První menstruace u dívek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.8.21 06:48
@Anonymní píše:
Dobry vecer, ženy, potrebuji se zeptat jak dlouho asi tak muze trvat prvni menstruace? Dceri je da se rict cerstvych 11 a prvni ms dostala v sobotu 24.7. od te doby to ma, ale teď už spis jako vytok ne vylozene krvaceni. Muze to tak byt? Ja sama jsem to take mela poprvé v 11,ale prubeh uz si nepamatuji. Diky za odpovedi.
Říká se že první MS má cca 7-10 dní, max.14 takže bych pár dní ještě počkala.
  • Citovat
  • Upravit
1638
5.8.21 07:18
@Anonymní píše:
Dobry vecer, ženy, potrebuji se zeptat jak dlouho asi tak muze trvat prvni menstruace? Dceri je da se rict cerstvych 11 a prvni ms dostala v sobotu 24.7. od te doby to ma, ale teď už spis jako vytok ne vylozene krvaceni. Muze to tak byt? Ja sama jsem to take mela poprvé v 11,ale prubeh uz si nepamatuji. Diky za odpovedi.

Dcera dostala první menzes 19.6. a měla to 10 dní. Pak týden dobrý a po týdnu opět krvácení. Bude to teď takové nevyzpytatelné…
https://www.maluna.cz/…derate-blue/
Koupila jsem jí menstruační plavky :) zaplať pánbůh za tyto vynálezy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.21 09:06

Holky, diky za odpoved.
Plavky pekny, ale ta cena 😁

• Citovat
  • Upravit
1638
5.8.21 13:32
@Anonymní píše:
Holky, diky za odpoved.
Plavky pekny, ale ta cena 😁

Ta cena je strašná, ale fungují a holka je spokojená. Kupovala jsem teda dospělá „eska“ protože dcera je na svých 11 let vysoká, tak pro jistotu. Jakmile se vyndají z obalu, tak není možnost vrácení, jako u všech hygienických pomůcek. Chudinky holčičky naše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.8.21 15:36

Kamča

Mé holčičce začli růst chloupky pod paží už v osmi letech. Teď je jí devět a už má trochu prsa ale měsíčky ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.21 23:51
@ančapepča píše:
Ta cena je strašná, ale fungují a holka je spokojená. Kupovala jsem teda dospělá „eska“ protože dcera je na svých 11 let vysoká, tak pro jistotu. Jakmile se vyndají z obalu, tak není možnost vrácení, jako u všech hygienických pomůcek. Chudinky holčičky naše :)

Hlavne, ze je dcerka spokojena. :kytka: Pro me je to docela brutalni cena prave proto, ze ta moje ted taky rychle roste, takze predstava, ze ji za chvily nebudou. Z 5ti paru bot ji jsou momentalne jen jedny 🤦 Ja mam 158cm a holka uz ma 150 :roll: ja ji to preju, at je vyssi nez ja, at dosahne kam chce napr do vrchnich regalu v krame,😀 😀 ale nema kam spechat 😁 😁

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.11.21 12:18

Dobrý den, nechci zbytečně zakládat novou diskuzi tak se poradím tady. Já používám menstruační kalíšek už spoustu let a vložky/tampony jsem nikdy nijak nemusela takže nedokážu ještě ke všemu teď v tom velkém výběru vybrat nějaké kvalitní vložky pro dceru. Je jí 13 a menstruaci dostala dnes ráno takže jsem ji nechala na ten jeden doma a dala nějaké vložky co doma máme. Jsou to obyčejné vložky z DM od značky jessa. Sama dobře vím, že se na takových věcech nevyplatí šetřit. Jestli vy nebo dcery používají vložky tak jaké vyhovují?
Kamarádka mi poradila Kotex, ale nevím.

• Citovat
  • Upravit
1074
19.11.21 12:23

Já se přiznám, že značku vůbec neřeším. Kouknu, zda má křídélka a pak jen koukám, jak „hrubé“ jsou a beru i ty dlouhé na noc. Víc to neřeším.
Koupila bych jí pár druhů, třeba i co bude zrovna v akci a pak ať si sama řekne, co jí vyhovuje. Jako menší jsem nosila ty hrubé a dlouhé na noc i přes den. Měla jsem prostě větší jistotu. ;)

Když se nad tím zamyslím, u nás na vesnici takový výběr asi není. A nejčastěji tedy sáhnu asi po ALWAYS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
19.11.21 12:34

Já doporučím vložky Naturella, ty jediné jsem docela snesla, ale já sama používám tampony kotex.
S vložkami jsem se nikdy nesžila.
Každopádně dcera si na to časem přijde sama :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
19.11.21 12:39

A co menstruační kalhotky, ty by pro dceru nebyly dobrou alternativou? Mě to pro malé holky přijde super. (Sama také používám kalíšek a kalhotky si teď chci koupit na poslední slabé dny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.21 15:00
@vedma007 píše:
A co menstruační kalhotky, ty by pro dceru nebyly dobrou alternativou? Mě to pro malé holky přijde super. (Sama také používám kalíšek a kalhotky si teď chci koupit na poslední slabé dny).

Dceři jsem tuto alternativu navrhla a netvářila se nějak „nadšeně“ takže to zatím asi ne. A kupovat je když nechce nemá smysl vzhledem k tomu, že je to docela finančně náročné, protože je potřeba koupit více kusů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.21 15:01

Naturella nebo Always.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
19.11.21 17:06
@Anonymní píše:
Dobrý den, nechci zbytečně zakládat novou diskuzi tak se poradím tady. Já používám menstruační kalíšek už spoustu let a vložky/tampony jsem nikdy nijak nemusela takže nedokážu ještě ke všemu teď v tom velkém výběru vybrat nějaké kvalitní vložky pro dceru. Je jí 13 a menstruaci dostala dnes ráno takže jsem ji nechala na ten jeden doma a dala nějaké vložky co doma máme. Jsou to obyčejné vložky z DM od značky jessa. Sama dobře vím, že se na takových věcech nevyplatí šetřit. Jestli vy nebo dcery používají vložky tak jaké vyhovují?
Kamarádka mi poradila Kotex, ale nevím.

Ahoj, dcera menses teď v srpnu, v 10 letech. Hledala jsem, zkoumala, co by mohlo být nejvhodnějšího a zakotvila u těchto na den a noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
19.11.21 17:08

Ale musím říct, že Naturella je taky.moc fajn, alespoň dcera to tak říká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
19.11.21 22:05

Mně třeba Always nebo Naturella vůbec neseděly. Používám Bella Happy a teď zkouším tu jejich značku z Rossmanna.
S tampony jsem nejvíc spokojená s Kotex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí