Průkaz pro dítě v MHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7376
30.6.15 18:46

Pro jake mhd to plati? u nas se jezdi do 6 ti let zdarma:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
30.6.15 18:54

@MarieOVMUC praha. taky se tu jezdí zdarma bez dokladu do 6 let, do 12 dokladem totožnosti dítěte. ale nyní je novinka, že pokud jede matka s dítětem do 3 let, tak jede matka zdarma (nebo jiná dospělá osoba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
30.6.15 18:55

@nozu joo, tak to je super:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
30.6.15 19:06

@MarieOVMUC koukni sem, je tu celý článek. http://www.dpp.cz/…rvence-2015/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6719
30.6.15 19:19

Holky, je to zdarma do dovršení 3 let nebo do 3 let včetně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
30.6.15 19:21

@Saffiraa pokud je to do 3 let, tak s úderem třetích narozenin toto zvýhodnění končí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6719
30.6.15 19:28

@nozu Hm, myslela jsem si to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
22.9.15 22:12
@JayLee píše:
u nas taky :D

ahojky jde to udělat všude, kde se pořizují kupony na mhd? Nebo jen někde, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
22.9.15 22:21

@Denise Automaticky pokud dítě ještě nemá 6 let, tak ze zákona jede jedno dítě zdarma kdekoliv. U ČD je to tak, že i dvě děti zdarma, jinde se platí za jedno poloviční jízdné, aspoň co jsem zjišťovala. Co se týká prahy, tak automaticky v MHD jedno do 6 let zdarma a druhé do 3 let s průkazkou (nemusíš mít bydliště v Praze. Jestli dítě ještě 6 nemá, tak nepotřebuješ žádnou průkazku nikde. Můj kluk (5) má teda občanku, protože vypadá tak na 7 a už se stalo že mi věk nevěřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
22.9.15 22:29

@Denise já to nechala dělat na Karláku tam, co se prodávají kupony. Nijak speciální místo. A fotku z budky od vedle s dudlíkem v puse :-)

@Spokojení tady jde spíš o doprovod zdarma. Dítě zdarma je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
22.9.15 22:34

@terezz Já to nechávala dělat na hlaváku jak je vchod do metra a jestli se nepletu, tak dělají i v letňanech v metru. Určitě tam kde vydávají kupony jak píšeš. Kde všude ale říct nedokážu, já do prahy dojíždím z moravy tak jednou do měsíce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
23.9.15 22:49

Moc děkuji za odpovědi všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.1.16 20:14

Dnes jsem byla vyřizovat taky průkazku a paní mi řekla, že pokud má dítě OP, tak to stačí. Ptala jsem se jí, zda nevadí, že OP byla vydaná už před cca 1,5 rokem a na jejich stránkách mají uvedeno, že doklad nesmí být staršího vydaní než jeden rok. Na to odvětila, ať si teda s OP dítěte přijdu vyřídit průkazku na dítě nebo mu udělám novou OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.3.16 19:51

Ahoj, včera jsem synovi zařídila průkazku na MHD v Praze takto (na Strašnické) takto: Rodný list, moje občanka, jakákoli fotka dítěte o rozměru cca 3×3cm, nebyl problém s tím, že není od fotografa. Ale je možné, že pobočka od pobočky to chce jinak, proto píšu, že takto se mi to podařilo na Stráše. Platila jsem 30Kč. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
12.3.16 19:55

Cituji z dpp.cz :
Osoba doprovázející dítě do věku 3 let má po Praze (pásma P, 0 a B) nárok na zvláštní cenu jízdného 0 Kč (neplatí ve vlacích PID, na lince AE a na příměstských autobusových linkách ve vnějších tarifních pásmech) pouze však v případě, že se dítě prokáže „Průkazem dítě do 3 let“ (cena dokladu 20 Kč) nebo občanským průkazem nebo cestovním pasem. (tím se myslí asi SVÝM VLASTNÍM)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová