První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@blanula19 ja uvidim my tedka mame vyvojove 4,5 mesice a kalendarne 5,5 mesice:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciet2 píše:
Holky co kojite od kdy ste zacly davat na noc kasi??:-) a jakou?
ve čtyřech měsících, když si začal v noci přidávat 3-4 kojení navíc
dávala jsem nestle rýžovou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciet2 od 7,5měsíce jako třetí příkrm..na spaní to nemá vliv, budí se furt stejně..teď poslední dobou častěji,. rostou zuby. a dělám nemléčnou (alnatura, Babylove, Nestlé rýžovou a kukuřičnou, přidávám trošku ovocného pyré a půl lžičky oleje. v Hami a Sunarce je myslím cukr, a ochucené mi přijdou děsně umělé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciet2 Jsme plně kojené, 25.11. nám bylo 6 měsíců, kaši jsme zkusili poprvé včera pár lžiček. Zatím nevím, jaký to bude mít vliv na spaní, pak se uvidí, jestli s ní ještě nepočkáme. S příkrmem začneme v sobotu, rodinka chce být u prvního papání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdy jste začaly s ovocem na odpo svačinku při kojení, Příští měsíc nám bude 6 měsíců, tak možná pomalu začneme s mrkvičkou a jinou zeleninkou na oběd. Myslíte, že tak kolem 7-8 měsíce je dostatečná doba, aby si zvykla nejdříve na zeleninu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinaxxx nám bude 6 měs a už dáváme jak zeleninu tak ovoce…podle nové studie se má s příkrmy začít prý mezi 4-5 měs věku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se chci ale zeptat ovoce dáváme dopol k obědu zeleninku a kdy se má začít s odpolední svačinkou - měl by to být nějaký jogurt s ovocem???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia ahojk dneska jsem zkusila tu lahev s tím dudlem a do něj dát mlíčko s kaší od Nestlé a dát to malému a jako 2× jsem ho oblbla, že jsem nedala kozu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa píše:
Já se chci ale zeptat ovoce dáváme dopol k obědu zeleninku a kdy se má začít s odpolední svačinkou - měl by to být nějaký jogurt s ovocem???
začni kdy chceš, pokud papká ovovce i zeleninu, tak můžeš zkusit třeba oidpoledne jogurt s ovovcem - dávám Choceňský a do něj dám rozmačkaný banán nebo nastouhané jablko. Odpolední svačinku střídám, jdnou dám jogurt, jednou UM. Takže jí takhle:
Snídaně UM, svačina ovoce, oběd zelenina+maso(vejce, ryba) + příloha, odpoledne jogurt nebo UM, první večeře UM, druhá kaše. Ale teď to asi změním a na dopolední svačinu budu dávat jednou jogurt s ovocem, jednou ovoce…
- Citovat
- Upravit
@Martinaxxx měsíc po zavedení zelenibových příkrmů..takže v 6,5měsících. ovocné pyré, ale dopoledne, víc nám to vyhovuje. Odpoledne ještě svačinu nemá, kojím. Zavádět budem v 9m.
@sedmikrassa tak obecně by s eměl dát další příkrm tak po 3-4týdnech, až bude vyzkoušená zelenina, různé druhy. Někdo dává ovoce třeba až po kaši jako třetí příkrm. Jogurt se od 6m taky může, ale zas se stejně musí postupně pomalu zkoušet, takže napřed samotné ovoce a až si zvykne, tak trochu jogurtu. Nejlíp bílý smetanový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sad 1 my to máme stejně jak vy..akorát večer má napřed kaši a pak MM. S další svačinkou ještě nevím, ale asi taky budu dávat další dávku ovoce, a buď s jogurtem, nebo pak už i s nějakým pečivem..uvidím, jestli z kombinace jogurt ovoce nebude blinkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
@sad 1 my to máme stejně jak vy..akorát večer má napřed kaši a pak MM. S další svačinkou ještě nevím, ale asi taky budu dávat další dávku ovoce, a buď s jogurtem, nebo pak už i s nějakým pečivem..uvidím, jestli z kombinace jogurt ovoce nebude blinkat.
já už po kaši nedávám mlíčko, protože ji hodně zapije vodou nebo čajem, a spí až do rána. Jinak kdyby nepila, taky bych dala ještě mlíko, ale už nekojím, tak UM.
JInak někdy si malilinko ublinkne po jogurtu nebo mlíku, když si hraje dlouho na bříšku, ale to je asi normální. Jinak jí ten jogurt strašně chutná, i samotný choceňský, i s ovvocem.
- Citovat
- Upravit
@Luciet2 asi tak od 4,5 mesice.dala jsem poprvi Sunarku,,dobrou noc"mlecnou ryzovo kukuricnou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sad 1 jogurt tedy může být od 6 měs? Je jedno jaký nebo jen bílý a do něj přidat ovoce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, maly je pet mesicu, myslite, ze muzu uz zkusit treba jogurt+ovoce???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit