První příkrmy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky, dneska je 5. den co papáme k obědu zeleninku. Moc mu to chutná a papá krásně, zbaští půl skleničky…ALE od té doby co ochutnal jídlo ze lžičky už nechce tolik pít ani z prsa a flašku nechce ani vidět(zkoušela jsem čaj).. Pak to dopadá tak, že za noc kojím 7×-8× - vždycky chviličku…i přes den kojím max 3 minuty..Navíc dost blinká (ale jen MM, příkrm vůbec). Vždycky byl blinkací, ale teď je to vyloženě voda - dříve to bylo sražené mlíčko. Mám strach aby nebyl dehydrovaný. Úplně na něm vidím, že už by chtěl baštit jenom jídlo lžičkou, ale to přece nemůžu tak najednou, i s kaší na noc chci počkat ještě týden. Co mám dělat? Mám něco změnit s příkrmem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia my taky blinkáme a jen mléko…a doktorka mi řekla že mám zkusit před každým kojením bramboru místo nutritonu na zahuštění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa díky za tip
bramboru jsme ještě nezkoušeli, zatím jen, mrkev a brokolici..tak bude další v pořadí, snad to pomůže!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia no jo ale ona mi řekla před kojením......to jsem taky ještě nezkusila… hlavně chystat vždy bramboru před kojením mazec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa no tak to je mazec…já teď kojím v průměru 14× za den
blbě jsem si to přečetla, to nebudu dělat nic jiného než chystat bramboru a kojit…Kojím když si řekne, fakt mám strach z dehydratace
mám posit, že víc vyblije než vypije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia ty jo to je jako síla??? to já kojím přes den jen tak 3× jinak zeleninka a ovoce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa no on má zeleninu jen v poledne, jinak kojím vlastně co hodinu a půl..
Začla jsem si to psát a docela jsem koukala, že to je tolikrát
Myslíš, že teda můžu dávat příkrm častěji? Měla jsem v plánu vždy dávat jeden druh 3-4 dny na zkoušku 1× denně, pak přidat kaši na večer, pak ovoce…Doktorka říkala ať začneme až 5. 12., ale já myslím že už měl fakt hlad! Můj instinkt řekl dej mu zeleninu
Ublížit mu tak časté kojení ale nemůže že ne?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia kolik mu je??? mě doktorka řekla, že nově podle studie se má s příkrmy začít mezi 4-5 měs…já dala jeden druh dva dny a pak už další mě ho totiž od začátku snědl nejradši celou tu skleničku
a tak jsem po 14 dnech začala dávat ovoce a tak dopoledne má ovoce v poledne zeleninu a pak kojím......no a večer jsem dala rovnou kaši mezitím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia no mě to přijde moc že to nemůže ani to mléko vstřebat nemá zelené hovínko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lennia tak často nekoj, mimi se nestihne uzavřít jícen, smíchá se natrávené mlíčko s čerstvým a pak blindí, měla by být minimálně pauza hodinu, lépe alespoň 1,5 - alespoň tak mi to řekla moje doktorka
.. brambora je dobrej tip, škoda, že jsem to nevěděla dřív
Jinak nám pomohl Nutriton, je to ze svatojánského chlebíka, stačí trošku rozmíchat do vody nebo mlíčka, dát mimi a pak nakojit a nemělo by tolik blindit, nám to pomohlo, dávala jsem jen týden, pak už to nebylo potřeba
Kaši na noc klidně dej, pokud už ti baští zeleninku, stačí pár dnů od sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa 4 měsíce 3 týdny a 2 dny (ale je skoro 14 dní přenášený - jestli to má vliv?) Máme za sebou 4dny mrkvičku a dneska poprvé brokolici - tu bude mít i zítra, chtěla jsem i pozítří a popozítří, ale možná zkusím už něco s bramborou, asi zase mrkvičku. Uvidím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa píše:
@Lennia no mě to přijde moc že to nemůže ani to mléko vstřebat nemá zelené hovínko?
má normálně žlutou stoličku a teď po mrkvi oranžovou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ixule no právě ta brambora je místo nutritonu… ![]()
@Lennia no tak to můžete v pohodě já poprvé dala bramboru s mrkví…a pak už další a další a zítra začneme s masem už ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sedmikrassa píše:
@ixule no právě ta brambora je místo nutritonu…
no tehdy mě to nenapadlo, škoda
.. i když tak přemýšlím, tak to ale bylo kolem dvou měsíců, to bych mu ji asi stejná dát nemohla
no každopádně slabý reflux máme pořád, tak kdyby se to zhoršilo, tak mám dobrý tip, dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ixule kojím co hodinu a půl někdy co 2 hodiny-jak si řekne. Před 3 týdny jsem to řešila s doktorkou a říkala, že i když dost blinká, tak krásně prospívá, že nemám dávat nutriton ani nic jiného…Vypadá spokojeně, nic ho nebolí, je to usměvavé mimi
A s kaší začneme teda asi zítra..Jen mám strach, aby neměl žízeň
čaj teď nechce vůbec, nechce flašku ani vidět a to umí pít z flašky krásně od prvních týdnů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit