Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně by se naopak líbilo téměř vše, co píšeš. Mám ráda ostýchavé muže, co nevystřídali moc partnerek. Opravdu podle tvého popisu by se mi líbil. Vadila by mi jediná věc a to, že nemá auto. Sama neřídím a auto je potřeba, tak proto.
Je mně líto, že se kamarád nemůže seznámit, je to hrozná škoda, aby byl sám.
Ahoj, lépe by se zamýšlelo, kdyby on o sobě napsal aspoň jeden odstavec. Ač se snažíš být v tom popisu objektivní, tak to stejně takhle fungovat nebude, chtě nechtě tam dáváš něco ze sebe … a hledání partnera je záležitost vysloveně subjektivní … třeba by napsal a zdůraznil něco úplně jiného
Podle tvého popisu je chlap normálně OK, takový, co promarnili příležitost v pravý moment založit rodinu a teď jsou sami (resp. bez rodiny), znám - např. můj bývalý - a není to žádný extra mamlas.
Na každou věc se dá najít úplně normální vysvětlení, např. doteď měl služební Audi A8 a teď přešel na jinou pozici, že
Někomu může připadat nesmělý a převálcovaný minulými neúspěchy, někomu zase naopak. Navíc, ty o něm evidentně víš hodně, tobě se asi svěřuje, ale na cizí ženu může zapůsobit úplně jinak …
Mně se líbil názor, že ženu evidentně zaujmout a okouzlit umí. Jak mu to klape ve vztahu pak záleží na x faktorech ![]()
Kamarádovi držím palce, však ona si ho nějaká uloví ![]()
Fotku ani nemám a ani bych jí sem nedala - to není seznamka ![]()
Chtěla jsem jen přijít na kloub jeho neúspěchu a z jakých příčin může připadat ženám neaktraktivní..Taková sonda..
Ráda bych mu nějak pomohla, ale jelikož je to opravdu spíše věc sebevědomí, tak to nikdo jiný za něj asi nevyřeší. ![]()
Kačus82 píše:
Ahoj, lépe by se zamýšlelo, kdyby on o sobě napsal aspoň jeden odstavec. Ač se snažíš být v tom popisu objektivní, tak to stejně takhle fungovat nebude, chtě nechtě tam dáváš něco ze sebe … a hledání partnera je záležitost vysloveně subjektivní … třeba by napsal a zdůraznil něco úplně jinéhoPodle tvého popisu je chlap normálně OK, takový, co promarnili příležitost v pravý moment založit rodinu a teď jsou sami (resp. bez rodiny), znám - např. můj bývalý - a není to žádný extra mamlas.
Na každou věc se dá najít úplně normální vysvětlení, např. doteď měl služební Audi A8 a teď přešel na jinou pozici, že
Někomu může připadat nesmělý a převálcovaný minulými neúspěchy, někomu zase naopak. Navíc, ty o něm evidentně víš hodně, tobě se asi svěřuje, ale na cizí ženu může zapůsobit úplně jinak …
Mně se líbil názor, že ženu evidentně zaujmout a okouzlit umí. Jak mu to klape ve vztahu pak záleží na x faktorech
Kamarádovi držím palce, však ona si ho nějaká uloví
Ano, tvůj názor je hodně blízko..Já ho znám tak, že je ke mě otevřený a ostych nemá. Ráda bych, aby takto přistupoval ke každé..
Zakladatelko, tys ho tady vylíčila svýma očima- velmi subjektivně. Myslím, že kdyby ho tady měla popsat holka, která ho zná třeba krátce, popis by se diametrálně lišil. Za mě- důležité je pro mě chlapovo zdravé sebevědomí. Nemám ráda borce, ale prostě chlapy, kteří si jsou jistí svými názory, tím co umí. Musí mít charisma. Mě třeba hrozně odradí, když se mi chlap nedívá do očí, když klopí hlavu. Není to otázka vzhledu jako takového. Například: Tom Cruise- dokonalý hezoun, ale pro mě tragéd, o kterého bych si neopřela kolo! A naproti tomu- Jean Reno- ošklivec nosatý, ušatý, s křivými zuby. Ale má v sobě něco neuvěřitelného, kdyby mě pozval na večeři, jsem jeho!
Další věc- otázka příležitosti. Sorry, ale chlap bez auta je v dnešní době dost nepoužitelný. Bude chtít pozvat holku někam do kina a ona pak pojede domů autobusem?? Pokud bydlí třeba na malém městě a z práce jde rovnou domů, koho tam může potkat? Musí pořádně mezi lidi- na plesy, za sportem. Klidně bych si podala inzerát. V tomhle věku jsou k mání spíš svobodné maminy nebo rozvedené- a ty se všecky starají o děti a tvého přítele nemají šanci potkat.
