První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nám nejvíce chutná mléčná od nestlé. Jmenuje se to moje první kaše. Jinak jsem dělala ze začátku nemléčnou a přidávála moje mlíčko. Jenže je to na dlouho to odstříkat a jak jsem začla s mléčnýma kašema, tak teprve začly účinkovat. Vstává „buch, buch“ jednou za noc. Teď to míchám. Dám nemléčnou sunarku nebo hami a lžičku sunarky banánové. Nemléčnou hami bez přidání mlíčka moc teda nemusí a ani se jí nedivím. Když jsem to zkoušela.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mamči
tak už jsem přišla o naději, že se někdy vyspím
Filípek už spapá na večeři fakt velkou porci kaše (ne jen pár lžiček jako do teď), ale stejně se v noci budí 4-7×. Pokud nechci dát prso, je šílený řev. Zkoušela jsem čaj, švestkovou šťávu, dudlík, houpat…nene, musím kojit. Doufala jsem, že kaší se to zlepší a nic
Už se to asi nezlepší, že?
Hezkou neděli přeju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se mi po kaši nezlepšila hned. Byla jsem zoufalá. Pak jsem si jednou řekla a dost, protože se mi vzbudila i po 2 hodinhách, co jsem jí dala spát, to určitě neměla hlad, ani žízen. Odešla jsem do kuchyně a jen co jsem odešla, trošku přestal a spíše pobrekávala. Na úkor cumlání palce kojím jen 1× za noc. Ani se nevzbudí co jsem ji nechala vyplakat. A když jo, tak vnutím vodu, čaj nebo něco, aby neměla žízen, pokud nabídnu pak dudlík a nechce, tak odcházím nebo si jdu lehnout a nechám tak. A funguje to
Myslím, že by vydržela i celou noc bez kojení, ale jedno chci i ještě zachovat, jinak bych měla prsa, že bych mohla okna vybíjet ![]()
Dneska se třeba vzbudila v 1h, dala jsem čaj, nechala asi 15 min tak, a usla zase. Pak se vzbudila kolem 3 a to jsem kojila. Pak o půl 6 a ještě na půl hodky usla. Jinak kaši dávám po 5 hodině večer, kolem 6 okoupu a asi 18:15 najím a o půl spí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já jsem chtěla začít dávat taky kaši na noc.Sice se malej budí kolem pulnoci, pak ve 4hod a vstáváme tak v 7hod, ale myslela jsem že by mohl začít spát celou noc…Hodně jsem se spletla
Uvařila jsem banánovou kaši na dobrou noc od nestlé a po rvní lžičce neskutečnej řev. Jiřík to začal prskat a hodinu byl k neutišení a ani mlíko nechtěl…asi se bál, že mu zase chci dát tu kaši, nebo co
Pak se ale uklidnil, vypil 180ml a šel spinkat…Asi kaši už zkoušet nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia taky mam takovej pocit.to,ze vstava po dvou hodinach jsem si uz zvykla, ale uz parkrat mi predvedla, ze sem ji nakojila treba o pulnoci a ona se zacla smat a chovat se jako kdyby byl den..nechtela vubec spat, tak jsem si ji proste prestala vsimat ona zacla samozrejme jecet, ale za pul hodiny byla tuha. dalsi den jsem ji dala sunar, samozrejme se zase za dve nebo tri hodiny vzbudila, tak jsem ji dala caj ten nechtela, tak jsem ji zase nechala vyrvat, ale tentokrat byl za pet minut klid..myslim si, ze takhle kdybych to parkrat jeste za noc udelala, ze by se to treba odnaucila jenze me se nechce v noci poslouchat ten rev, tak ji radsi nakojim. hlavne si porad rikam, ze ji jeste neni pul roku, tak ze to chvilku budu jeste tolerovat, ale ted 26.12. ji bude pul roku a od pul roku by deti mely prospat celou noc takze jsem se rozhodla, ze uz budu proste tvrda a odnaucim ji to..pise se to snadno, ale hur se to dela.je strasne tezky ji nechat rvat a nejit za ni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka pár týdnů zpátky se v noci budil a po pár minutách u prsa usnul - zkoušela jsem ho tenkrát uspávat bez kojení, ale byla jsem úspěšná jen minimálně. Teď v noci pije intenzivně 10 - 15minut, přijde mi fakt hladový
