Průchodnost vejcovodů - bez narkózy

1000
4.10.11 07:52

Průchodnos vejcovodů_bez narkozy_prosím radu

DObré ráno všem, prosím o radu. Měla bych jít za týden na test průchodnosti vejcovodů metodou HSG sono. Našla jsem jen několik příspěvků, všude se píše o narkoze. A tohle má být bez narkozy. Tak jsem trochu vyděšená. Absolvovali jste některá? Jak moc to bolí? Mám pak jít rovnou doml zvládnu řídit?
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
882
4.10.11 08:01

Ahoj, moje kamarádka na tom byla, taky myslím, že bez narkozy,ale nevím 100%… strčily do ní nějaké hadičky, naplnily jakousi modrou vodou, aby to viděli na ultrazvuku…říkala, že jí to strašně bolelo :cry: a už nikdy více :pocitac: …prý, kdyby věděla, že se jí nic nestane, tak by ze sebe ty hadičky vytrhla 8-o …navíc jí to dělala dr. nebo sestra (už nevím) sadomasochistka :cert: …stěžovala si, že jí to bolí…ta dr odsekla, že jestli chce mít děti, tak musí něco vydržet :zed: …jsou to dva roky a děti stále nemá :think: …ale vejcovody jsou průchodné… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.11 08:08

Ahoj, já na tom byla… A můžu ti říct, že takovou bolest jsem ještě nezažila, je to hnus… po vyšetření mě bolel podbřišek ještě dva dny, a to nemluvím o křečech.. A už bych nikdy do takové pitomosti nešla.!!!

Můj případ: vyšetření kvuli bolesti nebylo možný dokončit, takže stejnak nevěděli zda průchodná jsem nebo ne, takže jsem stejnak musela na laparoskopii. Na tu jsem šla cca za 4měsíce protože jsem to pořád odkládala, ale laparka je o 100% lepší a méně bolestivá než todle debil** vyšetření…

• Citovat
  • Upravit
1000
4.10.11 08:11

Tedy to jste mně docela vyděsily…byla jsem upozorněná, že je to mírně bolestivé ale tohle…docela se bojím…
Jdu v Brně do Reprofitu. Tvrdil mi doktor, že je to lepší než laparka, menší zásah do organismu…

Ach jo…prosím ať někdo napíše že dobrý a že po tom hned otěhotněl :-)
Já mám jít pár dní potom na IUI…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
4.10.11 08:15

Ahoj,
byla na tom švagrová a také říkala,že už nikdy více. Prý to bylo naprosto šílené. Tím tě teda nechci strašit. Teď na to jde znovu,ale bude to při laparoskopii pod narkozou. Za živa už nikdy více.....také jí říkali,že to „trošku“ bolí. Chodila pak schrbená ještě 3 dny jak jí bolel podbřišek.
Držím palce…já bych do toho za živa opravdu nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.11 08:22

Majo: jestli můžu radit, tak na toto nechoď, opravdu ta laparka je lepší a rovnou se můžou podívat i na dělohu, vaječníky atd…

Rozhodnutí je na tobě, ale já už bych také nikdy víc na toto nešla!
Anonym č.1

• Citovat
  • Upravit
4415
4.10.11 08:29

Ahoj, já na tom byla před cca 5lety. Dělal to můj gynekolog, který mi řekl, že to je nebolestivé. Jak tohle může říct chlap, který to nezažil fakt nechápu. Bolelo to dost. Při tom samotném výkonu až tolik ne(záleží jak vysoký máš prách bolesti) ale po výkonu jsem došla do čekárny kde jsem se rozbrečela bolestí a byla šťastná, že je tam manžel, který mě odvezl domů. Myslím, že večer už podbříšek bolel jen trochu. Stejně to k těhu nevedlo a začali jsme chodit do CAR, kde „prohlídku“ vaječníků… dělají ihned laparem, vědí proč :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.11 08:30

zkus si dojit na rentgenove vysetreni pruchodnosti, to tolik neboli a obcas se tim srusty protrhnou, taky to neni zadny med, ale jde to. a doktorum never, mirna bolest je v jejich podani bolest jako prase