Hm, tak ještě jeden postřeh. Chlap, co měl ve zralém věku (rozuměj zralém na děti) deset let trvající vztah, žena děti chtěla a on celou tu dobu ne, by mě odradil.
Neodradilo by mě, že nebyl vůbec ženatý, dneska není spousta lidí v manželství, i když už mají děti.
Takže k svému seznamu přidávám další položku:
ostýchavost, bez auta (jen nepraktické) a navzdory dlouhodobému vztahu záměrně bezdětný.
Ano, to auto, už mu bylo nadhozeno jako chyba..Tak ted se v tom jen utvrzuji..
ano - můj popis nikdy nebude objektivní, ale toto není snaha ho seznámit - jen se dozvědět co ANO co NE..
Takže Díky. ![]()
S těmi dětmi je to možná pohodlnost. Tvůj popis by přesně seděl na mého expřítele, ale tomu je 39. Po 9-tiletém vztahu jsem to ukončila- nechtěl děti a byl líný někam chodit. A s dětmi to byla čirá pohodlnost- já se o něj hezky starala a kdyby bylo dítě, muselo by se chodit na výlety a já bych se věnovala dítěti a ne jemu. A dle jeho slov- já bych jen vydělával peníze. No ano, takhle to v životě je!! On zůstal sám a přitom je taky inteligentní, s obrovským smyslem pro humor, má i charisma a auto!
Ahoj,
tak jak tu někdo psal, popis sedí na nějaké Iťáka. Já doma takového mám. Na první pohled pro cizí působil vždy ostýchavě, ale jakmile se rozkoukal a otrkal, tak tu pusu nezavřel.
Možná jenom hledá špatný typ žen a proto to nevychází. Na mě působí jako ideální kandidát pro rodinu. A ano, auto je velké plus, takže být tvým kamarádem, začnu u toho a nějaký vůz si pořídím.
Hele, tak jsem nad tím více přemýšlela. Píšeš, že je tenista. Na tenisových kurtech se to jenom hemží příležitostma. Recepční, tenistky na vedlejším kurtu, tenisové kavárny u kurtu.. prostě milion příležitostí navázat řeč. Je to sport, u kterého se setkáváš stále s novými a novými lidmi ne jako třeba u volejbalu. Zvláštní by mi nepřišlo ani tak to, že je svobodný, ale to, že ve svém produktivním věku nechtěl vlastní děti a teď by se chtěl starat o děti cizí. Dost záleží na tom jestli dlouhodobý desetiletý vztah měl od 30 do 40ti nebo od 20ti do 30ti. Pokud od 20ti do 30ti co dělal ve svých produktivných letech 30-40? Pokud od 30ti do 40ti, proč nechtěl své děti a po rozchodu chce i děti cizí? To, že je nekuřák je sice pěkné ale není to věc, která by měla někoho nalákat. Nevypovídá to nic o tom, jak se chová v určitých situacích atd…Auto neberu jako handicap, pokud se mě to přímo netýká. Čili, by pro mě nebylo důležité, když bych se s někým seznamovala zda auto má či ne. Kdybychom se chtěli dát dohromady, můžem si ho pořídit spolu. Jako handicap bych brala, kdyby neměl řidičák. (Další věc, kteoru bych zkoumala - Co dělá za práci? Pokud dělá sám, nepřišlo by mi divné, že se s nikým v práci neseznámí. Jestli pracuje v kolektivu, přišlo by mi, že se ho asi straní - chodí se na různé akce vánoční večírky atd. Další možnost se seznámit s dalšími a dalšími lidmi. Tím nemyslím, že by si musel nutně najít partnerku v práci ale kolegové mají kamarády atd atd.. Myslela bych si, že asi ani nemá moc kamarádů, že prostě nejeví zájem vyskytovat se ve společnosti..). No je toho prostě hodně, z toho popisu se nedá nic moc říct. To je jako bych napsala : "Mám 174 cm, 57 kg, tmavé vlasy, v zimě lyžuji v létě chodím běhat, na squash a na tenis. Mám auto. Co by Vám na mě vadilo? Nevíte proč se nemůžu seznámit?