nemůže to být spurt v 6. měsících? Má 5měsíců a 5 dní, ale je 14 dní přenášený???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka a odkud jsi? Malá je taky narozená 26. 6 a 26. prosince nám bude půl roku
ale myslím, že dneska, pokud se vzbudí kolem té 3 hodiny ráno, tak zkusím zase čajík, abych kojila až k ránu. Každopádně jsem ráda, že už nevstávám co 2 hodky nebo co hodinu. Abych to nezakřikla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jsem se chtěla zeptat, jak to děláte, pokud dáváte kašičku. Doktorky se chci pořádně zeptat 18.12, to jdeme na poradnu. Malá už baští čím dál více kašičky. Vždycky dala tak ze 40 ml vody nebo 50, dneska zvládla 100 ml. Pak jsem jí dala asi 5 lžiček švestkové šťavky od hamánka, aby do kojení neměla žízen. Pak po hodině jsem trošku nakojila, ale ne tak, aby přestala sama pít. Asi po 3 minutách jsem jí odtrhla a dala brknout. Si myslím, že po tolika kašičky a ještě po hodině kojit by mohlo být moc
mám to tak dělat nebo nekojit pak už vůbec? Zase si myslím, i to hodně čtu, že kaše je jako večeře a pak na noc je mlíčko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia no tak mu zkus dat kasi nebo sunar, kdyz pije takjle dlouho, tak to ma asi fakt hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinaxxx Jsme z Jihlavy a vy?
a jak si to dokazala, ze uz nevstava tak casto? nebo ti spala porad dobre? no ja kdyz ji dam kasi, tak ji pak dam jeste od sebe, ale jen tak na zizen, ona stejne pak uz moc nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L-ennka Jako kaši v noci? Večer po koupání dostane kaši ze 150ml, zapije čajem a před spaním ještě kojím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia jednou jsem byla zoufalá a dala jí v noci do flašky banánovou kaši od nestlé, vypadá to jako fruko. 2 ty krabičky stojí asi 50 kč.
@L-ennka my z ostravy
jsem tak myslela, jestli jsme třeba nebyly ve stejné porodnici, ale asi těžko
no po 2. měsíci se malé spaní porušilo. Jinak se budila tak 2× za noc, někdy i jednou, někdy 3 x max. Pak bum mezi 2-3 měsícem, myslela jsem, že jde o spurt, ale asi 5-6× za noc jsem vstávala asi 3 měsíce noc co noc. Tak jsem okolo 4.měsíce začala s kašičkou. Jenže byl problém s bříškem, musela si zvyknout. Takže se nejdříve po kaši bdila ještě častěji, ale bylo mi jasné, že hlad nemá, jenže plakat se mi ji nechat nechtělo. Teď vím, že jsem to měla vydržet a mohla jsem se vyspat možná i tehdy, kdo ví
No jo, vytáhnout prso je jednodušší, než půl hodky řevu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia ne,po koupani a pak ji dam jeste ode me, aby nemela zizen, protoze caj vubec nechce, ale ono je to stejne jedno, at dam sunar nebo kasi stejne se budi tak i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia ne,po koupani a pak ji dam jeste ode me, aby nemela zizen, protoze caj vubec nechce, ale ono je to stejne jedno, at dam sunar nebo kasi stejne se budi tak i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem teď koupila ve skleničce šťávu, mám hroznovo medunkovou a tu švestkovou. Dala jsem jí to dneska na lžičku. Flašku mi odmítá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit