Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@katkalaila děkuji moc. Mrzi mě to, že nemáme žádné mrazáčky a za 2-3 měsíce vše podstupovat znova. To bude pech, ale snad se na 2.pokus už zadaří. A co tobě už dorazila MS nebo stále čekáš? Měla jsi to vínko a horkou koupel, jak jsi se zmiňovala?
@snowhite31 já tě chápu,, neboj se příště už to bude lepší,,určitě
no u mě pořád nic,, ms nedorazila,, a vínko taky nebylo,, ani ta vana, nakonec jsem usoudila že na ty teploty by to nebylo asi to pravé ořechové, tak snad se už objeví, hrozně mě to štve už jsem mohle mít opu za sebou a ted se těšit na et,,, ach jo je to pravda že když se to se.. tak se to se..
![]()
@katkalaila je to tvé 1. či 2. IVF? Tak snad dorazi behem par dní nebo že by jsi byla těhu a ani o tom nevíš? ![]()
@snowhite31 je to mé druhé ivf,, no těhotná nejsem určitě byla jsem na krvy a podle krve a testu nejsem.-)
prostě se ted jen rozhodla ms že se jí nechce i když jí mám od svých 11 pravidelnou a nikdy se mi neopozdila hh
Tak to je pech.
Tak drzim palecky, aby se brzo dostavila a ty mohla zacit se stimulaci na 2.IVF,ktere urcite bude uspěšné ![]()
@snowhite31 děkuju ti jsi hodná,,,
taky se už na to těším,, ještě jsme se rozhodli s manželem pro isci a pisci,, minule se totiž embryjka moc nesnažili tak aby to ted bylo lepší
@katkalaila my jste tedka meli ISCI a priste musime mit také, jelikož přítel má málo a ještě špatně pohyblivé spermie
Příští pokus zvažuji dát AH. Při tomto pokusu mi nic neřekli.
@snowhite31 no oni nám taky nic nedoporučili při tom prvním a ted chceme tohle,, no já jsem taky nad ah přemýšlela ale zase si říkám že pokud si nechám udělat isci tak to v podstatě je jako ah ne,?
Ahoj holky, tak po skoro 3 dnech na klinice jsem konecne po opu doma. bricho boli teda fest
zrovna ctu ty metody oplodneni. nechali jsme si ISCI i PICSI a v patek se rozhodne zda PK i AH. jinak AH s PICSI neni to stejne. AH je metoda kdy se do obalu nad embriem udela dirka a embrio ma vetsi sanci dostat se z obalu a zahnizdit se v deloze. jo a mame 6 vajicek. cekala jsem vic, tech foliku jsem mela cca 15.
jinak po precteni vzkazu o prichozich MS a negativnim testu mi bylo smutno
holky drzte se. opakovat vsechno znova fakt zvladnou jen zensky!
@i.irenka ahojky, tak a kolik jsi měla nebo teda máš vajuch,? hodně pij a odpočívej,, no hele při ah ti naruší ten obal ok ale pokud máš isci což je oplodnění jima tak ta jehla přeci taky naruší obal vajucha ne,,?
@katkalaila 6 vajuch cekala jsem vic, mela jsem 15 foliku.
divala jsem se na video a pri ICSI pouze pichnou do vajicka ale pri AH tam tu jehlu vpichnou a vypichnou na druhem konci vajicka a tu jehlu zatlaci ven, takze ta dirka je o dost vetsi. vlastne od 1.vpichu az k 2. vpichu.
Příspěvek upraven 20.11.13 v 15:08
@i.irenka aha to chápu,,, taky jsem si po ovu myslela že jich bude mnohem víc bylo jich 12 a nakonec z nich byli jen 4 kulicky
![]()
@i.irenka no tak to chápu už hhh ale tak je to jako půl ah.-)))
uvidíme, a le podle mě to má jen význem u těch embryjek co jsou pk 5-6 dní ne
@katkalaila jsem mirne nastvana podle jakych tabulek urcuji kdy je embrio dobre a kdy uz ne
mam pocit ze je to tvrdy obchod
ale co mame delat kdyz deti chceme
@katkalaila jestli ma cenu delat AH i pri kratke kultivaci nevim, zeptam se v patek, ale pokud je obal silny a embrio se samo ven nedostane je ta dirka zase neco co zvysi pravdepodobnost. nikdo pak podle me nedokaze rict proc to nefopadlo dobre ![]()