" (jsem zadaná, to byl jen příklad
)
Kallkapa píše:
Hele, tak jsem nad tím více přemýšlela. Píšeš, že je tenista. Na tenisových kurtech se to jenom hemží příležitostma. Recepční, tenistky na vedlejším kurtu, tenisové kavárny u kurtu.. prostě milion příležitostí navázat řeč. Je to sport, u kterého se setkáváš stále s novými a novými lidmi ne jako třeba u volejbalu. Zvláštní by mi nepřišlo ani tak to, že je svobodný, ale to, že ve svém produktivním věku nechtěl vlastní děti a teď by se chtěl starat o děti cizí. Dost záleží na tom jestli dlouhodobý desetiletý vztah měl od 30 do 40ti nebo od 20ti do 30ti. Pokud od 20ti do 30ti co dělal ve svých produktivných letech 30-40? Pokud od 30ti do 40ti, proč nechtěl své děti a po rozchodu chce i děti cizí? To, že je nekuřák je sice pěkné ale není to věc, která by měla někoho nalákat. Nevypovídá to nic o tom, jak se chová v určitých situacích atd…Auto neberu jako handicap, pokud se mě to přímo netýká. Čili, by pro mě nebylo důležité, když bych se s někým seznamovala zda auto má či ne. Kdybychom se chtěli dát dohromady, můžem si ho pořídit spolu. Jako handicap bych brala, kdyby neměl řidičák. (Další věc, kteoru bych zkoumala - Co dělá za práci? Pokud dělá sám, nepřišlo by mi divné, že se s nikým v práci neseznámí. Jestli pracuje v kolektivu, přišlo by mi, že se ho asi straní - chodí se na různé akce vánoční večírky atd. Další možnost se seznámit s dalšími a dalšími lidmi. Tím nemyslím, že by si musel nutně najít partnerku v práci ale kolegové mají kamarády atd atd.. Myslela bych si, že asi ani nemá moc kamarádů, že prostě nejeví zájem vyskytovat se ve společnosti..). No je toho prostě hodně, z toho popisu se nedá nic moc říct. To je jako bych napsala : "Mám 174 cm, 57 kg, tmavé vlasy, v zimě lyžuji v létě chodím běhat, na squash a na tenis. Mám auto. Co by Vám na mě vadilo? Nevíte proč se nemůžu seznámit?" (jsem zadaná, to byl jen příklad
)
Vztah měl zhruba 20 -30 let.
Né že vyloženě chce nyní cizí děti, jen mu při seznamování nevadí maminky s dětmi a vidí( možná) spíše jako výhodu,když svoje prošvihl - ale není to něco, na čem trvá, nebo musí nutně mít.
Co dělal 30- 40 fakt to netuším - prostě se v tom plácá, hledá - postupně asi pochopil, že pěkně pochybil a to ho asi dost zdupalo, nevím přesně..Prostě si žil svůj život - přátelé, sporty, dovolené s kolegy, koncerty..Takový všední život, akorát bez partnerky.. Řidičák má a řídit umí - jen to auto prostě nepotřebuje k životu, není to tím ,že by si nějaké nemohl pořídit.
Zaměstnání - pracuje sice v kolektivu, ale asi už zadaném a velmi malém.Nebudu psát jeho pozici. Není IT. Pracuje v hezkém prostředí, nedře rukama ( jakože řemeslo), ale ani není bohatý.
Přátelé má, nevyhýbá se akcím, ale jeho randění a pokusy seznámit se většinou nevyšly - nepřeskočila jiskra, něco vadilo..
Jeho poslední poznatky s int. seznamek - bud ženy zapřely, že jsou vdané a chtěly jen někoho na romantické klábosení po netu a sex. vztah, nebo chtěly bohatého chlapa s drahým fárem a luxusní dovolenou..
No tak bude muset zabrousit někam, kde potká nové lidi, není jiné cesty.
Třeba zkusit nový sport, koníček, práci ve velké firmě…
Jak vidím, ze seznamování - seznamek, má špatnou zkušenost, ale to platí i obráceně. Znám x párů, které se takhle potkaly, ale než byly spolu, museli ti lidičkové bohužel absolvovat x schůzek s… a nechci být vulgární nebo ošklivá… ale nakonec se setkali.
Pořád se zde píše, jaký ten muž je (a je zřejmé, že je aktivní, přátelský atd, takže příležitosti by měl). Ale jakou má on představu o své partnerce? Ve svém věku už je soběstačný, navíc kompromisy už nejdou tak lehko, což je přirozené, nicméně není třeba moc vybíravý?
Viz: „Přátelé má, nevyhýbá se akcím, ale jeho randění a pokusy seznámit se většinou nevyšly – nepřeskočila jiskra, něco vadilo..“
To já také přesně nevím - jaká má měřítka..těžko říci proč nějaké randění nedopadlo - nebyla jsem u toho..
Díky za postřehy.