• Citovat
  • Upravit
1000
4.10.11 08:35

Mně ale tohle doporučili v CARu…a dokonce chodím po známosti k hlevnímu doktorovi, je fajn docel amu věřím. Kruci holky jsem fakt vyděšená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
4.10.11 08:39

No připrav se na to, že to bolí a ono to třeba nebude tak hrozné. Dá se to vydržet a co by jsme kvůli vytouženému mimi nevydržely, že :lol: Laparka je větší zásah pro organismus, ale zase když objeví srůsty můžou je hned odstranit. Mě třeba při laparce zjistili vrozenou vadu dělohy a tím pádem věděli, že IUI nemá smysl a šli jsme rovnou na IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
4.10.11 08:57

Byla jsem na tom loni v Gennetu. Při samotném zákroku to byl trochu tlak, ale nic strašného. Horší to pak bylo po něm - zkroutila jsem se v čekárně a asi hodinu a půl a prodýchávala něco jako urputné menstruační křeče. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
4.10.11 09:21
Maja7756 píše:
Tedy to jste mně docela vyděsily…byla jsem upozorněná, že je to mírně bolestivé ale tohle…docela se bojím…
Jdu v Brně do Reprofitu. Tvrdil mi doktor, že je to lepší než laparka, menší zásah do organismu…
Ach jo…prosím ať někdo napíše že dobrý a že po tom hned otěhotněl :-)
Já mám jít pár dní potom na IUI…

Me v CARu taky vysetrovali pruchodnost, ale delali laparku v narkoze (za coz jsem rada; na „beznarkozove“ vysetreni bych nesla). Neprislo mi to jako nejak hrozny zasah do organismu, rano jsem nastoupila, odpoledne me pustili domu (nesmela jsem ridit), 3dny doma v klidu na luzku a pak jsem mohla normalne do prace.
A trocha povzbuzeni :-) na laparce jsem byla 30.5. a 9.6. jsem otehotnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
4.10.11 09:25

tak já byla asi výjimka!!!! byla jsem na tom v CARu a necítila jsem nic…ale opravdu nic…když mě to asi mělo zabolet tak na mě sestřička s doktorem zkoumavě koukali a já jako „co?“ a oni, jestli mě to štípe nebo bolí a mě nic :nevim: po om mě upozornili, že budu nejspíš krvácet a dali mi zprávu, kdybych musela na pohotovst kvůli bolestem…já nekrvácela, jen ta kontrastní látka ze mě vytekl a bolest nikde.....takže je to individuální a neboj se dopředu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.11 09:56

Leno? prosím čtu, jak si otěhotněla po laparce, chci se zeptat, já na ní byla 8.9, a do teď jsem nedostala MS, už mám 9dní zpoždění, přikládám to té operaci těhu test jsem nezkoušela, ty jsi po té laparce dostala MS nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
801
4.10.11 10:44
Hlásím se jako druhá vyjímka. Jenom nevím, jestli mám na mysli stejné vyšetření jako ostatní. Hadičkou do mě napustili tekutinu a na UZ sledovali zda proteče kam má (myslím, že v papírech jsem měla psáno něco jako HYCOSY). Samotný zákrok nebolel, malinko tlačil, po zákroku taky žádná bolest. Vejcovody byly průchodné. Prý to víc bolí, pokud průchodné nejsou, ale to je jedna paní pavídala a určitě mi to některé vyvrátíte :-). Jo a já jsem známý gynekologický srabík, v mládí jsem několik let na gyndu nešla, protože jsem měla regulerní fobii jako má někdo ze zubaře. Pak se mi to pěkně vymstilo takže dneska už chodim pravidelně a úspěšně jsem přežila i léčbu v CAR což jsem myslela, že bych nikdy nedokázala.
dvojmatka píše:
tak já byla asi výjimka!!!! byla jsem na tom v CARu a necítila jsem nic…ale opravdu nic…když mě to asi mělo zabolet tak na mě sestřička s doktorem zkoumavě koukali a já jako „co?“ a oni, jestli mě to štípe nebo bolí a mě nic :nevim: po om mě upozornili, že budu nejspíš krvácet a dali mi zprávu, kdybych musela na pohotovst kvůli bolestem…já nekrvácela, jen ta kontrastní látka ze mě vytekl a bolest nikde.....takže je to individuální a neboj se dopředu :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí