řekl, že jsou špatně koncipovány
V kazde prodejni smlouve, paragonu, pokud se Vam neco stalo s hodinkama v zarucni dobe(byt jen vymena baterky)vy nesmite jit k jiny firme nebo hodinari, ale musite i tu baterku si nechat vymenit u nich, jinak zaruka pada, jasny, ze se kazda firma bude tocigna tom, ze uz do tech hodinek vrtal nekdo jiny..