První příkrmy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3047
27.11.12 20:34

Ahoj holky, dneska je 5. den co papáme k obědu zeleninku. Moc mu to chutná a papá krásně, zbaští půl skleničky…ALE od té doby co ochutnal jídlo ze lžičky už nechce tolik pít ani z prsa a flašku nechce ani vidět(zkoušela jsem čaj).. Pak to dopadá tak, že za noc kojím 7×-8× - vždycky chviličku…i přes den kojím max 3 minuty..Navíc dost blinká (ale jen MM, příkrm vůbec). Vždycky byl blinkací, ale teď je to vyloženě voda - dříve to bylo sražené mlíčko. Mám strach aby nebyl dehydrovaný. Úplně na něm vidím, že už by chtěl baštit jenom jídlo lžičkou, ale to přece nemůžu tak najednou, i s kaší na noc chci počkat ještě týden. Co mám dělat? Mám něco změnit s příkrmem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
27.11.12 20:51

@Lennia my taky blinkáme a jen mléko…a doktorka mi řekla že mám zkusit před každým kojením bramboru místo nutritonu na zahuštění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
27.11.12 20:55

@sedmikrassa díky za tip :hug: bramboru jsme ještě nezkoušeli, zatím jen, mrkev a brokolici..tak bude další v pořadí, snad to pomůže!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
27.11.12 20:57

@Lennia no jo ale ona mi řekla před kojením......to jsem taky ještě nezkusila… hlavně chystat vždy bramboru před kojením mazec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
27.11.12 21:00

@sedmikrassa no tak to je mazec…já teď kojím v průměru 14× za den :zed: blbě jsem si to přečetla, to nebudu dělat nic jiného než chystat bramboru a kojit…Kojím když si řekne, fakt mám strach z dehydratace 8o mám posit, že víc vyblije než vypije :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
27.11.12 21:03

@Lennia ty jo to je jako síla??? to já kojím přes den jen tak 3× jinak zeleninka a ovoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
27.11.12 21:13

@sedmikrassa no on má zeleninu jen v poledne, jinak kojím vlastně co hodinu a půl.. :oops: Začla jsem si to psát a docela jsem koukala, že to je tolikrát :zed: Myslíš, že teda můžu dávat příkrm častěji? Měla jsem v plánu vždy dávat jeden druh 3-4 dny na zkoušku 1× denně, pak přidat kaši na večer, pak ovoce…Doktorka říkala ať začneme až 5. 12., ale já myslím že už měl fakt hlad! Můj instinkt řekl dej mu zeleninu :mrgreen: Ublížit mu tak časté kojení ale nemůže že ne?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
27.11.12 21:16

@Lennia kolik mu je??? mě doktorka řekla, že nově podle studie se má s příkrmy začít mezi 4-5 měs…já dala jeden druh dva dny a pak už další mě ho totiž od začátku snědl nejradši celou tu skleničku :-) a tak jsem po 14 dnech začala dávat ovoce a tak dopoledne má ovoce v poledne zeleninu a pak kojím......no a večer jsem dala rovnou kaši mezitím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
27.11.12 21:17

@Lennia no mě to přijde moc že to nemůže ani to mléko vstřebat nemá zelené hovínko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
27.11.12 21:21

@Lennia tak často nekoj, mimi se nestihne uzavřít jícen, smíchá se natrávené mlíčko s čerstvým a pak blindí, měla by být minimálně pauza hodinu, lépe alespoň 1,5 - alespoň tak mi to řekla moje doktorka :palec:.. brambora je dobrej tip, škoda, že jsem to nevěděla dřív :zed: :palec: Jinak nám pomohl Nutriton, je to ze svatojánského chlebíka, stačí trošku rozmíchat do vody nebo mlíčka, dát mimi a pak nakojit a nemělo by tolik blindit, nám to pomohlo, dávala jsem jen týden, pak už to nebylo potřeba :palec: Kaši na noc klidně dej, pokud už ti baští zeleninku, stačí pár dnů od sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
27.11.12 21:21

@sedmikrassa 4 měsíce 3 týdny a 2 dny (ale je skoro 14 dní přenášený - jestli to má vliv?) Máme za sebou 4dny mrkvičku a dneska poprvé brokolici - tu bude mít i zítra, chtěla jsem i pozítří a popozítří, ale možná zkusím už něco s bramborou, asi zase mrkvičku. Uvidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
27.11.12 21:22
@sedmikrassa píše:
@Lennia no mě to přijde moc že to nemůže ani to mléko vstřebat nemá zelené hovínko?

má normálně žlutou stoličku a teď po mrkvi oranžovou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
27.11.12 21:24

@ixule no právě ta brambora je místo nutritonu… :D

@Lennia no tak to můžete v pohodě já poprvé dala bramboru s mrkví…a pak už další a další a zítra začneme s masem už :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
27.11.12 21:27
@sedmikrassa píše:
@ixule no právě ta brambora je místo nutritonu… :D

no tehdy mě to nenapadlo, škoda :palec:.. i když tak přemýšlím, tak to ale bylo kolem dvou měsíců, to bych mu ji asi stejná dát nemohla :think: :nevim: no každopádně slabý reflux máme pořád, tak kdyby se to zhoršilo, tak mám dobrý tip, dík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
27.11.12 21:28

@ixule kojím co hodinu a půl někdy co 2 hodiny-jak si řekne. Před 3 týdny jsem to řešila s doktorkou a říkala, že i když dost blinká, tak krásně prospívá, že nemám dávat nutriton ani nic jiného…Vypadá spokojeně, nic ho nebolí, je to usměvavé mimi :srdce: A s kaší začneme teda asi zítra..Jen mám strach, aby neměl žízeň :nevim: čaj teď nechce vůbec, nechce flašku ani vidět a to umí pít z flašky krásně od prvních týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí