První příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sad 1
29.11.12 21:34

Holky moje malá fakt neměla problémy po zavedení příkrmů. Po radě s pediatrem jsem začala od 17 týdne s ovocem, o 14 dní později se zeleninou, současně s kaší, naprosto bez problémů, asi po měsíci po zuavedení s masem, vajíčkem, jogurtem…já prostě měla a mám z mojí malé pocit, že byla hlavně ráda, že už se může konečně pořádně najíst, a ne jenom mlíko, které jí nestačilo už od 2 měsíce. Ona si to jídlo úplně užívá a nestíhám ani nabírat, jak otvírá :lol: Čekala jsem jen na první možný den, kdy se může začít, a na dohodu s pediatričkou. A i mezi jídlem má v ručce kukuřičnou křupku a jede, papká, zapíjí sama z netekoucího hrmíčku, prostě super. Jak bych to moc přála všem, aby jim takhle miminko papkalo…ale jsou prostě řravější děti a méně papkavé. Mně hlásili už v porodnici, že to nejde přežít ta vizita s malou, že jí musí přecpat příkrmem, a to pila dvojnásobek toho, co ostatní miminka :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
435
29.11.12 21:52

@Lennia Pro moji malou byla brokolice taky kriticka. Dokonce to po ni bylo na doktora a projimadlo. Potom uz bez problemu, ale brokolici se stale vyhybame. Asi to bude tim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
30.11.12 07:51

@sad 1 mi baští dítko taky docela dobře, až na to pití..ale kamarádky malej v 5,5m má kaši tu celkem jí ale oběda 5lžiček a ještě to trrrváááá. A taky začínali přikrmovat docela brzo. Každé dítko je jiné. Některé jí od všeho pár lžiček do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
30.11.12 08:38

@Lennia no třeba včera snad 6×, doktorka mi řekla at mu tu štávu dám hned ráno jak se vzbudí a fakt, nebo jestli to bylo masem které jsem mu včera dala poprvé? Což pochybuju…ale ty hovínka už jsou tvrdý a dá to práci… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
30.11.12 09:00

@sedmikrassa tak to úplně závidím…prolívám ho švestkovou šťávou a pořád nic - deska je to 4. den..normálně prdí, ale to je všechno, bobišek můj, brokolici už mu nedám! Dneska zkusíme dýni, snad to bude lepší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
30.11.12 09:09

@Lennia teda my začínáme o víkendu s příkrmem obědem, doufám, že nebudeme mít takový problémy. Na prdíky jsme nikdy netrpěli, nevím, co s ní která zelenina udělá. Ani jí nevadilo, když jsem si dala občas něco, co nadýmá. Vždycky to šlo z ní krásně ven :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
30.11.12 09:14

@Lennia no brokolice je hnus taky měl problém :( zkus tu štávu hned ráno na lačno a hrušky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
30.11.12 09:15

@cvrcek 1906 tak to máte šikulku, určitě to bude v pohodě :palec: Filípek trpěl na prdíky od malička a celkem dost, teď už se pokroutí a poradí si s tím sám :potlesk: Snad se dneska i vykaká :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
30.11.12 09:35

Teda děvčata, jak to tu čtu, to abych si do zásoby nakoupila tu švestkovou šťávu :lol: kdyby něco :mrgreen: :mrgreen: když začínáme baštit něco jiného než mlíčko od mámy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
30.11.12 09:39
@Toníková píše:
@Kléris a to jí dáváte už ve čtyřech měsících jen ovoce :nevim:?Mrkev je sice zelenina ale co si budem povídat cekem nasládlá. Nobojíte se že vám nebude chtít zeleninu?

Nebojím, dítě si jednou k tomu cestu najde, dneska zkusím dýni s bramborem, to bude taky zřejmě nasládlý, pro mě je hlavně důležitý, že papá něco jinýho než mlíčko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
30.11.12 14:45

Ahejte holky, tak jsem si myslela, že už to s papáním bude lepčí, když s masem papal hezky. Houby. Poslední 2 dny - včera ani ň, dnes cca 2 lžičky (mrkev, brambor, kousíček květáku, telecí maso). Možná mu tam vadil ten květák. Nevím, právě vařím novou dávku, ale bez květáku a jestli ani to neprojde, tak asi rezignuju na domácí stravu a přejdu jen na skleničky. Vzhledem k tomu, že domácí strava končí z 90% v koši, vyjdou skleničky nejspíš levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
30.11.12 14:49

Tak maly basti pekne, dostal vcera i svacinku domaci jablecnou presnidavku a snedl celou malou sklenicku spokojenost furt pomlaskaval. kaka pekne koupila jsem mu dnes stavicku jablecnou je sladoucka a on to pit nebude. pije jen mliko nic jineho nespolkne trochu mam obavy mam ho nutit kdyz uz ji zeleninku a kasi vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
30.11.12 15:28

@blanula19 a zkoušela jsi kombinovat? část domácí a část sklenička a postupně navyšovat množství domácího?
@Jani85 nutit k čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
30.11.12 15:31

Jestli myslíš nutit k pití..tak vzhledem k tomu že toho tak moc nesní a mlíko pije, tak bych to nehrotila. Kdyžtak udělej příkrmy řidší jestli máš strach o dostatek tekutin. On časem si dá i něoc jiného než mlíko, asi zatím nechce no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
30.11.12 15:45

@andelka83
Zkoušela, to právš ze začátku zabralo. Jenže jak dojdem k tomu, že má sníst jenom domácí začne stávkovat. Právě ve středu jsem mu dávala domácí se zbytkem skleničky. Pak sklenička došla a pěkně baštil i zbytek domácího. Ale včera vůbec nic a dnes cca 2 lžičky (namíchané se skleničkou). Nevím, co mu na tom chutná, zkoušela jsem to chutnat, že bych mu tu domácí zkusila chuťově přiblížit, ale dle mých chuťových buněk je to humus a zlatá domácí… Nedledě na to, že brokolice ve skleničce mi vyloženě smrdí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí